48 milijuna dolara Ferrari postaje najskuplji automobil ikad prodan u aukciji

Anonim

Pa kako izgleda godišnja plaća? Ako ništa manje od US $ 48 milijuna, žao nam je reći da ne možete kupiti ovaj jednorog poznat kao 1962 Ferrari 250 GTO.

Legendarno vozilo je tijekom vikenda prošlo kroz čekić na Pebble Beachu preko RM Sotheby'sa u Montereyu i povoljno uspio preuzeti naslov za najskuplji automobil ikad prodan na aukciji.

Za nepoduzetnika, pitanje je. zašto?

Sam automobil je samo 1 ili 36 GTO modela ikada izgrađen, ali dodajući da je težina je činjenica da je to jedan od 4 GTOs koji je vidio nadogradnju do razdoblja ispravna Scaglietti - talijanska tvrtka za automobilsku i coachbuilding koja je bila aktivna u 1950-ih.

Osim toga, automobil je vidio pobjedničku rodovnicu tijekom svoje glamurozne utrke karijere. Edoardo Lualdi-Gabardi vozio ga je do pobjede na talijanskom GT natjecanju 1962. godine. To je uslijedilo nakon pobjede koja je uključivala preko 15 klase i ukupne pobjede tijekom sezone 1962. - 1965. godine.

Ispod kože automobila nalazi se 3, 0-litreni V12 koji je bio spušten na podvozju, što je formulirala put budućnosti talijanskog proizvođača automobila. Tijelo je također dizajnirala Pininfarina koja prikazuje veće i kraće vozilo zajedno s vjetrobranskom staklu i poboljšanom aerodinamikom.

Dok sretni kupac nije otkrio, prodavač automobila bio je Greg Whitten, zaposlenik tvrtke Microsoft iz ranih dana koji su ga pogodili tijekom dot com bum.

Više o kućištu 3413 možete saznati u promotivnom videu u nastavku.

Zanimljivi Članci

Smart Casual službeno je mrtav - ovo je kako nositi haljinu kod 2018. godine

Kako nositi smoking i gdje da biste dobili jedan

Lauren Engel i prijatelji dolje ispod za časopis C-Heads

Airbus predstavio 'Day & Night' suite prve klase kompletan sa spuštenim krevetom