Nemojte kupiti odijelo dok ne znate razliku između jeftinog i skupog

Anonim

Prosječni Joe može se oprostiti jer ne osjeća potrebu uložiti u skupo odijelo. Ali tko želi biti prosjek? Unatoč luksuznim odijelima koji izgledaju i osjećaju bolje od vašeg brza smeća, ostaje jedno pitanje: zašto neki odijeli koštaju 100 $ i drugi $ 1000 ili više?

Vrijeme je da odgojite (i ponovno obrazujete) neke od vas o ključnim čimbenicima koji čine muško odijelo - pronalaženje onoga koji zadovoljava vaše sartorialne potrebe; bez obzira jeste li jeftin čovjek ili gnjavator.

Kvaliteta tkanine je faktor za uređivanje, koji se lako razlikuje samo po osjećaju i osnovnom razumijevanju prirodnih ili sintetičkih vlakana. Zatim, tu je fit - s nekim robnim markama koje proizvode konfekcijski odijelo koje prirodno rezati oštro na rame i zagrliti u struku.

Ali teži (i najvažniji) dio kupnje odijela je stvarna konstrukcija. Čuli smo pojmove pune, polovice platna i spojenih odijela. Sada je vrijeme da sami prihvatimo ovaj jezik. To će vam omogućiti bolje razumijevanje onoga što stvarno kupujete i bitno, obrtništvo za koju plaćate.

Cijeli platno

Oplata se odnosi na odijelo (ne na hlače). Trčanje od ramena do kraja jakne, platno se sastoji od konjske dlake, koja se nalazi ispod ljuske (ili vanjske tkanine) jakne. Kao dobar par traperica, platno se lijepi i plijesni vašem tijelu tijekom vremena; oslobađajući slobodu kretanja i personaliziranu prilagodbu.

Ali s takvim besprijekornim obrtima dolazi velika cijena. Šivanje platna ispod ljuske je promjenjivo, uključuje puno bodova i dugotrajno. A na njemu je umjetnost, što znači da je potreban kvalificirani krojač i zbog svoje vještine, krojačica košta novac.

Puno platno jakna kao dio odijela je investicijski komad dizajniran za posljednjih godina, ako se brine. Držeći se neutralnim, klasičnim nijansama kao što su crna, plava i siva, omjer od dolara do odjeće ovog odijela (s obzirom da ga nosi za ostatak svog života) dokazuje da je dobro isplati trošak. A izgledat će i ubojica.

Spojeni kostimi

Za tebe jeftin među vama, tu je spojena jakna, koja se parada na policama većine trgovaca na visokim ulicama i brze modne trgovine. Fuzioniranje se odnosi na topljivi podstavnik odijela, koji je zalijepljen (ne ručno zalijepljen) na ljusku odijela - kako na prednjim pločama tako i na rebrima.

U usporedbi s ispitivanjem, jakna je čvršća i neće se prilagoditi tijelu tijekom vremena. No, spojeno odijelo je cijena po djeliću troškova ispitanika.

Dok su fused jakne znatno poboljšane - kao i bilo što slijepljeno - ljepilo će se slomiti s trošenjem i suhim čišćenjem tijekom vremena. Estetski gledano, priuštivost spojenih odijela znači da možete kupiti jedan bez puno razmišljanja i trebati eksperimentirati s on-trend bojama i ispisima (kao što su prozorske provjere ili zelene boje odijela). Nije bitno ako se jednom ili dvije sezone istrošiš od njega, pa naprijed.

Polovica platna

Pronaći ćete sartorialni srednji teren u polusvjetskom odijelu. To daje strukturnu korist cijelog platna, ali bez masovne investicije. Poludjelo odijelo koristi se ušivenim platnenim komadom u prsima i rešetku jakne, te je spojen na donji dio jakne.

To vam omogućuje da imate strukturu na najvažnijem dijelu odijela - ramena - i zadržite cijenu tako što ćete imati manje ručne radnje u ostatku.

Konstrukcija dopušta da odijelo prirodno prelije preko grudi, a da to ne izgleda kruto, što se događa sa spojenim odijelo. Ove jakne također traju dulje, i bez ikakvih problema s mjehurićima koji se s vremenom pojavljuju sa spojenim jaknama, jer se ljepilo raspada.

Ako ste skloni zalihe na nekoliko radnih odijela - u različitim bojama i uzorcima, onda bi pola platna mogla biti najbolja za vas i vaš novčanik. I, njezina struktura vidi da dobivate izradbu krojača preko gornjeg dijela jakne, a da ne otopite potencijalne uštede za kućni depozit.

