Fitness stručnjaci otkrivaju jedino vrijeme koje biste ikada trebali preskočiti vježbanje

Anonim

Dok se zima pada i hladno pogađa, pogađa svima od suradnika do partnera do onog tipa koji poslije-do-vas-na-autobusu-tko-ne može-stop-kihanje, to je teško doba godine držati u formi.

A onda se to dogodi. Započnete s hladnom - ali istodobno shvatite da niste bili u teretani već više od tjedan dana (i cijeli dan ste bili u kućanstvu u uredu, a vi ste vježbali samo malo više od vaših mišića) suočiti se sa starom dilemom: u teretanu ili ne u teretanu?

Kada je u redu da se znoj, i kada biste trebali uzeti pauzu? To ovisi o vrsti vježbe koju ćete učiniti i koliko ste bolesni. Općenito govoreći, pokazalo se da aktivnosti smanjene intenziteta kao što su hodanje, istezanje i joga (ne Bikram), koje zahtijevaju malo oporavka, povećavaju imunitet i čak vam mogu pomoći da se brže poboljšate.

Međutim, ako se osjećate bolesnima, sesije s visokim intenzitetom ili dugo vježbanje kardio mogu narušiti vašu imunološku funkciju i produžiti vrijeme oporavka, što vam čini bolesnijom. Ono što čini niski ili visoki intenzitet ovisi o trenutačnoj razini fitnessa, dobi i redovitoj vježbi. Niska intenzivna vježba bi trebala ostaviti da se osjećate dobro i energizirate dok se vježba s visokim intenzitetom ostavlja da se osjećate kao da ste vodili maraton (napomena: nemojte trčati maraton).

Udarili smo Stephena Masseyja, liječnika Bondi Liječnika koji je rekao da ljudi trebaju slušati njihova tijela, ali nikada ne pokušavaju "znojiti". Prema njegovim riječima, "Osjećaj iscrpljenosti znači da vaše tijelo koristi svoju energiju u borbi protiv infekcije i ne biste li oduzeli imunološki sustav tako što ste se sami izvodili. "Zato se najviše držite vježbe lagane.

"Neke lagane vježbe u blagoj bolesti imaju prednosti za koje sumnjam da su uglavnom mentalne. Iz tog razloga preporučujem lagani kardio kao što je hodanje, lagano trčanje ili plivanje s ciljem na otvorenom za dodatnu korist nekog svježeg zraka i vitamina D. "

Mike Webby, bivši zapovjednik koji je okrenuo PT, složio se, govoreći nam: "Ako ste istinski bolesni, a ne samo da ste drama kraljica, odmorite se! Neka vaš imunološki sustav ima svoje puno energije kako bi se borio protiv napada iznutra umjesto da doda više stresa u tijelo i produlji oporavak. Samo vi znate kako se vaše tijelo osjeća tako da zaboravite vaš teretanu ili fitness app nekoliko dana dok se ne osjećate bolje i vratite se na njega. Vaše buduće tijelo će vam zahvaliti za to, a vi ćete se vratiti jači. "Iako priznaje, to može biti lakše doći do grips sa starijim te dobiti.

"Ti si previše bolestan za vlak ako si mrtav."

"Ovo je bilo moj mlađi komando stav prema treningu, kao što bih to smatrao mentalnim i fizičkim izazovom, ali sada kada sam malo stariji, mudriji (eventualno) i malo manje ego vođen, naučio sam slušati moje tijelo i znam kad mi govori da se odmorim i oporavim. "

Što se tiče 'kakav ste bolesni', što je istaknuto Prehrambenom prehranom, ispod simptoma vrata, kao što su kašalj, bolovi u mišićima, vrućica i umor, proljev i povraćanje znači da je vrijeme da odvojite nekoliko dana i vratite se na vježba kada su nestali vaši simptomi ili infekcija. "

Kada ste u dobrom zdravlju, teška vježba stvara fizički odgovor na stres u vašem tijelu - i prilagodba tome postaje namještaljka i jača. Međutim, točka za odbacivanje ovdje je da se odvojite od tih vježbi s visokim intenzitetom dok ne postanete bolji. Dakle: vrijeme za Netflix i kihanje.

Zanimljivi Članci

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Ed Westwick, David Gandy i Dougie Poynter

Učenje čvrste gospođe Look

Najbolji blazers i marke za muškarce za kupnju Right Now

5 Must-imati muške svijeće za gospodin