40 Britanski umjetnici u umjetnosti znaju

Anonim

Razmislite o uličnoj umjetnosti i jednom imenom prije svega na pamet: Banksy. Glavni matematičar, aktivist, redatelj i sveobuhvatni provokatori postali su (anonimno) lice cjelokupnog umjetničkog oblika, ali daleko je od jedina urbanog umjetnika u Velikoj Britaniji.

Kao u New Yorku, krajem 1980-ih vidjeli su istaknuti grafiti i ulični umjetnici iz Manchestera, Birminghama, Londona, Bristola i drugih kreativnih otočića. Jednom izbjegnuta praksa postala je fenomen, ostavljajući za sobom poklopac mraka i ulazi u sjajno svjetlo sramote. Umjetnička se ulica otišla glavnom strujom, ali je držala na rubu i sretno zagrlila neudobnost krutih gornjih usana koja su je otimala.

Banksy je dio kulture od samih početaka u Engleskoj. Njegov neprijatelj, kralj Robbo, s kojim je vodio slavni feud koji je zabilježen u dokumentarcu Channel 4, bio je još jedan rani pionir žanra. Drugi rani induktivi na topu britanskih uličnih umjetnika uključuju Paul Insect, poznat po njegovim duhovitim slikama oslikanim raspršivanjem u 80-ima i suvremenim bijelim platnenim platnima, a Nick Walker, ikonu matrice koju je Stanley Kubrick angažirao za ponovno stvaranje grafita ulice New Yorka za film Eyes Wide Shut 1999.

Nekoliko desetljeća kasnije, topovi se nastavljaju širiti, dodajući istaknute umjetnike kao što su Stik, Flegm, Adam Neate, SNUB, Ben Eine i duo Best Ever.

Umjetnost ulice u Ujedinjenom Kraljevstvu proizvela je neke od najutjecajnijih, legendarnijih i zapaljivih imena u igri. Ovdje ćete naći 40 vrijednih znanja sljedeći put kada želite zvučati cool na zabavi.

Zanimljivi Članci

50 načina za crtanje cvjetnih grafika i ne izgledaju kao baka's sofa

Apartman s novim suvremenim nogometašem

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Conor McGregor, Floyd Mayweather i Channing Tatum

Justin Bieber nosio je 300.000 dolara vrijedan dijamantni sat kako bi vidio njegovu svadbenu pastoru