5.300-godišnji Iceman's Uzrok smrti otkriva rizike od ketogenic dijeta

Anonim

Ako ste živjeli pod hrpom rafiniranog šećera, ketogenska dijeta je pokret masnih tkiva s niskim udjelom ugljikohidrata, dovodeći ljude bogate i dovoljno dugo da se brinu o "makronaredbama" oluje. Na razočaranje nekih medicinskih stručnjaka (osobito dr. Tony Bartone, predsjednika australskog liječničkog zbora) i pljeskom ostalih, Keto dijeta je dobila zamah, koju su priredili slavni kuhar Pete Evans i neosporni kralj košarke Lebron James.

Svakim danom koji prolazi, ono što je nekada bilo liječenje za epilepsiju i autoimune bolesti postaje žarišna točka gubitka težine i zdravstvenih rutina. Zagovornici se na ulicama s veganskim žarom. Dokumentarci koji čine radikalne tvrdnje pogodili su Flix. I iznenada vaši prijatelji su vam sudili da jedete tost za doručak.

Za one od nas koji vole ostati namjerno u neznanju o našoj dijeti kave i ugljikohidrata, arheološka znanost je nedavno pogodila rijetki udarac u našu korist: naizgled bakrenim godinama ljudi nisu voljeli Keto acolytes bilo. Premda se Iceman vjerojatno nije pozvao na njegovu prehranu, koju su znanstvenici otkrili prošlog tjedna kao "iznimno visoke masnoće", kao što je Keto - to je gotovo točno ono što je bilo.

Kako je izvijestio Science Daily, "1991. godine njemački turisti otkrili su ljudsko tijelo koje je kasnije određeno da je najstarija prirodno očuvana mumija leda, poznata kao Ötzi ili Iceman. Sada, istraživači koji su proveli prvu dubinsku analizu Icemanovih sadržaja želuca nude rijetki uvid u stare prehrambene navike naših predaka. "

"Koristeći komplementarni multi-omski pristup u kombinaciji s mikroskopom, rekonstruirali smo Icemanov posljednji obrok, pokazujući da je imao iznimno visok udio masti u svojoj prehrani, nadopunjen divljim mesom od jabuke i crvenog jelena, žitarica iz zimskog doba i s tragovima toksičnog brackena. "

Dok je prehrana s visokim udjelom masnoća bila neočekivana, istraživači su rekli da, s obzirom na ekstremno alpsko okruženje u kojem je Iceman živio, ima smisla.

"Visoka i hladna okolina osobito je izazovna za ljudsku fiziologiju i zahtijeva optimalnu opskrbu hranom kako bi se izbjeglo brzo gladi i gubitak energije", rekao je Albert Zink, jedan od istraživača. "Èini se da je Iceman bio svjestan da masno tkivo predstavlja izvrstan izvor energije."

Iako se ovo može shvatiti kao prednost Keto, prvo treba razmotriti Icemanov uzrok smrti. "Uzrok smrti najvjerojatnije je posljedica strelice koja ga je pogodila na lijevoj ramenima i uzrokovala masivno krvarenje", kaže glavni inspektor Alexander Horn iz Odjela za kriminalističku istragu u Münchenu ( PRI ).

"Jedan ili dva dana prije ubojstva, bilo je borbe. Ötzi je bio dio te borbe i uspio se braniti, uhvativši oštar objekt poput noža. Imao je ozbiljnu ozljedu desne ruke. "

Dok mnogi navode kratki životni vijek našega paleolitika (u ovom slučaju, bakrenog doba) kao dokaz da dijeta nije mogla biti tako dobro za vas, to je nizak visići voća. Ne, smatramo da je ubijen stari kolega Ötzi dokaz je da je prihvaćanje Keto dijete rizično poslovanje za cijeli razlog: socijalnu izolaciju.

Iako su vaši prijatelji iz 21. stoljeća (nadamo se) vjerojatno neće ubiti, govoreći im da odustanu od bagueta, kroasana, krafna, pizze, tjestenine, kruha od češnjaka i sl., U ime Keto siguran je način kako bi se osigurala sljedeća euro vakija solo, a ne po izboru.

Zanimljivi Članci

Projektiranje nogometnog kompleta - David Beckhamov način

35 načina za rock osnovne majice - Inspiration Guide

Kako stojiti šarene hlače radi rada i igranja bez uzbuđenja

Jedinstvena koža od Bleu de Chauffe jesen / zima 2015