Opasne visine: uzimanje utrke Everest Trail

Anonim

Šest dana. Šest mjeseci treninga. Stotinu i šezdeset kilometara. Više od 25.000 metara na promjeni visine. Utrka Everest Trail nije za slabost srca ili stopala.

Najelitniji sportaši na svijetu nisu zadovoljni s izletima u teretanu. Ako bismo trebali nagađati, rekli bismo obraditi električnim alatima, četkati zube čeličnom vunom i sipati whisky preko njihove žitarice za doručak. A kad je riječ o izvođenju tjelesnosti, samo ekstremni učinit će.

Everest Trail Race je jedan od najzahtjevnijih ultra-maratona na planetu. Sudionici se suočavaju ne samo s uobičajenim tjelesnim i duševnim izazovima maratona, već i jedinstveno oporezujućim terenima, nepredvidivim vremenom i neumoljivim uspavanjem na brutalnim nadmorskim visinama.

Drugim riječima, badasses samo treba primijeniti.

Uznemirujući tečaj

Everest Trail Race je multi-stage ultra-maraton koji traje više od šest dana u studenom u udaljenoj regiji Solukhumbu Himalaji. Trkači se tretiraju do nezaboravnih pogleda na najvišu planinu na svijetu, uključujući Everest, Lhotse, Makalu i Kangchenjunga. No, kada ukupna razlika između pozitivnih i negativnih satova u visini na više od 29.000m, krajolik nije jedina stvar koja vam oduzima dah.

Točan tečaj mijenja se svake godine. Put kombinira prašinu i dijelove koraka s visokim planinskim terenom. Tipične dnevne udaljenosti za šest stupnjeva padaju između 20 km i 30 km, a uspone se mogu kretati od nekoliko stotina metara dnevno do nekoliko tisuća. Ukupno, trkači pokrivaju udaljenost od 160 km.

Prije početka avanture života, sudionici u utrci Everest Trail primaju cestovnu knjigu koja opisuje detalje svake faze. Ravnatelj svakog jutra pruža sve potrebne informacije prije početka utrke.

Uvjeti za ulazak

Kao što ste već nagađali, Everest Trail Race nije za svakoga. Potrebna je izvanredna razina tjelesne kondicije, intenzivna količina volje snage i hrpa žlice ludila.

Utrka je otvorena za bilo koga, muškarca ili žene, koji je iznad 18 godina i ispunjava medicinske uvjete. Svi sudionici moraju dostaviti opće zdravstvene podatke i rezultate elektrokardiograma na odmoru. ETR organizacija također preporuča test stresa.

Natjecatelji mogu ući kao pojedinci ili timovi. Timovi se sastoje od tri ili više članova bilo kojeg spola. Da ostane na utrci, najmanje dva člana tima moraju završiti cijeli tečaj. Sudionici plaćaju dodatnu kotizaciju kako bi bili dio tima.

Troškovi ulaska razlikuju se svake godine. Uz ulaznu naknadu, isplata sudionika uključuje:

  • Domaći i međunarodni letovi
  • Svi lokalni prijevoz
  • Smjestaj
  • Svi obroci prije i poslije događaja, kao i hrana tijekom utrke
  • Medicinska pomoć u kampovima i uz stazu utrke
  • Individualni ljestvici, plus timska ljestvica za registrirane timove
  • Medalja i majica za one koji završavaju tečaj

Nakon početnog iznosa za registraciju od £ 500, plaćanje u cijelosti je potrebno do 1. rujna što dovodi do događaja. Ukupni trošak upisa za 2014. godinu iznosio je 2.800 funti.

Oprema i kampiranje

Nijedan maraton nije jednostavan, no bilo koji maraton koji se pokreće pod budnim okom Everest je u cijelosti vlastita životinja. Ovo nije jaka urbana utrka, gdje ste zabavljali gledatelji sa smiješnim znakovima, završili s vrhnjem lokalnim ronjenjem i izaći dalje u udobnosti vlastitog kreveta.

Natjecatelji u utrci Everest Trail izvlače sve opremu na leđima i provode noć u kampovima. Organizacija utrke zahtijeva od svakog trkača da nosi paket koji sadrži izbor obveznih zaliha, uključujući vreću za spavanje, glavu baklja, kompas, upaljač, sat, zviždaljku i osnovne materijale za prvu pomoć. Nepoštivanje bilo kojeg od obveznih materijala izaziva kaznu ili diskvalifikaciju.

Noćenja se provode u dvjema šatorima podignutim na unaprijed odabranim mjestima. Trkači mogu zatražiti svog šatora za vrijeme prijave, inače će ih se podudarati na temelju spola i nacionalnosti. Osim spavaćih šatora, svaki kamp se sastoji od toaletnih šatora, blagovaonice, šatora za medicinske usluge, šatora za glavni kamp i organizacije.

Iako je smijeh umoran, a večeri bolovi su glasni, neki od ETR-ovih nezaboravnih trenutaka nalaze se u tim improviziranim selima.

Dan utrke

Nakon šest mjeseci pripreme, napokon dolazi veliki dan. Svaka od šest faza počinje kao skupina. Sudionici se prijavljuju s start-line kontrolerima, dobivaju nekoliko energetskih šipki za cestu, a zatim se skinu s rute navedene u cestovnoj knjizi. Voda se raspoređuje na određenim mjestima tijekom dana.

Svaka faza mora biti dovršena unutar maksimalnog vremenskog dijeljenja, određenog prema težini puta. Trkači koji ne prijeđu kontrolne točke ili krajnje linije prije vremenskog ograničenja mogu nastaviti utrku, ali neće bodovati za opći konačni poredak.

Everest Trail Race ispituje sve. Vaši mišići. Tvoja duševna snaga. Vaša samodostatnost. Tvoj neustrašivost. I da, vaši prijatelji će misliti da ste ludi za ulazak.

No, dok razmišljaju o pohađanju pilates klase s djevojkom da bi bili rizični atletski iskorištavanje, pridružili biste se najelitnijim svjetskim sportašima na avanturi kao nitko drugi. Životni vijek hvalisanja, zajamčeno.

Zanimljivi Članci

50 načina za crtanje cvjetnih grafika i ne izgledaju kao baka's sofa

Apartman s novim suvremenim nogometašem

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Conor McGregor, Floyd Mayweather i Channing Tatum

Justin Bieber nosio je 300.000 dolara vrijedan dijamantni sat kako bi vidio njegovu svadbenu pastoru