Pametna inovacija otkrivena na SXSW mogla bi biti rješenje australske stambene krize

Anonim

Kako veliki australski gradovi i dalje prolaze kroz prijetvorne krize za stambeno zbrinjavanje, potencijalni odgovor možda je otkrio SXSW preko noći - 3D tiskane kuće koje koštaju 4.000 USD.

U novije vrijeme tehnologija je sve začela od plastičnih predmeta do naprednih tenisica, pa čak i vatrenog oružja. Najnovija eksploatacija ipak je najvjerojatnije najdraža.

Nova priča, ljubavnica Y Combinator, udružila se s Iconom robotske tvrtke Icon kako bi razvila prvu 3D-tiskanu kuću koja zadovoljava moderne standarde gradnje i dozvole za ljude da žive. Još važnije, to može biti dovršeno za samo 24 sata.

Ideja je došla kao inicijativa za izgradnju malih kuća za obitelji u zemljama pogođenim katastrofama poput Haitija i El Salvadora. Prototip 74 metra kvadratnog metra koji se nalazi u Austinu, Texas, koštao je 10.000 USD za izgradnju Iconovog vlasničkog Vulcan pisača, no tvrtka planira da će se ta cijena spustiti do navedenog US $ 4.000.

Proces je još uvijek profinjen u ovom trenutku, ali nakon što stigne tamo, nova se nada da se kuće mogu završiti za samo šest sati.

Sam Vulcan pisač nije baš mali, ali još uvijek je mobilan. Djeluje tako što izlučuje posebnu mješavinu betona u slojevima koji se pojačavaju dok ispisuje, drastično skraćujući vrijeme koje je potrebno da se stanovnici uskoče. Za snagu, Icon tvrdi da su tiskani zidovi jači od oborina nakon nekoliko dana otvrdnjavanja, ali ljudi se mogu odmah kretati.

Još uvijek postoji potreba za dodatnim običajima u obliku instalacije prozora, krovova, vodovoda i električnih ožičenja, ali sve to može biti učinjeno za manje od 24 sata. Ikona se nadaju da će u budućnosti imati i robote kako bi ostvarili ovaj zadnji dio slagalice, dok su trikovi raspršuju boju izvana u kući.

"Dostupnost je važna", izjavio je suosnivač ikona Evan Loomis. "Bez obzira jeste li u Austinu ili El Salvadoru."

Imamo fast food. Sada imamo brze stanove. Pogledajte videozapis u nastavku da biste vidjeli kako je to učinjeno.

Zanimljivi Članci

John Legend, Zac Efron i zajednički su ovog tjedna najbolje odjevene muškarce

Shades Of Cool s Brookeom Hoganom i Max Madeom

12 najpopularnijih slavnih muškaraca ovog tjedna [19.06.15]

Ove kratke frizure i frizure za muškarce će vas dobiti tijekom sezone