Banksy Courts Polemika s 'Alternativnošću' igrati redatelja Dannyja Boylea

Anonim

Niti jedan stranac na ruffling pera, Banksy zatvorio 2017 s garantiran za izazov performanse i dvije nove slike u Betlehemu.

Neuhvatljiva ulična umjetnica donijela je svečano razveseljenje regiji koju naziva "najmanjim mjestom na Zemlji" s alternativom, ažuriranom tradicijom postavljenom u parkiralištu hotela Walled Off koji je otkrio ranije ove godine.

Podebljano izjavljivanje postavilo je britansku ustanovu za odmor pod sveprisutnim pogledom vojnih krovnih stražara s ograđenom zidom Izraelske zapadne obale. Iako nije iznenađenje vidjeti Banksya iza kapara takve vrste, ono što iznenađuje jest njegov suučer: Trainspotting i Slumdog Millionaire redatelj Danny Boyle.

Dvodnevni dokumentarac otkriva kako je došlo do nevjerojatnog partnerstva, prateći projekt od začeća do probe do upakiranog performansa. Čini se da je Banksy zadobio oskarovskog redatelja sa zanimljivim izazovom: ako biste mogli učiniti da Britanija izgleda sjajno na Olimpijadi, sigurno postizanje mira na Bliskom Istoku kroz amatersku dramaturšu neće biti problem.

Tako Boyle hrabro pokriva svoje torbe i vodi u Betlehem, u pratnji filmaša BBC Dva kako bi uhvatio akciju.

Za više od šest tjedana, Boyle (i Banksy, daljinski savjetujući o postupku), održava se nastupni nastup uz pomoć lokalnog redatelja Rihama Isaca. Baci i posada su sastavljeni. Stvorena je stjenovita dvorana. Magarci se procjenjuju i odbacuju. Talentirana djeca pokazuju svoje vokalne i komične kolače. I protiv svih izgledi, nestaje u Betlehemu.

Patrick Holland, kontrolor BBC Two, rekao je: "BBC Dvije je sjajno za rad s Dannyom Boyleom, Banksyjem i kreativnim timom koji zajedno čine ovu alternativnu rodnost. To obećava biti izazovno i provokativno istraživanje priče o tome što govori i mladima i starima. "

Zapravo, konačna izvedba je iznenađujuće tradicionalna - osim povremenog mobilnog telefona i hiphop melodije - i više utječu nego što biste očekivali.

Prateći nastup, Banksy je debitirao na dva nova crta. Jedan od njih ima dva kerubina koji pokušavaju dlijetati kroz zid razdvajanja, a drugi je poruka "Mir na zemlji" sa sumnjivim upozorenjem: "Odredbe i uvjeti primjenjuju se."

Betlehem 2017. #peaceonearth

Post koji dijeli Banksy (@banksy) 6. prosinca 2017. u 3:50 sati PST

Alternativa je bila jednokratna, no za one koji su propustili na "svečanom spektaklu", dokumentarac BBC Twoa može se pogledati gore.

OTKRIVENA: DJ svibanj imati slučajno otkrio Banksy je identitet

Zanimljivi Članci

50 načina za crtanje cvjetnih grafika i ne izgledaju kao baka's sofa

Apartman s novim suvremenim nogometašem

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Conor McGregor, Floyd Mayweather i Channing Tatum

Justin Bieber nosio je 300.000 dolara vrijedan dijamantni sat kako bi vidio njegovu svadbenu pastoru