Australija dobiva novu bilješku od 5 dolara s boljom zaštitom i značajkama za smanjenje vida

Anonim

Rezervna banka Australije danas je otkrila novi dizajn australske bankovne bilješke u iznosu od $ 5 koji će športirati novu tehnologiju krivotvorenja, kao i bolju upotrebljivost za osobe s oštećenjem vida.

Nove bankovne bilješke počinju s cirkulacijom od 1. rujna 2016., no RBA kaže da će trebati neko vrijeme prije nego što nove note dođu do svih. Guverner RBA-a Glenn Stevens izjavio je danas u priopćenju kako su "inovativne nove sigurnosne značajke ugrađene kako bi zaštitile australske novčanice od krivotvorenja u budućnost".

"Kao što se može vidjeti na slikama, to uključuje prepoznatljiv prozor odozgo prema dolje."

Najnovije slike prikazuju elemente postojeće note kao što su boja, veličina i kraljica Elizabeta, dok novi motiv, kao što su vrsta australskog pletera i australska ptičica, dati će uočljiv izgled. RBA kaže da će ovo pomoći u jednostavnosti prepoznavanja, a minimalizirajući poremećaje tvrtkama.

Novčanica će također imati "taktilnu" značajku koja pomaže osobama s oštećenjem vida razlikovati bilješke.

Stevens je dodao da će "svaka novčanica u novoj seriji prikazati različite vrste australskog gola i ptice u roku od nekoliko elemenata".

Novi dizajn i sigurnosne značajke postaju uobičajene u svim australskim novčanicama nove serije. Nemojte ići bacati svoje pet na samo ipak ipak - trenutni 5 dolara bilješke i dalje će biti težak nakon nove bilješke dolaze u igru.

Zanimljivi Članci

Alejandra Guilmant ekskluzivno za poslastice! [NSFW]

Levon Muradian Photography [NSFW]

Lauren Engel trese ga s Aussie Babes za C-glave

Samo muške marke kupaćih kostima koje trebate za ljeto