DJ svibanj imati slučajno otkrio Banksy je identitet

Anonim

Je li Massive Attack član čovjeka iza Banksyja?

Pitanje Banksyjevog identiteta privuklo je obožavatelje i mrzitelje, a opet se vraća vijestima zahvaljujući glatku jezika engleskog DJ Goldieja.

Tijekom nastupa na tjednom tjednu Scroobius Pipa, pod nazivom Distraction Pieces podcast, Goldie je to rekao o neuhvatljivom uličnom umjetniku:

"Za nešto poput grafita, koja je inspirirala svijet fontom ili bilo čime što je vezano uz bilo koga tko nosi kapu za baseball i jebene tenisice, u svom središtu to je i dalje pogrešno shvaćeno. Ali daj mi pismo s mjehurićima i stavim ga u majicu i napiši 'Banksy' na njega i mi smo sortirani

,

Sada ga možemo prodati. Bez poštovanja prema Robu, mislim da je sjajni umjetnik. Mislim da je okrenuo svijet umjetnosti. "

Opljačkati. Rob tko?

Goldie nije precizirao - samo kratko pao i promijenio temu - ali obožavatelji su imenovali dvojicu osumnjičenih.

Opcija jedan: on je Robin Gunningham, čovjek koji je Daily Mail "unmasked" kao Banksy u 2008. unatoč tome što nikad nije uspio potvrditi teoriju.

Druga opcija: on je Robert Del Naja, pjevačica i osnivačica Massive Attacka. Uz glazbu, Del Naja također proizvodi vizualnu umjetnost pod imenom 3D. Goldie i Del Naja su stari prijatelji, a Goldie je prethodno izjavio da je djelo Del Najine utjecaj na njega. Obojica su vodila u istim krugovima grafita tijekom kasnih 1980-ih.

Novinar Craig Williams provela je prošlogodišnju petujesečnu istragu tijekom kojeg je zaključio da Del Naja zaista stoji iza Banksyja - i da Banksy nije jedna osoba, već kolektiv uličnih umjetnika s Del Najom kao njihovim vođom.

Del Naja je zanijekao tu tvrdnju, nazvavši ga "željnim razmišljanjem" i "dobrom pričom, ali nažalost nije istina". "On je također prijatelj", rekao je Del Naja. "Bio je na nekim koncertima. Čisto je stvar logistike i slučajnosti, ništa više od toga. "

Naravno, to je jedva uvjerljivo svakome tko vjeruje da je Del Naja čovjek. Banksyjevi su se murali često pojavljivali na mjestima na kojima je Massive Attack nedavno igrao, a Banksy je dao predgovor Del Najanoj knjizi 2016, 3D i Art of Massive Attack .

Goldiejev slog nije uvjerljiv dokaz da je Del Naja Banksyjev Clark Kent, ali je više nego dovoljno da se počelo ponovno započeti glasina.

Zanimljivi Članci

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Jason Derulo, Ryan Reynolds i Terry Crews

Rasvjetni kamion Rover x Brabus-Startech

20 najboljih muških casual jaknih za pametan i avanturistički

50 cool načina za rock afro