13 najboljih novih knjiga za čitanje sada

Anonim

S novom sezonom svježe započelo, vrijeme je da ažurirate svoj popis za čitanje. Godine 2016. bila je izuzetna godina za književno postignuće, od epskih romana i nadahnuća, do slavnih uspomena i cijele knjige posvećene mitologiji Bill Murraya.

Bez daljnjeg, ovo su najbolje nove knjige koje sada pripadaju vašim policama.

Atlas Obscura: Istraživački vodič za svjetske skrivene čudesa

Zaboravite na pretučenu stazu. Atlas Obscura slavi više od 700 najčudnijih i najčudesnijih mjesta na svijetu kako bi inspirirala čudo i lutanje. Sa svojim uvjerljivim opisima, stotinama fotografija, iznenađujućim kartama i zemljovidima za svaku regiju svijeta, to je knjiga koja može ući bilo gdje i biti će jednako privlačna putniku fotelje kao i pustolovinu. Svatko može biti turistički - Atlas Obscura je za istraživača.

Tao Billa Murraya: Stvarne priče o radosti, prosvjetljenju i rušenju stranaka

Gavin Edwards, kao i svi ostali članovi New York Timesa, oduvijek su bili fascinirani Billom Murrayom, posebice ljubljenim glumcem avanturama koji su se suočili s njegovom filmografijom zbog čiste zabavne vrijednosti. Ova zbirka najzanimljivijih, smiješnijih i čudnih Murrayovih priča - od kojih se mnoge nikada ranije nisu prijavljivale - ističe izvanrednu sposobnost zvijezde da svakodnevno opskrbljuje iznenađenjem, apsurdnošću i čudom.

Rođen za trčanje

Tijekom proteklih sedam godina, Bruce Springsteen privatno se posvetio pisanju priče o svom životu, donoseći na ove stranice istu iskrenost, humor i originalnost koja se nalaze u njegovim pjesmama. Born to Run će biti objavljivao za svakoga tko je ikada uživao u Bruceju Springsteenu, ali ova je knjiga puno više od memoara legendarne rock zvijezde. Ovo je knjiga za radnike i sanjare, roditelje i djecu, ljubavnike i usamljenike, umjetnike, nakaze ili bilo koga tko je ikad poželio krstiti u svetoj rijeci rock and rolla.

Djeca Novog Svijeta

Djeca Novog svijeta uvode čitatelje u skoro budući svijet implantata iz društvenih medija, proizvođača memorije, opasno uronjenih igara virtualne stvarnosti i alarmantno intuitivnih robota. Mnogi od ovih likova žive u utopijskoj budućnosti trenutačne povezanosti i tehnološke zadovoljavanja koja priječi nepremostivu ljudsku udaljenost, dok drugi žive u krajoliku koji je postao primitivan katastrofom, a oni moraju raditi na obnovi, kao što smo nekada davno učinili prije tisućljeća. Djeca Novoga svijeta bore se s našom nelagodom u ovom suvremenom svijetu i kako je naša sve veća ovisnost o novim tehnologijama promijenila oblik našeg društva.

komonvelt

Jednog nedjeljnog poslijepodneva u Južnoj Kaliforniji, Bert Cousins ​​se pojavljuje na neobjavljenoj svečanosti krštenja Frannyja Keatinga. Prije noći padao je poljubio Frannyjevu majku Beverly - time što je pokrenuo raspad svojih brakova i spajanje dviju obitelji. Proširivši pet desetljeća, Commonwealth istražuje kako ovaj susretni slučaj odzvanjaju kroz živote četiriju roditelja i šestorice djece. Objavljeno s jednakim mjerama humora i srca, knjiga je meditacija o nadahnuću, tumačenju i vlasništvu priča.

Ovdje sam

Here I Am je priča o lomljenju obitelji u trenutku krize tijekom četiri burna tjedna u današnjem Washingtonu. Pokazujući istu visokoenergetsku inventivnost, smiješnu nepoštivanje i emocionalnu žurnost koju su čitatelji voljeli u svom ranom radu, Here I Am prvi je roman Jonathan Safran Foer u jedanaest godina, i njegov najslušaniji, najozbiljniji i još uvijek zabavan. To ne samo da potvrđuje Foersovu statiku kao blistav književni talent nego otkriva romanopisca koji je u potpunosti došao u sebe kao jednog od najvažnijih pisaca modernog doba.

orahova ljuska

Trudy je izdao svog supruga Johna. Još je u bračnom domu - ruševnom, neprocjenjivom gradu u Londonu - ali John nije tamo. Umjesto toga, ona je sa svojim bratom, duboko banalnim Claudeom, a njih dvojica imaju plan. No, postoji svjedočanstvo njihove prirode: znatiželjni, devetominutni stanovnik Trudyove utrobe. Govorio je iz perspektive, za razliku od bilo kojeg drugog, Ukratko je klasična priča o ubojstvu i prijevari Ian McEwana, najboljim autorom Zakona o pomirenju i djeci .