Vuna vs. Kašmir

Vuna je najčešća tkanina za odijelo i dolazi u dvije glavne vrste pređe: gubljenje (gdje su vlakna češljana prije rotacije) i vunena (ne-češljana). Ukratko, vuna je utkana da tvori vaš tradicionalni flanel, tweed, gabardine i freske.

Superwool je također izraz koji se baca. Super 100 do 180 (uzastopce u koracima od 20), broj se odnosi na koliko je puta vunena greda bila uvrnuta kada je napravljena. Što je veći broj, finiji i lakši će platno biti, a skuplji odijelo.

Ali lakši vuneni odijela (Super 140, 160 ili 180) također ne drže svoj oblik. Nisu i trajne. Sve iznad 140 treba držati za posebne prigode, jer je tkanina puno finija od konvencionalnog super 100. Visoki Super je visoka održavanja pa se pripremite prije nego što kupite.

Većina vaših platnenih odijela bit će izrađena od vune, jer luksuz tkanine ide s zamršenom konstrukcijom jakne. Kada odete na neokrnjenu jaknu, odlučite se i za težu vagu, kao što je tweed ili engleska vuna. Ove se drape bolje nad vašim tijelom i daju više strukturiranog izgleda, ali cijena će biti gurnuta, zbog sadržaja vune.

Kašmir-mješavina je više luksuzna verzija vunenog odijela. Cashmere potječu od mekog podsloja koza koji se uzgajaju za proizvodnju vune. I to je naporan, ručni posao koji izvlači vunu, a zatim ga češlja u pređu za odijela. Dakle, to je skupo. Vrlo talijanski, kašmir donosi lijepu sjenu na odijelo, ali ako nije vaša šalica čaja, držite se više engleskih matiranih vunena ili pamuka.

Pamuk vs. Posteljina protiv Seersucker

Pamuk je druga najpopularnija tkanina za odijela i izvedena je od biljnih vlakana. Pamučne odijela se kreću i dobro dišu, te su zadovoljavajuće za mekoću. No, pamuk se zaostaje u luksuznom odjelu u usporedbi s tkaninama vune.

Idealno za ljetne mjesece, posteljina je lagana, prozračna i dobro diše zbog svoje porozne strukture. No, to se lako podiže. Razumijevanje da crinkles dodati znak ne pomaže uzrok lana. No, u suštini, to je izvanredna dužnost; ispitivane ili spojene. Malo savjet: držite se teža posteljina, održavajte oblik i objesite.

Seersucker je još jedan favorit za toplije mjesece. To je utkano u "skupi" način, dajući mu naborani izgled. Formirajući dio šarma, kvrge bi trebale biti prihvaćene zbog casualnosti kakve jesu.

Niska dolje na sintetske tkanine

To su jeftine tkanine i uključuju poliester, rayon i acetat. Nisu prirodna vlakna tako da nisu prozračna, što ih čini teškim nositi ljeti. A sintetici su čvršći i izgledaju jeftino. Većina spojenih odijela bit će izrađena od sintetičkih tkanina, a sadržaj vune ili pamuka raste u korelaciji s cijenom. Jedina prednost u ovoj tkanini je da su bez bora i dosta izdržljiva.

Mišljenje stručnjaka za odijelo

Obično je jeftinija cijena odijela, jeftinija tkanina i čine. U suštini, uz skupo odijelo, možete očekivati ​​da proučavate tri ključne komponente: tkanina, fit i make. Međutim, moguće je imati dobru prilagodbu u jeftinijem odijelu, a ne u svim slučajevima, ali je moguće.

Što se tiče životnog vijeka, to ovisi o brandovima koje gledate. Na primjer, velike međunarodne marke - gdje plaćanje preko 1500 dolara obično ima kraći životni vijek zbog osjetljivih i finih tkanina koje koriste. Dakle, ti proizvodi trebaju biti nošeni rijetko.

Ono što pružamo za naše domaće tržište je negdje u sredini. Tamo gdje upotrebljavate vrhunske tkanine i izrađujte, uz bonus trajnosti i vijek trajanja u skladu s proizvodom s vrhunskom markom. To je ono što danas očekuje potrošač.

Dom Bagnato - dizajner / redatelj

Zanimljivi Članci

Smart Casual službeno je mrtav - ovo je kako nositi haljinu kod 2018. godine

Kako nositi smoking i gdje da biste dobili jedan

Lauren Engel i prijatelji dolje ispod za časopis C-Heads

Airbus predstavio 'Day & Night' suite prve klase kompletan sa spuštenim krevetom