Osnovni klasici: Pirelli kalendar

Anonim

Kada je Sophia Loren poludjela za Pirelli kalendar 2007. u dobi od 72 godine, njezina odluka bila je kontroverzna. 1987. godine revolucionarno izdanje kalendara sadržavalo je samo crne modele. Ovogodišnji kalendar bit će prvi koji će uključivati ​​model veličine plus. Drugim riječima, Pirellijev kalendar oduvijek bio kontroverzan, radikalan, naprijed-razmišljanje i provokativan - što je 4 riječi koje volimo primjenjivati ​​na većinu stvari, a osobito na lijepe žene.

Povijest

Za nešto tako legendarno, Pirelli Kalendar ima iznenađujuće skromno podrijetlo. Tvrtka Giovanni Battista Pirelli osnovao je tvrtku koja svoje ime u Milanu 1872. godine osniva. Pirelli je u početku bio specijaliziran za gume i derivate, a prvenstveno je usmjeren na proizvodnju guma i kabela. U potrazi za načinom razlikovanja od konkurencije, Pirelli UK Limited došao je revolucionarnom idejom 1964. godine: glamuroznom, golom i glamurozno niskom Pirelli kalendaru.

Otvoreno izdanje Pirelli kalendara sadržavalo je modele s Pirellijinih ključnih tržišta, s fotografijama guma postavljenih na vrh (doista), a snimio ga je Robert Freeman, fotograf poznat po svom radu s The Beatlesom. Njegova je dostupnost (i) bila izuzetno ograničena - dano je samo kao korporativni dar ograničenom broju Pirellinih kupaca i poznatih VIP-ova - što nas čini još očajnijim da nam skrenete pogled. Dobro se igrao, Pirelli.

Kalendar je ukinut za razdoblje od 1974. godine, kao strategiju uštede novca tijekom recesije uzrokovane naftnom krizom. Srećom, uskrsnuo je desetljeće kasnije i od tada ostao u proizvodnji. Današnji Pirelli kalendari odnijeli su auto dijelove u korist istaknutih spektakularnih međunarodnih lokacija i još više spektakularnih modela koji predstavljaju u njima. Pirellijev kalendar i dalje je plesni, pokazujući najtraženijih fotografa i modela širom svijeta.

U popularnoj kulturi

Nastupanje u Pirelli kalendaru je točka prestiža i fotografima i modelima. Poznati su imena poput Annie Leibovitz, Mario Testino, Nick Knight, Patrick Demarchelier, Terry Richardson, Karl Lagerfeld, Helmut Newton i Steven Meisel. Poznate lica (i tijela) koja su krasile stranice Pirelli Kalendara su Cindy Crawford, Kate Moss, Helena Christiansen, Sienna Miller, Naomi Campbell, Gisele Bündchen, Doutzen Kroes, Heidi Klum, Karolina Kurkova, Caroline Trentini, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Isabeli Fontana, Anje Rubik i Natasha Poly.

Gdje kupiti

Pirelli kalendari nisu na prodaju. Proizvodnja je ograničena i vlasništvo je isključivo. Oni su vrlo povlašteni kolekcionari, ali sretno dobivate ruke na jednu. Za većinu nas je ovo što bliže.

Zanimljivi Članci

50 načina za crtanje cvjetnih grafika i ne izgledaju kao baka's sofa

Apartman s novim suvremenim nogometašem

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Conor McGregor, Floyd Mayweather i Channing Tatum

Justin Bieber nosio je 300.000 dolara vrijedan dijamantni sat kako bi vidio njegovu svadbenu pastoru