10 najopasnijih cesta na svijetu

Anonim

Znaš onu stara izreka. Uzmi cestu manje putovao i uskoro ćete postići veličinu.

Pa zbog ove priče, ili ćete morati vidjeti potonje, ili se susresti sa svojim izrađivačem dok se spuštate na strmoj litici. Ovo nije nedjelja vožnja kroz svoj lokalni park divljine.

Od srčanih udaraca koje su gotovo nemoguće pregovarati, na visinske staze koje nestaju u planinama, to su deset cesta koje biste vjerojatno trebali ostati daleko od njih.

# 1 North Yungas Road | Bolivija

Taj mali komad zovu "Put smrti" u Boliviji. Iz drugih razloga osim činjenice da nemate pojma kamo idete nakon što se magla udari, to je također čin kockanja kada vas kamioni i autobusi pokušavaju proći u suprotnom smjeru. Mnogi automobili pali su više od 600m u dolinu ispod, i to ne izgleda kao usporavanje u bilo koje vrijeme uskoro - cesta proteže 61km bez štitnika. Genius.

# 2 Atlantic Ocean Road Norveška

Nema ništa opasno za Norvešku, zar ne? Pogrešno. Ovo posebno čudo ljudskog inženjeringa također je test ljudske volje da se odupire svim zdravom razumu. Izgrađen na nekoliko otoka, cesta ima osam mostova, a jedan je poznati most Storseisundet. Kao što možete reći, razlog zbog kojeg se diže tako visok je zbog snažnih oceanskih struja koje mogu izbaciti standardni automobil u lošem danu.

# 3 cestu do livade zdjelice Pakistan

Ne dopustite da vam slatko ime glumi. Put ka livadi livade je jednako podmukao kao što dobiva. Prva stvar koju ćete primijetiti je nedostatak asfalta i zaštitnih tračnica. To je zato što su "cestu" gradili mještani uz malu potporu nacionalne vlade. A to također znači da sve strukturne cjelovitosti i inženjerskog dizajna izlazi iz prozora. Trčanje na 10 km, vodi do jednog od najviših vrhova na svijetu, Nanga Parbat. Ako ste ga prošli pored svih pada kamenja i uske staze, bit ćete tretirani s prekrasnim pogledom i rezervnim gaćicama.

Tunel Guoliang # 4 Kina

Ovo nije vaš prosječni tunel autoceste. Tunel Guoliang je remek-djelo prijevoza, iskopan u stranu litice. Slikoviti pogledi su prekrasni, ali trenutak kada ne poštujete planinu je trenutak kada vam tvrdi sa svojim čvrstim kamenim zidovima i čistim kapljicama.

# 5 autocestom James Dalton Aljaska

Ako ste vidjeli reklame za show koji se zove Ice Road Truckers, onda je to njihov set. Autocesta je drugačija vrsta opasnih po tome što je udaljena, ima stijene koje lete u svim smjerovima od prolaznog kamiona i beskrajnu cestu ledenih rupa za testiranje vaše vještine vožnje. Preporuča se da novci ne bi trebali pokušati ovaj pogon bez odgovarajuće opskrbe i rezervnog benzina.

# 6 Prolazak od Dades Gorges Maroko

Prolaz Dades prolazi duboko u klanac koji nadvisuje rijeku Dades na planinama Atlas. Zasigurno to možete nazvati "zabavnim" jednim od hrpe, ali izgubite udaljenost od sekunde koncentracije ili pogrešno ocijenite sposobnost vašeg automobila brzinom i dolazite u rijeku ispod.

# 7 Pasubio | Italija

Talijani su poznati po svojoj odvažnosti, ali nećemo ih kriviti zbog toga što smo to zatvorili do više od entuzijastičnih motorista. Poznat po svojim nevjerojatnim pogledima, Pasubio u sjevernoj Italiji ozbiljan je izazov za vozače s dijelom ceste za koju se smatra da je tako opasno da se nakon tog trenutka neće dopustiti automobil. Iako ovo nije zaustavilo ljude da se na biciklima nađu u rubu planine.

# 8 Sichuan-Tibet Highway | Kina

Ako vam 2.500 km krivulja ne zastrašuju, onda možda most koji prelazi rijeku Nujiang s vjetrovima koji su pogodili 40 km / h. I da, ona također gleda na strmu kapljicu za vaš mir.

# 9 Taroko ždrijelo Tajvan

Taroko znači "veličanstveno i sjajno" u tajvanskom, a cesta je definitivno to. Da ne zaboravimo da scenska staza ima i zli blizanac kada su pogodili potrese ili tajfuni, što je nemoguće voziti bez pada smeća ili otpuštanja.

# 10 himalajske ceste Himalaji

Nakon što ste se spriječili, imate ceste za natjecanje. Ovo je dvorišno dvorište prirode u najneprihvatljivijem. Od blisko smrzavanja u vrlo opasnu mrežu neosvojivih, skliskih i uskih cesta, možete vidjeti žrtve u stvarnom vremenu s kružnim automobilima i autobusima razbacanim po dnu stijenama hridi.

Zanimljivi Članci

Kako nositi Cocktail Dress Code

Nevjerojatno Cool Loafers možete rock iz rada i igranja

Laguna Beach Bachelor Pad za vladanje ih sve

NBA All-Star Anthony Davis prkosi zakonima fizike i Dunks The Sun