Stomatolozi bi mogli biti lagali o flossiranju cijelo vrijeme

Anonim
Flossing: smetnja u svijetu oralne higijene i sada, možda, jedan od najatraktivnijih prožima, nalazi se planet koji je ikad poznavao.

Dnevni zubni koncem dugo se promovira kao ključ za prevenciju bolesti desni i šupljina. Postoji samo jedan problem. Prema velikom istraživanju Associated Press, postoji mali znanstveni dokaz da zapravo radi ništa.

"AP je pogledao najstrože istraživanje provedeno tijekom proteklog desetljeća, usredotočivši se na 25 studija koje su općenito usporedile upotrebu četkice za zube kombinacijom četkica za zube i zubnom koncem. Pronalasci? Dokazi za čišćenje zupčanika su "slabi, vrlo nepouzdani", "vrlo niske" kvalitete i imaju "umjereno do velikog potencijala za pristranost", prenosi vijest.

Glavne organizacije poput američke stomatološke udruge i američke akademije za parodontologiju tvrde da je čišćenje zubnog mesa kritično za zdravlje zuba, no AP je utvrdio da su studije korištene za podupiranje ove tvrdnje ugrožene raznim većim nedostacima (zastarjele metode i nedovoljne veličine uzoraka, na primjer ). Druge studije su dizajnirane i plaćene od strane tvrtki koje prodaju čipku, što je problematično zbog razloga zašto ne bi trebalo uzeti jednu od najcjenjenijih svjetskih novinskih agencija.

Ove je godine vlada Sjedinjenih Država prvi put ušla u zrnce od Dijetetskih smjernica za Amerikance, budući da je bila uključena 1979. godine. U pismu AP-u, vlada je priznala kako djelotvornost glosiona nikada nije bila istražena, kako je potrebno za uključivanje u smjernice,

Mnogi se sada pitaju jesu li god godinama bili zalijepljeni glomaznom bajkom, a vi možda već imate svrbež kako biste uklonili žvakaće vate iz ormarića za lijekove.

Ne tako brzo. Američki nacionalni institut zdravlja zubar Tim Iafolla slaže se da znanost još uvijek ne podupire glatkoću, ali ostaje u korist redovitih čišćenja duljine između zuba. "To je nizak rizik, niske cijene", rekao je. "Znamo da postoji mogućnost da to radi, tako da se osjećamo ugodno reći ljudima da nastave i to rade".

Čini se da se stomatolozi slažu. Potrebno? Vjerojatno ne. No, samo zato što učinkovitost nije dokazana, ne znači da je odbijeno - barem još nije. U međuvremenu, možda će vaši prijatelji zadržati čišćenje zubnim koncem u vašoj rutini, samo u slučaju.

Zanimljivi Članci

50 načina za crtanje cvjetnih grafika i ne izgledaju kao baka's sofa

Apartman s novim suvremenim nogometašem

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Conor McGregor, Floyd Mayweather i Channing Tatum

Justin Bieber nosio je 300.000 dolara vrijedan dijamantni sat kako bi vidio njegovu svadbenu pastoru