Deset odredišta za suvremeni avanturist

Anonim

Za neke, udaranje lokalnog ronjenja pola sata prije zatvaranja je dovoljno avantura. Za druge, to je praktički opuštajući spa bijeg, osim ako postoje snijegovi vrhovi, juri rijeke, strme litice, opasno divlje životinje i barem mala mogućnost smrti.

Ti pravi adrenalinski junkies trebaju uzbuđenje veće magnitude, što se može naći u dovoljnoj količini ponude na bilo kojem od ovih međunarodnih destinacija za avanturu. Učvrstite živce i prošetajte (ili vožnja, uspon ili kajak) na divljoj strani.

Boulder | Kolorado

Uz "gromada" u imenu, ovaj grad u Coloradu bio je praktički predodređen da bude jedno od najboljih svjetskih destinacija za penjanje po stijenama. Pustolovi svih razina stadoću do Bouldera zbog svoje raznolikosti, napredne zajednice entuzijasta na otvorenom i tijekom penjanja tijekom cijele godine. U obje količine i kvalitete, Boulderove lokacije za penjanje, stilova i tipova stijenja su svjetske klase. Popularna područja uključuju granitne stijene Boulder Canyon, Flatirons, i legendarni zidovi u Eldorado Canyon State Park (poznat kao "Eldo" mještanima).

Vanjski hebridi | Škotska

Od zapadne obale kopna Škotska, nazubljena obala vanjskih Hebrida dramatično se podiže iz mora. Bezbroj zelenih površina, uvala i špilja čini Vanjskim Hebridima najbolja mjesta za kajak na moru. Vistori mogu veslati ispod (ili skakati s) udarajućih morskih hridi, istraživati ​​daleke obale i nenaseljene otoke i promatrati dupine, pečate, kitove i druga bića u njihovom prirodnom staništu. Ovo je kajak na moru za znalca.

Planine Pireneji Francuska

Oslobodite svoj unutarnji Lance (minus doping skandal) i isprobajte svoju mettle na planinskim stazama Tour de Francea. Dok se točna ruta mijenja svake godine, ona uvijek prolazi kroz planinske lance Pirineja i Alpa. Isprobajte Mont Ventoux (često smatraju najteže na Tour), Col du Tourmalet, Col d'Aspin, Port de Bales i Col de Peyresourde. Za puni Tour de France iskustvo, završite svoju avanturu s čašom šampanjca u Parizu.

Velika planina Himalaja Nepal

Velika planina Himalaja jedna je od najdužih i najviših alpskih pješačkih staza na svijetu, preko 4500 km kroz Kašmir, Indiju, Nepal, Butan i Tibet. Nepal dio GHT-a nudi kaleidoskop iskustva pustolovnom istraživaču. Na putu možete posjetiti budističke hramove, kušati čašu tibetanskog čaja od jakih maslaca i ugledati prirodni životinjski svijet poput crvene pande i neuhvatljivog leoparda za snijeg.

Nacionalni parkovi Tanzanija

17 nacionalnih parkova Tanzanije - da ne spomene svoje rezerve, morski parkovi i područja očuvanja - neke su od najljepših u Africi. Više od 300 vrsta sisavaca, gotovo tisuću vrsta ptica i bezbrojni vodozemci i gmazovi nazivaju zemlju domu. Nacionalni park Kilimanjaro također domuje planinu Kilimanjaro, najvišu planinu u Africi (5.895 m) i najvišu slobodno stojeću planinu na svijetu.

Rijeka Soca Slovenija

Slovenski neokrnjen krajolik visokih planinskih jezera, uskih vodotokova i kristalno čistih rijeka čine neponovljivim rafting iskustvom. Najpopularnija destinacija je Soca River, smaragdno zeleni dragulj s ledenim dodirom. Početni i srednji rogeri uživat će u Sočkoj kombinaciji izazova i mira, a da ne spominjemo prirodni pejzaž i zapanjujuće barokne sela. Premijer rafting sezone traje od travnja do listopada.

Copper Canyon | Meksiko

Planinski biciklisti koji traže hrapavu topografiju i vizualno upečatljive krajolike naći će iu Meksiku Copper Canyon. Ova avantura nije za slabije srca. Očekujte prljavštinu i šljunak, strme ocjene, a ne jednu zaštitnu tračnicu da prekinete fatalni pad. Ako možete podnijeti teren, možete se susresti s Indijancima Tarahumara, najstarijim stanovnicima ove zemlje smrtonosnih vidika, sci-fi rock formacija i drevnih tradicija.

Wild Atlantic Way Irska

Irski spektakularni priobalni prolaz obuhvaća 2500 km i nekoliko županija. Odaberite bilo koji od svojih 5 glavnih odjeljaka i pronaći ćete ga okruženi nekim od najluđih i najzanimljivijih krajolika zemlje. Istraživači mogu pješačiti, biciklom ili kajakom duž Irske neukroćene zapadne obale, zaustavljajući se na putu da se uzmu kultura na drevnim spomenicima i šarenim, gradovima naslijeđenim baštinom koji putuju po ruti.

Sabah | Borneo

Ako zapetljanu džunglu, poplavljene ceste i više blata nego što je moguće zamisliti zvuči kao djeda avantura, vaše odredište je sjeverni Borneo. U malezijskoj državi Sabah pronaći ćete jedinstvenu floru i neke od najatraktivnijih i najugroženijih životinja na svijetu. Kanjon Imbak idealno je mjesto za razne inovativne, ekološki osviještene 4WD vožnje ekspedicija kroz udaljene i netaknute divljine.

Antarktika

Antarktika: konačna granica. Samo najsnažniji (neki bi rekli "ludi") pustolovci to čine na najjužnijem kontinentu na Zemlji i upravo je zato vrijedno osvajanja. Vrste luksuznog putovanja mogu rezervirati prolazak na većim brodovima, ali krovno krstarenje najbolje je spremljeno za drugu ekspediciju. Najuzbudljiviji način da se istraže ovo izvanredno mjesto je jedrilicom ili visokim brodom. Antarctic avantura je iskustvo u jednom životu koje se ne smije propustiti.

Zanimljivi Članci

50 načina za crtanje cvjetnih grafika i ne izgledaju kao baka's sofa

Apartman s novim suvremenim nogometašem

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Conor McGregor, Floyd Mayweather i Channing Tatum

Justin Bieber nosio je 300.000 dolara vrijedan dijamantni sat kako bi vidio njegovu svadbenu pastoru