Dobivanje zlostavljanih od vaših sestričnih družina čini vas bolje osobom kasnije u životu

Anonim

Rastući se, borba sa svojim braćom i sestrama nije toliko pravo prolaska kao i svakodnevni posao. I dok su mnogi mlađi brat nemilosrdno zlostavljali njegove starije sestre, a mnoge starije sestre stalno su se iritirale zbog same prisutnosti njezinog tvrdoglavog brata, pokazalo se da vam ovaj sukob čini boljom osobom.

Pet godina studija Sveučilišta Cambridge pokazala je da je malo obiteljske napetosti zaista dobro za djecu.

Testovi su uključivali: "Promatranja videa djece u interakciji sa svojim roditeljima, braćom i sestrama, prijateljima i strancima; intervjue i upitnike koji se provode s roditeljima, nastavnicima i djecom; i razne procjene osmišljene za testiranje sposobnosti djece s jezikom, njihovim sposobnostima planiranja, radnom pamćenju i inhibicijskoj kontroli "( University Of Cambridge ).

Iako su istraživači upozorili da intenzivno suparništvo s bratskim bićima može rezultirati "problemima u ponašanju. Kasnije u životu", pokazali su se blaži oblici koji potiču mentalni i emocionalni razvoj mladih braće i sestara, povećavaju zrelost i unapređuju svoje društvene sposobnosti.

"Jedan od ključnih razloga za to čini se da je sestra prirodni saveznik. Često su na istoj valnoj duljini i vjerojatno će se uključiti u neku vrstu pretvaranja koja pomaže djeci da razviju svijest o mentalnim stanjima "( UOC ).

Dr. Claire Hughes, čija knjiga Socijalno razumijevanje i Socijalni Život pokriva međusobni sukob s braćom, rekao je Guardianu : "Što su više borbi protiv bratstva, a što više tvrde i starije dijete smanjuje mlađu, to više poučavaju složene lekcije o komunikaciji i suptilnosti jezika. "

Kao rezultat, premda mlađi bračni drugovi nisu mogli izraziti toliko emocionalnih stanja kao i njihove starije braće i sestre u dobi od tri godine, do šestog je doba njihovo socijalno razumijevanje bilo brzo poraslo i razgovarali su o emocijama na sličnoj razini.

Kao što su ostale studije pokazale, asertivnost je često najbolji oblik obrane - nešto što su Hyena Pups tako velikodušno pokazali.

Drugim riječima: mlađe braće i sestre svijeta bi se trebale zahvaljivati ​​svojim "tlačiteljskim" starijim sestrom. ASAP.

Zanimljivi Članci

Projektiranje nogometnog kompleta - David Beckhamov način

35 načina za rock osnovne majice - Inspiration Guide

Kako stojiti šarene hlače radi rada i igranja bez uzbuđenja

Jedinstvena koža od Bleu de Chauffe jesen / zima 2015