Australski poduzetnici dijele strategije za upravljanje stresom i mentalnim zdravljem

Anonim

"Postoji takva lažna stvarnost poduzetništva. To je cool nova stvar za napraviti. Percepcija je da radite svoje vlastite sate, ne morate prijaviti nekog čudaka, možete nositi što god želite, možete učiniti sve što želite. i onda na kraju dobit ćete veliku provjeru masti. Daleko od stvarnosti. "

Stevan Premutico, tehnički poduzetnik, investitor i utemeljitelj Dimmi, zasigurno se ne drži kada se pita da li će svačija ideja odraslih preživjeti dugi let.

Ali ima pravo: iako nije ni seksi nego govoriti o višemilijunskim dolarima, poduzetnici moraju razmišljati o svom mentalnom zdravlju. Za 'Mental Health May' razgovarali smo s nekim od vodećih australskih tvrtki kako bismo saznali zašto 72% poduzetnika utječe na mentalno zdravstveno stanje (u usporedbi s 20% australske opće populacije) i što se može učiniti u vezi s tim.

Zašto su statistika tako nagnuta?

Marty Spargo, suosnivač REIZE-a (Dollar-Shave Club energetskih napitaka), kaže kako ove statistike ne iznenađuju jer:

"Biti poduzetnik je apsolutno strašan zbog vašeg mentalnog zdravlja."

Činjenica je: većina novih tvrtki ne uspije, a time dolazi i mnogo izgubljenog novca i vremena. Marty je rekao D'Margeu da to može dovesti do "Sumnjajući se u šire, a ponekad i na depresiju, ili čak na samoubojstvo". Nastavlja se reći: "Čak i uspješni startupovi su emocionalni rollercoasters; samo oni imaju više dobrih dana nego loših. "

"Mediji zalaze na nekoliko uspjeha, a svatko tko smatra da napušta svoj posao kako bi započeo vlastiti posao, nastoji oponašati uspjeh nekoliko jednorogova".

"Problem je", nastavlja, "to je posve nerealno. Umjesto toga moramo pokazati istinu o startupima i ostavljanju ostavštine u svjetlu neuspjeha kako bi ljudi mogli imati potpuniji pogled na stvarnost poduzetnika. "

Patrick Kidd, poduzetnik čiji je luksuzni frizerski salon PATRICKS iznimno brzo krenuo prema multinacionalnoj marki, podupirao je to; ističući da vožnja vlastitog broda uzima ozbiljnu mentalnu naplatu.

"Biti poduzetnik je kao bipolaran, ozbiljno! Jedna minuta možete biti na vrhu svijeta i osjećaj nepobjediv, onda e-mail ili poziv kasnije možete biti granični suicidalni. "

Dakle, radite li stresno 9-5, pokrenite pokretanje, ili samo razmišljate o stranoj gužvi: ozbiljno pogledajte sljedeće savjete o mentalnom zdravlju.

Uzmi tri dana vikenda

Ako se ne možete ponijeti za odmor, ovo je sljedeća najbolja stvar (i može se dugoročno pokazati održivijom). Stevan Premutico to odobrava, omogućujući mu da radi desetljeće - ne zaustavlja - prije prodaje svojeg posla Tripadvisoru.

"Ne uzimajući odmor 10 godina, to je postalo moj glavni cilj prema kraju. Zvuči tako jednostavno, ali je toliko moćno. Tri dana vikend daleko od ureda da se opustite, napunite i nadopunite. Puno čitanja, podcasta i razmišljanja. Radit ću puno o mojem većem razmišljanju ovdje, za biz, i za moj život. Nevjerojatno je što se može dogoditi kada samo odmaknete nekoliko dana i pustite da vam srce i um budu slobodni. "

Izgradite vjeran tim

Matt Jensen, osnivač MJ Bale, kaže da je važno da posjedujete posvećene poslovne strategije koje će vam pomoći da se nosite s vrhuncima i podvodnim poduzetničkim životom.

"Izaslanstvo je važno, kao što je sigurna da imate veliku ekipu i klupu, baš kao u sportu."

Iako je "naše biz je naše bebe i ponekad je teško pustiti", Stevan se slaže, rekavši da je na kraju dana važno imati veliku osobu od vaše strane.

