Web-lokacije za pronalaženje osoba sa spolno prenosivim bolestima omogućuju vam da uhvatite više od osjećaja

Anonim

Zaboravite sve što znate o seksu: povezivanje aplikacija nije samo uzrok , već i rješenje australskog stresnog porasta stope.

Uglavnom: STD-ovi su u porastu. I dok su, očito, STD-ovi bili oko mnogo vremena prije Tinder i Bumble, sve liberalniji pristup društva u seksu (studije su pokazale da mladi ljudi imaju manje seksualnih, ali više "casualnih" partnera - od prethodnih generacija) dovode do porasta u seksualnom prijenosu bolesti.

Prema najnovijim zdravstvenim podacima, "U samo desetljeću, broj slučajeva gonoreje godišnje je više nego udvostručen (dok je) u posljednjem desetljeću slučajevi sifilisa više nego utrostručeni (i) slučajevi klamidije porasli su za 43% cent ", ( ABC Health ).

To je dovelo do pojave aplikacija za prijave za osobe s STD-ovima kao što su Pozitivni pjevači i nada, koji su uzeli poslovni model PozMatcha i HIVNeta (koji su osnovani 90-ih i catered za pojedinačno s HIV / AIDS-om), te su ga modernizirali za tehnološke sklonosti naše generacije i najčešći STD-ovi herpes, klamidija, gonoreja, HPV i sifilis.

PODNOSITI Svatko
Novi STD nazvan "osjećaji"
Budi oprezan.
Nemojte ga uhvatiti.

- cesar (@whodatboii_) 6. kolovoza 2018


Kako oni rade? U osnovi, te web stranice (i aplikacije) nastoje pružiti okruženje za druženje bez stigme, što olakšava gledanje STD statusa i preferencija svakog korisnika, tako da osobe sa STD-om mogu izbjeći neugodan trenutak, dva (ili koliko god) datuma, gdje moraju ležerno ispustiti "btw Imam herpes" liniju. Sve je iskreno i unaprijed, što je - u teoriji - izvrsno.

Međutim, iskrena priroda tih platformi dolazi po cijeni. Osim prijevara zbog krađe identiteta, različite su legitimne aplikacije za pronalaženje partnera uhvaćene u dijeljenju informacija svojih korisnika s trećim stranama koje, kao što možete zamisliti, ne padaju dobro. Također, neki tvrde da se te aplikacije ne uklanjaju stigme, već stvaraju "STD hijerarhije".

"Uznemirujuće, mjesta su izgledala manje vjerojatno da će ujediniti ljude sa STI-jima nego ih podijeliti na klika" ( Matična ploča ).

Jedan korisnik je čak išao toliko daleko da kaže: "Osjećala sam se kao da su navikli na ljude koji su se osjećali loše zbog njihove bolesti, bolje se osjećaju stavljajući druge ljude" ( Matična ploča ).

Pa iako STD dating web stranice imaju, "S obzirom na njihove korisnike razloga vjerovati da pozitivno testiranje ne zatvara vrata na autentičnu, transparentnu intimu ( Vice ), " potencijalni korisnici bi trebali nastaviti s oprezom.

Značajka slike: Marvin Myer

Zanimljivi Članci

50 načina da se sruši siva kosa i bude kralj srebrnih lisica

Simone Holtznagel x Gumball 3000 Get Racy za pogodak

Kako nositi šal (i gledati Trés Europske radiš)

Watch Trailer za novi James Dean Film 'Life'