Zlo organizator Iza Sydneyove epidemije "Bin Chicken" napokon je uhvaćen

Anonim

Držite svoje prijatelje bliske i neprijatelje bliže: ova izreka je relevantnija nego ikada u posljednjoj saga australske epidemije "bin chicken". Godinama je organizacija koja je većina Sydneysidersa smatrala prijateljem grada, brinući se za ozlijeđenim životinjama, pružajući poticaj gospodarstvu - čak i postajući simbolom australskog ponosa - zapravo cijelo vrijeme potkopava zdravlje i zdravost gradskih ručkova za ručak,

ABC je jučer navijestio da je Taronga Zoo zapravo odgovoran za migraciju bivših močvarnih kuća White Ibis u gradske centre svugdje. Kako to? Početkom sedamdesetih, "Taronga Zoo pokrenuo je eksperimentalni program uzgoja koji potiče australsku bjelinu ibis da se sklanjaju na terenu na Sydney Harbour" ( ABC ).

"Godine 1973., u zoološkom vrtu održano je samo 19 ibis iz Healesvillea u Viktoriji, a potaknuli su se da se uzgajaju kao slobodne ptice."

Ali sada ono što je nekada bilo poznato kao "najokrutnija i ukrasnija od australskih ptica", sada je "tip turska" ili "ronilac kontejnera" koji svi volimo mrziti. Dovoljno je reći: Ibis je prošao kroz veliku promjenu percepcije.

Dr. Richard Major, glavni istraživač u australskom muzeju, izjavio je ABC-u da, iako je, "Bilo bi nepošteno pokazati prst izravno u Zoološki vrt Taronga", jest: "Razumno je sumnjati da je njegov program pomagao vlažnom stanovniku da se prilagodi životu Grad."

"Ptice su u prošlosti posjetile Sydney, a tijekom sedamdesetih posjeta Sydneyu postoje zapisi o pticama, ali u Sydneyu ne postoje zapisi o uzgoju do 1980-ih", rekao je.

Prema njegovim riječima, to također znači: "Razumno sumnjati da je to bila točka nukleacije u Sydneyu koja je potaknula ptice da ostanu i rade kako kapitalizirati urbani krajolik".

Međutim, on je također rekao da je ibisova promjena stanovništva također bila smanjena na sušu i degradaciju okoliša u izvornom staništu.

"U osamdesetim godinama bilo je uobičajeno da se 15.000 ibis gnijezde u kolonijama u poplavljenoj močvari u Murray-Darlingovom slivu, a mi više ne vidimo one brojeve u Murray-Darlingu", rekao je ABC.

To znači da se obala pretvorila u sušno sklonište za njih kada nisu dobivali slatkovodnu močvarnu potporu., A potom otkrili da pileće pješčane pjege i mesne napitke utječu bolje od crva.

Također.

"Gradovi imaju prilično predvidljivu slatkovodnu vodu i imaju dobre hranidbene lokacije".

Također je rekao da su oni manje bogati nego njihove agresivne truljenje i gradska jata bi ih činilo; "Vjerojatno smo vidjeli pad ukupne populacije ibisa, ali mislimo da su mnogo bogatiji" ( ABC ).

Zanimljivi Članci

Španjolski hotel ima 25 luksuznih apartmana smještenih na blaženom brežuljku

35+ nevjerojatne blagovaonice i inspiracije

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Ben McKenzie, Firass Dirani i Simon Pegg

37 puta Russell Westbrook dokazao je da je NBA najsloženiji Mofo