100 najboljih filmova 21. stoljeća, prema BBC-u

Anonim

Zamislite da odaberete vrhunske filmove od 100 godina vrijednih filmskih filmova i filmova. To je paralizirajuća misao, pa je BBC odlučio preskočiti sljedećih 84 godina i nazvati najbolje filmove 21. stoljeća.

To je vrsta lista koja podiže hackle (a ne samo zato što dolazi samo 16 godina u stoljeće). Kako možete staviti broj na umjetničko djelo? Kako možete kušati osobni okus protiv osobnog ukusa? Što znači "klasičan"? Što čini film uspješnim - gromak box office ili kritički pohvale? Da li itko ikada voli ove popise, ionako?

Ljubav ih ili mrzim, zajamčeno je da će potaknuti raspravu i raspravu. Već kinefili diljem svijeta okupili su se za obranu ili otkazivanje brojnog filma, stenjali su zbog propusta i slavili najistaknutije dostignuće u suvremenoj produkciji filma.

BBC Kultura zatražila je 177 kritičara iz 36 zemalja da identificiraju najbolje filmove nedavne memorije. Matthew Anderson, urednik BBC Cultura, izjavio je kako su većina anketa usredotočena na dulji dio kinematografske povijesti, no BBC je posebno zainteresiran za kraće razdoblje.

"To su filmovi za koje se većina ljudi osjeća snažno", rekao je. "Nadamo se da će ovaj popis potaknuti raspravu i raspravu, ne samo među kritikama i ljubiteljima filma, već među svima koji uživaju u filmovima i imaju mišljenje o tome što čini dobro".

A u njemu leži radost takvog popisa. Ona nudi beskrajnu priliku za internet da učini ono što čini najbolje: raspravljati.

Znači imamo filmske obožavatelje. Pogledajte gornje deset gore i popis cijelog popisa, a zatim podijelite svoje uzbuđenje i zastrašivanje u komentarima.

Zanimljivi Članci

50 načina za crtanje cvjetnih grafika i ne izgledaju kao baka's sofa

Apartman s novim suvremenim nogometašem

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Conor McGregor, Floyd Mayweather i Channing Tatum

Justin Bieber nosio je 300.000 dolara vrijedan dijamantni sat kako bi vidio njegovu svadbenu pastoru