Kako napraviti avionski prostor: Band Renegades, Epic Race i rođenje privatnog svemirskog leta

Peter Diamandis bio je sin radinih imigranata koji su željeli da njihovi znanstveni čudovišta čine obitelj ponosnim i postanu liječnikom. No, od osamnaest godina, kada je promatrao Apollo 11 na Mjesecu, njegov singularni cilj bio je stići u svemir. Kad je shvatio da je NASA plutala letjelicom, Diamandis je krenuo na jednu od velikih poduzetničkih avanturističkih priča našeg vremena. Ako ga vlada ne bi poslala u prostor, on bi stvorio privatnu industriju letačkih letova. Kako napraviti Spaceship je izvanredna priča o tome da je nemoguće moguće.

Suptilna umjetnost ne daje F * ck: protuustavni pristup življenju dobrog života

Desetljećima nam je rečeno da je pozitivno razmišljanje ključ uspjeha i bogatog života. "F ** k pozitivnost", kaže Mark Manson. "Budimo iskreni, sranje je f ** ked i moramo živjeti s njom". U svom mahnito popularnom internetskom blogu Manson ne šećerne šećer ili neugasivo. On to kaže kao da je to - doza sirove, osvježavajuće, iskrene istine koja je danas izuzetno nedostatna. Suptilna umjetnost ne daje F * ck je njegov protuotrov za skroman, dobro osjećajni osjećaj koji je zaražio suvremeno društvo i razmašio generaciju, nagrađujući ih zlatnim medaljama samo za prikazivanje.

Tetris efekt: igra koja hipnotizira svijet

Tetris je možda najlakše prepoznatljiva, popularna video igra ikada napravljena. No, fascinantna priča o njegovom porijeklu manje je poznata. Kako je opskurni sovjetski programer, radeći na krhkim, zastarjelim računalima, stvorio proizvod koji je zaradio gotovo milijardu dolara prodaje? Kako je inspirirana, improvizirana igra pretvorila u svjetski osjećaj, koji je prikazan u Muzeju moderne umjetnosti, nadahnuo holivudski film i igrao ga u svemiru? Tech novinar Dan Ackerman istražuje uspon igre na status ikona u Tetris efektu .

Nix

To je 2011., a Samuel Andresen-Anderson - profesor koledža, zastoj pisac - ima svoj Nix: svoju majku, Faye. Nije ga vidio već desetljećima, ne otkad je napustila obitelj kad je bio dječak. Sada se ponovno pojavila, počinila je apsurdni zločin koji elektrificira noćnu vijest, zeznuvši internet i upali politički podijeljenu zemlju. Mediji boje Fayea kao radikalnog hipija sa zlim prošlosti, no koliko Samuel zna, njegova je majka bila obična djevojka koja se udala za svoju majku srednjoškolke. Koja je inačica njegove majke istinita? Dvije su činjenice sigurne: suočava se s nekim ozbiljnim optužbama i treba pomoć Samuela.

Pravi vjerni: Staljinov posljednji američki špijun

Kako se zaposlenik američke State Departmenta obrazovani Ivy League-a, duboko ukorijenjen u američkoj kulturi i povijesti, postao hardcore staljinist? True Believer otkriva život Noela Fielda, povlaštenog Amerikanca koji je izdao svoju obitelj i zemlju da špijunira Staljina tijekom tridesetih i četrdesetih godina 20. stoljeća. Pijun u Staljinovoj zlokobnoj majstorskoj strategiji, Field je konačno otet i mučen od strane KGB-a i prisiljen svjedočiti protiv vlastitih komunističkih drugova. S novinarovim očima za detaljima i povjesničarevim shvaćanjem kataklizmičkih događaja dvadesetog stoljeća, Kati Marton snima Fieldovu ogorčenu potragu za životom značenja koja je postala užasno pogrešna.

Podzemna željeznica

Iz nagrađivanog, najprodavanijih autora Colsona Whiteheada, Podzemna željeznica je veličanstvena tour de force koja bilježi mlade robove avanture dok očajnički nastoji osloboditi slobodu u američkom jugu. Između tih pokriva podzemna željeznica nije puka metafora - inženjeri i dirigenti upravljaju tajnom mrežom tračnica i tunela ispod južnog tla. Podzemna željeznica je odjednom kinetička avanturistička priča o žestokoj želji jedne žene kako bi izbjegao strahote ropstva i razornu, moćnu meditaciju o povijesti koju svi dijelimo.

Zanimljivi Članci

Kako nositi Cocktail Dress Code

Nevjerojatno Cool Loafers možete rock iz rada i igranja

Laguna Beach Bachelor Pad za vladanje ih sve

NBA All-Star Anthony Davis prkosi zakonima fizike i Dunks The Sun