Tehnologija blok-lanac konačno je usvojena od strane proizvođača automobila kako bi iskoristili potrošače

Anonim

Bitcoin može biti rizično financijsko ulaganje, ali to ne znači da tehnologija podloge nije korisna. A ako vam se sviđa putovanje, automobili ili novac, željet ćete zamotati vaš mozak oko nje: nova inicijativa blok-lanca za automobilsku industriju upravo je objavljena u Dubaiju.

Na prvi pogled ne zvuči uzbudljivo; ali kada razmotrite kako bi industrija globalnog prijevoza bila jeftinija, sigurnija i široko dostupna građanima širom svijeta, postaje relevantnija.

Kao što je izvijestio Bitcoin Magazine, "tvrtke koje se kreću od IBM-a i Context Labsa do Forda i BMW-a najavile su suradnju na ovogodišnjem summitu Futures Blockchain u Dubaiju i okupili su se kako bi formirali Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI)".

Ova inicijativa podrazumijeva proučavanje kako tehnologija blockchaina može staviti energiju u ruke potrošača putem:

"Dajući im strogu suverenost nad njihovim prometnim podacima, identitetima i podacima o vožnji, čime su njihovi osobni podaci manje podložni prijevarama i cyber-lopovima".

Chris Ballinger, bivši financijski direktor Toyota Instituta za istraživanje, služit će kao predsjednik i izvršni direktor organizacije, te je osigurao Bitcoin Magazine da se očekuje da će projekt biti obostrano koristan, govoreći: "Blockchain i povezane tehnologije za poboljšanje povjerenja spremne su redefinirati automobilske industriji i kako potrošači kupuju, osiguravaju i koriste vozila. "

"Spajanjem proizvođača automobila, dobavljača, pokretanja i vladinih agencija, možemo ubrzati usvajanje za dobrobit poslovnih subjekata, potrošača i zajednica".

Prema izvješću Reutersa, MOBI aktivno radi s tvrtkama "Računovodstvo za više od 70 posto globalne proizvodnje vozila", uključujući BMW, Bosch, Ford, General Motors, Renault, ZF i Aioi Nissay Dowa Insurance Services USA.

Drago nam je da podijelimo s kojim smo se pridružili @MOBI_Connect, novom konzorciju koji istražuje kako će blockchain reinventirati mobilnost! Više: //t.co/WhfFpP12ym pic.twitter.com/WGh4E9kBTh

- Hyperledger (@Hyperledger) 2. svibnja 2018


Korištenjem poslovnog dizajna otvorenog izvora, MOBI ima za cilj povećati upotrebu blok-lanca među tvrtkama koje razvijaju i isporučuju autonomna vozila. Kao što se vidi u Blockchain Magazinu, pozivnice su poslane na "Različite proizvođače automobila, operatere javnog prijevoza, cestarine, tvrtke za blokiranje, tehnološke tvrtke, akademske institucije, poduzetnici za pokretanje, pa čak i globalna regulatorna tijela".

Iako je skakanje na kripto-bandwagonu izvrsno za publicitet, kao što Engadget ističe, "Nema jasne vremenske skale kad bi se bilo kakva tehnologija blokada mogla pojaviti u automobilima." Međutim, kada se to dogodi, "Budući da bi bilo manje (ako ih ima) vratara, to bi moglo smanjiti troškove usluga koje koristite bez ugrožavanja sigurnosti - putovanje u taksi za samoposluživanje moglo bi biti malo povoljnije. "

Drago mi je biti dio @helbizofficial, #blockchain projekt koji će uskoro oblikovati budućnost dijeljenja automobila i kriptiranih valuta, iznajmiti vaš automobil bez ručnog sudjelovanja. Rezervacija za otključavanje vrata vrši se izravno preko telefona. #Helbiz #HBZ #HelbizPay pic.twitter.com/eFKoZEz8gt

- Alessandro Del Piero (@delpieroale) 26. travnja 2018


POVEZANO: Sada možete dobiti plaćenu šifriranu valutu gledati porno

Zanimljivi Članci

Vodič za nadahnuće: 50 načina da nosi plavu odijelu

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Lewis Hamilton, Hugh Jackman i Ansel Elgort

Lauren Engel i prijatelji dolje ispod za časopis C-Heads

Predstavljamo Jess Lee Buchanan za Gloutir Magazine