Banksy otvara hotelski distopijski 'najgori pogled na svijetu'

Anonim

Dnevni boravak je ukrašen CCTV kamerama, nema bazena, a predsjednički apartman ima "najgori pogled na bilo koji hotel na svijetu" - ali ako to zvuči kao vaš san, Banksy je vaš čovjek. Nedostižan britanski umjetnik upravo je otkrio svoj najnoviji ambiciozni projekt: hotel Walled Off.

10-sobni, potpuno funkcionalan pansion nalazi se u Betlehemu, u susjedstvu web stranica umjetnika opisuje kao "užurbano". Ali to nisu obični smještaj jer je hotel smješten neposredno uz kontroverzni zid izgrađen od strane Izraela na okupiranom Zapadu Banka.

"To je točno sto godina od kada je Britanija preuzela kontrolu nad Palestinom i počela uređivati ​​namještaj - s kaotičnim rezultatima", kazao je Banksy. "Ne znam zašto, ali osjećalo se dobro vrijeme za razmišljanje o tome što se događa kada Velika Britanija donese golemu političku odluku bez potpunog razumijevanja posljedica".

Svaka soba u hotelu Walled Off nadgleda zidove turobne betonske ploče, a gornji katovi sjedeći oko očiju s izraelskim satničkim tornjevima koji upravljaju gradom. Unutra, stil Banksyjeva zaštitnog znaka prožima svaki kut prostora.

U jednoj sobi, pobunjenika i prosvjednika borba s pernatim jastucima na zidu iznad kreveta. U predvorju, klasični poprsje kip je gušio oblak suzavca. Plastični čimpanzijski čuvar čuva ulaz. Projekt je završen u potpunoj tajnosti u razdoblju od 14 mjeseci, navodno iznenađujući i palestinske dužnosnike kada su joj vrata otvorena za poslovanje.

Iako pothvat izgleda kao da daje snažnu izjavu, Banksy kaže kako hotel nudi "toplu dobrodošlicu svima sa svih strana sukoba i diljem svijeta".

"Hotel Walled Off je potpuno neovisno turističko odredište koje je osnovao i financirao Banksy. Nije usklađen s bilo kojim političkim pokretom ili grupom pritiska ", čita web stranicu. "Cilj je ispričati priču o zidu sa svake strane i pružiti posjetiteljima mogućnost da to otkriju za sebe. Nudimo posebno toplu dobrodošlicu mladim Izraelcima. Apsolutno nikakav fanatizam nije dopušten u prostorijama. "

Čudesno, ovo nije samo umjetnička instalacija - Walled Off Hotel pravi je hotel koji upravlja lokalnom zajednicom. Pri odlasku će se morati uplatiti depozit od US $ 1000 kako bi se umjetnička djela zaštitila od krađe ili prljavštine. Putnici na proračun mogu preskočiti polog ako ostanu u krevetima na katu u hotelskom kasarnama.

Nerezidenti također mogu doživjeti dijelove projekta. Svatko je dobrodošao posjetiti muzej i umjetničku galeriju, kao i piano bar, tijekom određenih sati.

Hotel Walled Off započinje s rezerviranjem 11. ožujka i planira ostati otvoren za punu stogodišnju godinu.

SLJEDEĆE SLJEDEĆE: Krenite na video-obilazak Banksyjevog parka za odbojku

Zanimljivi Članci

50 načina za crtanje cvjetnih grafika i ne izgledaju kao baka's sofa

Apartman s novim suvremenim nogometašem

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Conor McGregor, Floyd Mayweather i Channing Tatum

Justin Bieber nosio je 300.000 dolara vrijedan dijamantni sat kako bi vidio njegovu svadbenu pastoru