Najboljih australskih gina koji vas neće poslati

Anonim

Winston Churchill je jednom rekao: "Gin & Tonic je spasio više života Engleza i umova od svih liječnika u carstvu". Međutim, također ima reputaciju da je "majčina ruševina", tako da piće na bazi smreke može biti depresivno ili podizanje u jednakoj mjeri.

Izumljen u Nizozemskoj, popularan u Londonu, gin je došao daleko od njegovih masnih orwellovskih izvora. Ovih je dana manje od ključa za samozavaravanje za mase, a više od fancy-hlače duha koje naručujete u petak nakon dana plaća. Ali to ne znači da ne može biti pristupačna (ili barem, dobra vrijednost).

Kao što Australija ima tendenciju učiniti sa svime (osim možda nogometa), poduzeli smo nešto engleski i učinili to bolje. Iako u ovom popisu postoji nekoliko klasičnih ginstava, primijetili smo snažan pomak od tradicije i čvrsti zagrljaj sirovih okusa i sastojaka endemičnih u Australiju.

Ali prvo: lekcija u alkoholu.

Kako se proizvodi Gin

Sve o botanicima

Izbrišite malo iznad Bridget Jonesove reputacije koju je Gin imao i vidjet ćete da je to zapravo duh nevjerojatne finesse, ravnoteže i složenosti. Početni život kao relativno neutralan alkoholni alkoholni okus, svi se ginsku aromu prvenstveno apsorbiraju s Juniper Berriesom, prije nego što su višestruko destilirani s kore, korijenima, začinima i nizom drugih sastojaka koji daju jedinstvenu mješavinu tangy, pikantnih okusa na piće.

S toliko slobode koja se pruža onima koji to čine, malo je iznenađenje da se mnogi stilovi gina pojavili diljem svijeta (na primjer, Plymouth Gin ima izrazito drugačiji okus londonskim Gins of Tanqueray, Bombay Sapphire i Gordon's) i to je ta sloboda koja je pomogla Ginu postati vjerojatno najraznolikiji i najpopularniji zanatski duh u Australiji danas. Ozbiljno, idi i pogledaj koliko je velikih Aussijeva gina tamo vani. Nevjerojatno. Evo samo nekoliko!

Archie Rose

Archie Rose se ne boji prekidanja tradicije. Koja je sreća jer vjeruju u izradu većine lokalnih sastojaka kako bi stvorili "australsku ponudu engleskog pica".

"Ono što imamo u Australiji su sirovi sastojci koje ne možete pronaći nigdje drugdje na svijetu", rekli su Daily Telegraph .

"Limun mirta ima pet puta više citrusa od limuna, riječna metvica ima više ukusan okus od regularnog metvice i krvi limes, križ između lima prst i mandarin, je stvorio CSIRO u WA." To su samo neke od sastojci potresaju industriju gina.

"Ovi botanici daju našim ginima stvarno jedinstven profil okusa."

Zbog toga je Archie Rose najbolje pijan s vodom od sode, a ne tonikom (tako da možete cijeniti ovaj novi svijet gina bez šećera koji prikriva okus svog izuzetnog okusa).

Cijena: 70 USD

Brookiejev Byron Slow Gin

Kad se Aussie-gin iz hladnog grada Byron Bay osvaja zlato na natjecanju World Spirit of San Fransisco 2018, znate da moraju biti na nečemu.

Brookie je napravio tradicionalni suhi stil gina, koji se unosi jedinstvenim okusima suptropske prašume sjevernih rijeka. Ne samo da su njihova piva izvrsna okusa, već su i posljednjih 30 godina obnavljali prašumu, tražeći mjesto gdje žive svoje rodne botanike.

Davidson šljiva je napravljena u stilu tradicionalnog engleskog 'sloe' gina, pri čemu su Davidson šljavi ostavljeni na Brookie's Byron Dry Gin nekoliko mjeseci, ostavljajući vrijeme da popijemo piće svojim okusom.

Cijena: 65 USD

Red Hen Gin

Mršava, smrtonosna, smrtonosna gin, Red Hen ima meke citruse i cvjetne note koje zuji uz oštre, paprene, svježe note celera, bobica i žitarica. Ovi tonovi teku dolje duboko u grlo, gdje primijetite da je Cassia grmlja - istodobno svjetlo i zemaljsko.

Marka je pokrenula skupina prijatelja, koji su zajedno uhvatili stare Red Hen vlakove u školu, a time i prijateljsko ime. Sada su glavna karakteristika Adelaide CBD-a. Oh, a manje od mjesec dana nakon lansiranja, Red Hen Gin osvojio je 'Champion Small Batch Spirit' na Australian Distilled Spirits Awards. Uopće nije loše.