"Katalizator za mene koji je u mogućnosti da se više ravnoteže i korak natrag više je kad sam pronašao uistinu nevjerojatna 2IC, Asheesh Chacko. Pouzdala sam ga u svoj život i po prvi put u mnogim godinama znala sam da će biz bi preživjeti (i možda čak uspjeti!) Ako nisam bio prvi, posljednji i 24/7! "

Ostanite vjerni viziji

Jamie Gonzalez, osnivač Bezgraničnog življenja, podsjeća nas da je prioritet nužan kako bi ostali vjerni vašoj viziji. "Ako se osjećam pod pritiskom, znam da radim nešto u svom poslu, ne bih smjela raditi."

"Ako postoji nešto što ne uživam, obavljam ga. Što više prostora moram uživati ​​u onome što zapravo volim raditi - više dolazim s kreativnim sadržajem i mogućnostima na mnogo lakši način. "

Osobni prodajni centri

Patrick Kidd kaže da, "Ako zaista želite plesati s đavlom sve dok se ne otvarate za stres, anksioznost i bez spavanja (u usporedbi s normalnim poslom), " nužno je imati osobne prodajne centre koji će zagušiti stres.

Veliki obožavatelj meditacije, Matt Jensen se slaže.

"Pripravam transcendentalnu meditaciju religiozno i ​​mislim da je stvarno korisno."

Fizička dobrobit je također ključna: bez obzira na to jesu li težine, trčanje, dodirna stopica, plivanje ili kakva je vaša stvar. Za Matt osobno, uživa u F45, grupnom režimu treninga, "Plus ravnoteže meditacije".

Dobiti trenere

Patrick Kidd nam govori kako, "Na poleđini nekih savjeta jednog od članova odbora upoznao sam psihijatra koji se specijalizirao za ljude koji su radili na visokim pozicijama na stres". To je uključivalo pet do deset minuta "prisutnosti u trenutku" dati mu mozak pauza, jednom dnevno.

"Osjećao sam se pomalo čudno što to radim prvi put, ali to je vjerojatno jedna od najboljih stvari koje sam ikada učinio, a sada ga preporučujem svima kojima se susrećem u sličnim pozicijama za mene."

Opisuje ga kao Ferrarijev motor: izgrađen je za rev teško, ali samo za relativno kratko vrijeme, onda je potrebno da se ohladi.

"Ako se pretjerano preokreće i predugo će motor raznijeti i ne želite da se to dogodi s vašim mozgovima kada ste stavili 10 godina svog života i milijune dolara ulagačkog novca u posao, a da ne spominjete učinak to bi imao na vaš osobni život, prijatelje i obitelj! "

Nemojte zanemarivati ​​svoje prijatelje

Stevan pripovijeda kako je pružio podršku nekom prijatelju koji je započeo početno putovanje.

"Nekoliko mjeseci kasnije nazvao me i rekao, sve što si rekao bio je prasak. Ali postoji jedna stvar koju mi ​​nikad nisi rekla - to je tako krvavo osamljeno. "

Putovanje poduzetnika je teška, ali lijepa vožnja. Iako su žrtve neizbježne, pazite da nastavite uložiti napore u svoje prijateljstvo.

Postavi granice

Prestani osjećati krivnju i staviti granice na mjesto, bila je snažna poruka. Za Stevan je najteži aspekt bio: "Zaustaviti se osjećajući krivnju ako ne odgovorim na e-poštu u roku od nekoliko minuta (u bilo koje doba dana) ili nazovem jedan od mojih timova 24/7."

"Shvatio sam da ne mogu biti veliki vođa, veliki mislilac ili zabava da budem okolo ako sam bio 'na' cijelo vrijeme i uvijek na rubu. pa sam počeo nametnuti granice. "

Pozitivna nuspojava ovoga, prema Stevanu, jest da ćete razviti novostvorenu zahvalnost za granice i ravnotežu vašeg tima.

"Granice mogu biti tako jednostavne kao i ostaviti svoj telefon na vratima kada stignete kući, ostavljajući ga kod kuće kad se krećete na plažu ili se prepustite pola dana petkom."

Dakle, trebate li postati poduzetnik?

Prema Stevanu, "Malo stvari su nagrađivale kao dobivanje ideje s terena, rješavanje problema, stvaranje zamaha na planeti ili ometanje industrije." Ali ćete morati žrtvovati kako biste je uklonili.

"Ako ste u njemu zbog slave i bogatstva, nemojte skakati: ostati u svom 9-5 posaou i sigurnosti i razumijevanju."

Zanimljivi Članci

Smart Casual službeno je mrtav - ovo je kako nositi haljinu kod 2018. godine

Kako nositi smoking i gdje da biste dobili jedan

Lauren Engel i prijatelji dolje ispod za časopis C-Heads

Airbus predstavio 'Day & Night' suite prve klase kompletan sa spuštenim krevetom