Najfinijih crnih vina Australije koje neće prestati s bankom

Anonim

Vino je vjerojatno jedna od najvažnijih stvari koje možete kupiti. Od elegantnih etiketa ukrašenih zlatom i srebrnim medaljama do bezbrojne mješavine, sorti i vinjeta grožđa, osim ako ne odete u trgovinu s vinskim vodičem od 300 stranica, gotovo je nemoguće shvatiti što će vam donijeti vrijednost za novac.

Mislimo da se treba mijenjati, pa evo kratkog vodiča kako biste bili sigurni da dobivate najbolje australsko crno vino za vaš novac.

Shiraz

Mount Langi Ghiran Langi Shiraz

Proizvod Syrah stila grožđa, Shiraz je odavno jedna od najpopularnijih australskih crnih vina. Shiraz cvjeta u toplijim klimatskim uvjetima (iako hladna klima Shiraz postaje sve popularnija), što dozvoljava da se grožđe sazri i proizvede bogat, voćni i začinski profil okusa koji savršeno odgovara crvenom mesu i klasičnom Aussie roštilju.

Ako kupujete australski Shiraz, držite područja poput južne Australije Barossa Valley i McLaren Vale u vašem umu, budući da ta toplija područja proizvode svjetski poznatu Shirazovu godinu zaredom.

D'Marge preporučuje:

Ispod $ 20 - Pepperjack Shiraz, Barossa Valley

KUPITE 19, 95 HRK

$ 20 - $ 50 - Kerrigan + Berry Shiraz 2014, Zapadna Australija

KUPITE 46 USD

$ 50 - $ 100 - Kellermeister Wild Witch Shiraz 2009, Barossa Valley

KUPITE 65 USD

$ 100 - $ 200 - Mount Langi Ghiran Langi Shiraz, Grampians

KUPITE 110 USD

Cabernet Sauvignon

Balnaves 'Tally' Reserve Cabernet Sauvignon

Cab Sav je jedno od pravih klasičnih crnih vina, najpopularnijih zajedno s Merlotom u legendarnoj regiji Bordeaux u Francuskoj. Tradicionalno, Cabernet Sauvignon je punomasno, voćno i suho crno vino koje može uzimati i okuse zelene kapsule, mentola, metvice i bilja (Eukaliptus je čak istaknut u australskoj Cab Sav) kada se uzgaja u područjima s pravom vrstom tla i hladnije klime.

Naravno, tada je Australija, sa svojom mješavinom klime i glinovitim, šljunkovitim tlima, zabilježena zbog njegove sposobnosti da proizvodi divan Cabernet Sauvignon. Na etiketi potražite mjesta kao što su Južna Australija, Coonawarra i WA's Margaret River, te imajte na umu da će hladna područja proizvoditi više ukusna vina za degustaciju biljnog podrijetla, a Cab Sav koja će narasti na toplijim područjima uglavnom biti slađa.

D'Marge preporučuje:

Manje od 20 dolara - Kirrihill Tullymore vinograd Cabernet Sauvignon 2013, Clare Valley

KUPITE 19, 99 USD

$ 20 - $ 50 - Wynn's 'Siding' Cabernet Sauvignon 2012, Coonawarra

KUPITE 24 USD

$ 50 - $ 100 - Hardy je Thomas Hardy Cabernet Sauvignon 2013, Coonawarra & Margaret River

KUPITE 96.99 USD

$ 100 - $ 200 - Balnave 'Tally' Reserve Caberney Sauvignon, Coonawarra

KUPITE 110 USD

Pinot Noir

Pinot Noir grožđe je poznat po svojoj ljubavi prema hladnim klimama, a bio je to novi svijet vina Australije, Novog Zelanda i Kalifornije koji su uzeli Pinot Noir vino iz tame i u glavni izvor crvenog vina.

Vodeći naboj iz Australije su vinogradi australskih hladovitih regija, od Victoria's famozne Yarra Valley i Mornington poluotoka područja, do južne WA, pa čak i Tasmanije. Suho, složeno, relativno blago i kiselom od ostalih crnih vina, Pinot Noir je savršen s lakšim crvenim mesom, a posebice maslinastom ribom.

Ispod $ 20 - '6ft6' Pinot Noir 2015, Geelong

KUPITE 19, 99 USD

$ 20 - $ 50 - Castle Rock Estate Pinot Noir 2011, velika južna WA

KUPITE 35, 99 USD

$ 50 - $ 100 - Freycinet Pinot Noir 2014, Istočna obala Tasmanije

KUPITE 61.99 USD

$ 100 - $ 200 - Bindi 'Block 5' Pinot Noir 2014, Makedonski raspon

KUPITE 169.99 USD

Merlot

Hollick 'Neilson's Block' Merlot 2008

Mekani glatki okusi merlota stoljećima su bili klasično crveno vino koje se smatra apsolutnim vrhuncem poznatih crvenih vina iz Bordeauxa. Unatoč tomu, rijetko je pio kao samostojeće vino, a kao takav, rijetko mu se sviđaju kritičari ili piti koji žele pronaći najbolji crvene boje Australije.

Merlot se također uspijeva u regijama glinastog tla diljem Australije gdje se uzgaja Cab Sav, a ta se dva puta miješaju i stvaraju suhe, bezvremenske Cabernet Merlot mješavine koje svakodnevno preferiraju tisuće Aussijeva vina. Cabernet Sauvignon donosi robusne okuse, dok Merlot nudi glatkoću, ravnotežu i baršunastu usta. Kao i kod Cab Sav, na naljepnici potražite područja poput Coonawarra i Margaret River.

D'Marge preporučuje:

Ispod $ 20 - Pepper Tree Merlot 2014, Wrattonbully

KUPITE 17, 99 USD

$ 20 - $ 50 - Hollick 'Neilson's Block' Merlot 2008, Coonawarra

KUPITE 48.99 USD

Crvene mješavine

Mješavine su gdje se najbolje australska crvena vina okupljaju kako bi formirale jedinstvene, ustajuće namirnice koje ne samo da su nevjerojatno svestrane za uparivanje s hranom, ali isto tako često čine nevjerojatnu vrijednost za novac. Od klasičnog caberneta merlota do vina na shirazu, crvene mješavine su također fantastične za isprobavanje novih sorti crvenog grožđa koji bi inače bili nedostupni, kao što su Grenache, Tempranillo i Mataro.

Manje od 20 dolara - Chorus Tanunda 'Chorus' Shiraz Grenache Mataro, dolina Barossa

KUPITE 16, 99 HRK

$ 20 - $ 50 - Woodlands Cabernet Merlot 2010, rijeka Margaret

KUPITE 32.99 USD

$ 50 - $ 100 - Penfolds 'Bin 389' Cabernet Shiraz, Južna Australija

KUPITE 84.99 USD

$ 100 - $ 200 - Mount Mary 'Quintet' 2005, Yarra Valley

KUPITE 169.99 USD

Zanimljivi Članci

Vodič za nadahnuće: 50 načina da nosi plavu odijelu

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Lewis Hamilton, Hugh Jackman i Ansel Elgort

Lauren Engel i prijatelji dolje ispod za časopis C-Heads

Predstavljamo Jess Lee Buchanan za Gloutir Magazine