10 nezaboravnih avanturističkih jedrenja vrijednih odlaska kući

Anonim

Plovidba nije samo za polo-sportske predrasude u Sperrysu.

Nešto je posebno u vezi s pucketanjem na platnu, pogledom na jarbol dok se proteže na nebo, nježnu (ili ne tako) stijenu trupa na valovima. Malo stvari kažu slobodu kao avanturu pod punim jedrom.

Neka vaš unutarnji Jack Sparrow izađe na jednu od ovih najviših odredišta za jedrenje. Rum je opcionalan.

Uvala Otoci Novi Zeland

Tisuće milja zapanjujuće obale čine Novi Zeland pomorskom fantazijskom zemljom. Nacija je stvorila neke od najboljih svjetskih jedriličara i ima jednu od najviših stopa vlasništva nad brodovima na planetu po glavi stanovnika. Posjetite zaljev otočja na 'zimi nedirnutoj' za čistim vodama i šarmantnim uvalama koji se protežu na gotovo 150 otoka. Ovo je nužno za velike ribolovce.

Côte d'Azur | Francuska

Jedrenje ne dobiva swankier od Francuske rivijere. Od Nice, do Cannesa, do Saint-Tropeza, do Monaka, ovaj slavni dio zemlje i mora obiluje legendarnim i slavnim skandalom. Uronite u glitz i ljepotu odmarališta ili uživajte u prirodnijoj ljepoti netaknute otočiće, stjenovitih uvala i netaknute plaže.

Zanzibar | Tanzanija

Jedriti Zanzibar, arhipelag u Indijskom oceanu s obale Tanzanije, i osjećat ćete se kao da ste putovali do prethodnog stoljeća. Aura drevnih kraljevstava i trgovačkih puteva još uvijek traje u povijesnom kamenom gradu, okolnim tirkiznim vodama i tradicionalnim dhow brodovima koji ih još uvijek plove. Budite sigurni da ste uhvatili barem jedan od dramatičnih zalazaka sunca.

Grenadine | Južna Karibi

Grenadini - također poznat kao Spice Islands - su lanac od 32 prekrasnih otočića posutih preko južnog Kariba. Ljubitelji jedrenja se spuštaju u ove poznate vode pogodne za plovidbu da uživaju u obilnom morskom životu i pjenušavim bijelim pješčanim plažama. Bequia, drugi najveći otok u Grenadini, posebno je poznat kao utočište pomoraca.

Andaman Sea | Tajland

The Andaman Sea, s Phuket kao svoj žustri središte, je Tajland's glavno pomorsko blago. Mnogi otoci područja su popularna turistička odredišta zahvaljujući njihovoj topografiji koja oduzima dah i koraljnim grebenima koji ih okružuju. Uživajte u rijetkim morskim pticama i poznatim stalaktitima vapnenca, a zatim plovite do osamljene dubine zaljeva Phang Nga u mirnoj privatnosti i završite na Ko Phi Phiu na zabavi.

Hrvatska

Hrvatska je proglašena novim. Mornari koji su se umorili od francuske rivijere ili turistickih grčkih otoka sada krstariti u kristalnim vodama Jadranskog mora. Kako se gužva infiltrirala, Hrvatska postaje sve hiperproduktivna, ali s 1778 km obalne crte i više od 1000 otoka, možete lako pobjeći iz hodnika na pristanišnim jahtama.

Otoci Galapagos Ekvador

Slijedite korake Charlesa Darwina, kapetana Cooka i Herman Melvillea, s putovanjima na otoke Galapagos. Morska lonac morske i kopnene vrste, ovo je putovanje idealno za ljubitelje prirode, amaterskog znanstvenika ili povodnika. Bogatstvo rijetkih vrsta je neusporedivo, privlačeći međunarodne posjetitelje unatoč udaljenom mjestu arhipelaga.

Francuska Polinezija

Klizanje kroz ove rajske otoke je san mornara. Francuska Polinezija se sastoji od pet glavnih skupina otoka, uključujući Tahiti, sve tako savršeno da biste se zakleli da mora biti postavljen za film. Plava laguna, bujna vegetacija, slapovi slapova i vulkanski vrhovi obiluju, a da ne spominjemo zadivljujuće kombinacije tradicionalne kulture i egzotičnog morskog života. 118 otoka Francuske Polinezije su tropska utopija.

Ha Long Bay | Vijetnam

Vijetnamski Ha Long Bay je razoran položaj UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine. Tisuće kamenih vapnenačkih otočića i podvodnih proplanaka prekrasno pristaju iz mirnih uvala, dom plutajućih sela, špilja i napuštenih pješčanih plaža. Rezervirajte krstarenje na brod za bezvrijedno mjesto za tradicionalno vijetnamsko iskustvo jedrenja. Ovo je ono što morate vidjeti da vjerujete.

Cape Horn

Okruženje zloglasno opasnog Cape Horn je vodeni ekvivalent penjanja na Mount Everest. Veliki valovi, jake struje, jaki vjetrovi i ledeni brizi pravi su rizici, ali unatoč udaljenoj lokaciji i mnogim opasnostima, put je i dalje popularan za rekreacijske jedrenje na daljinu. Većina se odlučuje za navigaciju otvorenim vodama Drake Passage, jer nudi najviše prostora za manevriranje.

Trebate više inspiracije?

RELATED: 8 Nevjerojatna Hotel Barovi iz cijelog svijeta
RELATED: 10 golf terena vrijednih putujući svijet za

Zanimljivi Članci

Real Wally je pronađen na Instagramu

Specijalni put u opatiji: Range Rover NW8 Limited Edition

John Legendova odjeća je budućnost putovanja zrakoplovom

Korak Unutar Švedskog zadivljujućeg ledenog hotela za zimu 2018