Cijena: 80 dolara

Poltergeist

Sirovo, suho u Londonu od destilerije Shene Estate na južnoj Tasmaniji, ovaj zanatski zaljev će vas s radošću drhtati. Kada je osvojio zlato na World Gin Awards 2017, opisan je kao "smola s dubokim okusima koji su zeleni i lisnati, s drvenim paprom". Dakle, ako vam začini, bilje i zemljani napadi zijevaju vaš nos (ili vašu fancy) nego da im se okreće ova ukusna-gorka naranča. I nemojte zaboraviti uživati ​​u završnom mentolu.

Cijena: 95 USD

Jadni Tom

Ova zanatska destilerija, koja se nalazi na zapadnom dijelu zapadnog dijela Sydneya, ima jedan izuzetan fokus: napraviti izvanredan gin. Njihovi proizvodi su nekonvencionalni, nepošteni i čvrsto svjetske klase. Vjeruju da stvaranje velike gin zahtijeva, u jednakim dijelovima, fokus i magiju - zbog čega čine gin i ništa drugo.

Njihov Sydney Dry Gin jednostavan je pijanac s bezvremenim okosnicom od gnijezda, koji se nadovezuje sa svježom zelenom jabukom, nativnim lisnatom guskom i kamilicom. A za one koji vole malo više pedala na njihovu metalu, tu je i 'Fool Stin Gin', bogat, klasičan, puni tjelesni džin s grejpfrutom i cjelonoćnom završnom likericom / gorkastom završetkom.

Cijena: 75 USD

Tvrtka Melbourne Gin, VIC

Prije svega, lijepo je reći da je etiketa tvrtke Melbourne Gin Company možda najbolja ideja za bilo koju bocu alkohola proizvedenu u Australiji danas. Ali to nije sve stil iznad supstancije. Destiliran na istoj bazi nekretnina kao i cijenjeni vinograd vinograda Gembrook, tvrtka Gin tvrtke Melbourne Gin razvijena je iz obrtničke eksperimentalne radionice jednog čovjeka. Destiliran sa svim klasičnim grafitima Gina, Melbourne Gin Company također baca Macadamias, Orange, Sandalwood i niz kora i korijena kako bi stvari temeljito kozmopolitski i australski.

Cijena: 69 $

Mladi Henry's Noble Cut, NSW

Svatko je zasad zakopao škunu Newtownera, ali najnoviji pothvat mladog Henryja je uzimanje pivovaraovog pristupa umjetnosti Gin Destilacije. Što donose na stol koji je jedinstven? Hmelja. Ipak, oni su obrtnička pivovara u srcu. Kao jedna od rijetkih destilerija na svijetu za dodavanje hmelja u njihovoj mješavini botanika, stvorili su doista jedinstven Gin koji govori o znamenitostima i zvucima Newtena.

Cijena: 74 USD

Lajtna destilerija četrdeset zamrznutog suhog gina, TAS

Četrdeset zrnaca vraćaju se na tradicionalne suhe ginse Londonskog grada, s teškim okusima smreke i latice ruže, koji čine osnovu profila okusa. Ono što daje četrdesetu uočeno novim svjetskim umom, ipak je dodavanje rijetke, izvorne Tasmanijanske začina koja uravnotežuje tradicionalnu londonsku gorčinu s čupavim, začinjenim okusima. Lark Distillery je također jedna od Tasmanijinih vrhunskih destilerija viskija, a možete kupiti staru verziju četrdeset zamrznute bačve za samo nekoliko dolara.

Cijena: $ 60-80 (ovisno o bocu)

Distillery u Adelaide Hills 78 stupnjeva Small Batch Gin, SA

Adelaide Hills 78 stupnjeva doista je ručno izrađena, a destileri su zapravo napravili vlastiti stupac i košaru za zadržavanje svih 12 jedinstvenih botaničkih okusa što je više moguće u svom Ginu.

Da bi se ovaj sustav najviše iskoristio, ovaj Gin na bazi grožđa nikada se ne zagrijava iznad 78, 1 stupnjeva (dakle ime) i napravljen s čistom Adelaide Hillsovom vodom, stvarajući bujnu, gotovo ukusnu degustaciju Gina.

Cijena: 79 USD

Zanimljivi Članci

Real Wally je pronađen na Instagramu

Specijalni put u opatiji: Range Rover NW8 Limited Edition

John Legendova odjeća je budućnost putovanja zrakoplovom

Korak Unutar Švedskog zadivljujućeg ledenog hotela za zimu 2018