Vodič za početnike muških stilova mirisa

Anonim

Prvi korak u odabiru vašeg mirisa za potpis je upoznavanje s onim što je dovraga na prvom mjestu. Muški kolonjski dio pada u nekoliko kategorija koje opisuju sastojke i dobivene mirise koje stvaraju.

Jednom kad razumijete kategorije, možete shvatiti da li želite mirisati poput šume, cvijeta, agruma ili istrošenog sedla. Obavezno naglasite svoju osobnost i stil u odluci (jer da, oni su važni), kao i doba godine i prigodu.

To bi moglo zvučati kao puno nevolja da ide na pravilan miris, ali vjerujte nam - vrijedi svaki drugi trud. Ispod je slom osnovnih tipova muških kolonjskih tipova koje trebate znati i ključnih bilješki koje idu u svaku od njih.

Ključni stilovi muškaraca u Kölnu

aromatičan

Strogo govoreći, "aromatski" odnosi se na mirise bogate benzenom, spojem koji se nalazi u organskoj tvari. U laokom smislu, aromatični mirisi imaju rustikalni miris s određenom svježinom, koji često dolaze iz biljnih biljega i obično su namijenjeni muškarcima. Ako s njom možete kuhati, vjerojatno je aromatična nota. Razmislite ružmarin, timijan, kovrčavu, rajčicu, mažuran, koromač, bosiljak, kadulju, anisku kavu i druge biljke s travnatim duhovitim mirisom.

Chypre

Pojam chypre francuski je za Cipar i vraća se Françoisu Cotu koji je 1917. godine stvorio miris istog imena od materijala pretežno pronađenih u mediteranskim zemljama. Temeljna struktura chypre mirisa je harmonija između tri ključna sastojka: bergamot, hrast moss i labdanum (često s nekim patchouli pomiješanim u). Zajedno čine toplim mirisom od mahovnjaka koji se suprotstavlja svježem vrhu citrusa i ukusu gorčine.

kao limun

Mirisi agruma nastaju iz hesperidnih plodova, koji su nazvani po hemperidnim nimfima iz grčke mitologije. U ovu kategoriju spadaju i Verbena, lemongrass, pomelo i yuzu, kao i svi tipični agrumi za koje vjerojatno mislite: limun, naranče, grejp, mandarin itd. Bergamot je također čest sastojak. Niska molekularna težina znači da ulja citrusa djeluju izuzetno dobro kao vrhunske napomene, dajući podizanje i iskra samo na bilo koju mješavinu.

cvijetan

Najveća mirisna skupina je također i sama po sebi razumljiva. Cvjetni mirisi dodaju romantični dodir sastavu, ublažujući težinu tvrdokornih sastojaka. Mnogi cvjetovi - poput ruže, jasmina, tuberoza, lavande, osmanthus, immortelle, ylang ylang i marigold - lako se koriste u svom prirodnom stanju. Drugi se moraju rekonstruirati u laboratoriju, uključujući freeziju, peonu, ljiljan doline, heliotrope, ljubičicu, jonquil, narciso i zumbul.

Koža

Svi kožni mirisi, bilo cvjetni, kolači, baršunasti ili dimljeni, spadaju u ovu grupu. Povijesno gledano, koža je jedna od najranijih zapisa korištenih u parfumeriji. Kožne robe su mirisali uljima, mišjem, ambergrisom i civetom kako bi prikrili neugodan miris životinjske kože. Danas ova jaka animalistička nota dolazi iz oba prirodna izvora (uključujući i breza, smreka i ulje, styrax, cassie, castoreum, mirte i cistus labdanum) i laboratorij (kinolini, safraleine, aldehid i sintetizirane nijansirane antilope).

istočnjački

Mirisi u orijentalnoj obitelji su topli i senzualni. Amber je dominantna nota, kao i ostale opojne tvari poput mišića i vanilije, egzotične smole, drvo, cvijeće i začini. Orijentalni mirisi često imaju prepoznatljive vrhove orhideja, bergamota i mandarina koji dodaju voćno-cvjetni obrat u inače začinjenim i seksi orijentalnim mirisima. Foodies će posebno voljeti podgrupe 'gurmani', s ugrađenim slikama karamele, gorke tamne čokolade i aromatične kave.

RELATED: 5 bitnih orijentalnih mirisa za muškarce
RELATED: 5 Osnovni pikantni mirisi za muškarce

šumovit


Ovdje su čudne mirise - ovdje ne čudi - kojima dominiraju drveni mirisi. Od senzualne sandalovine do srebrnog cedra do mišićavih akorda, drvene note dodaju dubinu i zadržavaju snagu ostalim mirisima. Ova raznolika i svestrana kategorija uključuje hrskavicu, jantar, palisander, guiac, oud, vetiver (iako je tehnički trava) i patchouli (iako je tehnički list). Postoji nekoliko mirisa koji se ne pohvaljuju barem jednom drvenom notom u svom make-upu.

Zanimljivi Članci

John Legend, Zac Efron i zajednički su ovog tjedna najbolje odjevene muškarce

Shades Of Cool s Brookeom Hoganom i Max Madeom

12 najpopularnijih slavnih muškaraca ovog tjedna [19.06.15]

Ove kratke frizure i frizure za muškarce će vas dobiti tijekom sezone