Kontroliranje vaših misli može biti više uzaludna Zadatak nego što smo shvatili

Anonim

Hedonisti su ga oduvijek znali, a sada muškarci u bijelim kaputom privlače: slobodna volja je iluzija. Willpower nije prljava riječ: to je besmisleno. Svijet je paklensko igralište s krafnima od cimeta, skuhanom piletinom i snapchatskim selfiesima. I iako budisti priznaju oprezno uranjanje svojih dvostruko prženih krumpirića u životne alijole, istina je da je kontroliranje vaših misli više besmisleno nego što biste mislili.

Zahvaljujući novoj studiji državnog sveučilišta u San Franciscu, sada znamo više o tome kako misli ulaze u našu svijest. Studija je testirala razliku između "aktivnog odlučivanja" i razmišljanja o nečemu i naučila aktivnosti poput brojenja (koje psiholozi poznaju kao "setove"), koji mogu ući u našu podsvijest i uzrokovati da razmišljamo o nečemu drugom, bez obzira hoćemo li ili ne, Istraživanje je pokazalo kako ispitati kako ti "setovi" (nesvjesne aktivnosti) utječu na ono o čemu razmišljamo.

U prvom eksperimentu, 35 učenika je bilo reklo da ne računaju različite predmete koji su im predstavljeni. Usprkos uputama, u 90 posto ispitivanja učenici su nenamjerno računali objekte. U drugom eksperimentu učenici su bili predstavljeni različitim geometrijskim oblicima u boji i imali su mogućnost nazivanja boja (jedan set) ili brojenja oblika (drugačiji set). Iako su učenici trebali izabrati jedan za drugim, oko 40 posto nije moglo pomoći, ali razmišljati o oboje.

"Podatci podupiru stav da kad izvršimo željenu akciju, svjesne misli o alternativnim planovima još uvijek zauzimaju um, često nepopustljivo", rekao je Ezequiel Morsella, jedan od četiriju autora studije.

"Mi mislimo na naše svjesne umove kao privatne i izolirane od vanjskog svijeta", rekao je Morsella. Ipak, kako je izvijestila Science Daily, "Naša izolacija" može biti više propusna nego što mislimo. (As), nova studija pokazuje da je zapravo vrlo lako aktivirati "setove" u ljudima i utjecati na ono što zauzima glavni mozak nekretnine. ”

"Istraživanje pokazuje da su podražaji u okolišu vrlo važni u određivanju onoga što završavamo razmišljanjem i da je nekad akcijski plan aktivno aktiviran, mnogi njegovi učinci mogu biti teško nadjačati", kaže Morsella .

To daje težinu Morsellinoj teoriji "pasivnog okvira", koja tvrdi da većina misli ulazi u naš mozak kao rezultat subliminalnih procesa koje ne posve kontroliramo.

Upravo sam se sjetio da je posljednji put imao VIVIDNI san u kojem sam objašnjavao nekome sve razloge zašto su Krispy Kreme krafni inferiorni i kakve su kvalitete za veliku krafnu. U svakom slučaju, što je vaš podsvjesni um koji razmišlja dok spavaš?

- Allyson (@stillallyson) 20. srpnja 2018


Zaključak? Ako jedan neugodan susret pozove istaknutu kolutu najnepovoljnijih stvari koje ste ikada učinili, ne budite budni prebrojavajući ovce da ga zaustavite - idite s njom. Izigrati fantastičnu junaku. Pogledajte ljubavni otok. Zasićite se bez obzira na gnjide vašeg korteksa.

Zanimljivi Članci

Projektiranje nogometnog kompleta - David Beckhamov način

35 načina za rock osnovne majice - Inspiration Guide

Kako stojiti šarene hlače radi rada i igranja bez uzbuđenja

Jedinstvena koža od Bleu de Chauffe jesen / zima 2015