Vodič za rješavanje poreza na dobit Bitcoina i špijunaštvo

Anonim

Woohoo, besplatni novac

Kripto ludilo i Bitcoin bonanza čvrsto su se uzimali na internetu. To je slično zlatnoj požuri 1800-ih godina. Oni koji su se preselili prvo će se smijati sve do banke, a ostatak će vjerojatno ostati držati prašinu kad se sve pada.

Jedan od problema ludih dobitaka koje mnogi trgovci stvaraju jest oporezivanje. Kad jednom odlučite da ste imali dovoljno, što ćete učiniti s dobrim profitom? Izjavljujete li ih g. Taksmanu? Ili skrivate sve na švicarskom bankovnom računu kao što je zločinac iz 1960-ih?

Odbijene ideje, ako sutra prenosite 50.000 dolara na svoj bankovni račun, dobit ćete šakom po maksimalnom poreznom nosaču, tako da to želite razmisliti.

Razgovarali smo s računovođama, kripto-gurusom (ako postoji takva stvar?) I prijateljem prijatelja koji znaju nekoga tko je nekoć posjedovao Bitcoin kako bi razumio daljnje mogućnosti.

Dobra je vijest da je kriptekuncija još uvijek vrsta sivog područja u ovom trenutku, tako da bi mogao biti sreća

,

ali to vjerojatno neće trajati vječno.

Što kaže Mr.Taxman.

Bitcoin nije ni novac ni devizni te opskrba bitcoinom nije financijska opskrba u svrhu oporezivanja dobara i usluga (GST). Bitcoin je, međutim, sredstvo za poreze na kapitalne dobitke (CGT). '

Ukratko, ako ostvarujete dobit od Bitcoina, iako se ne prepoznaje kao "novac", još uvijek morate platiti porez na kapitalne dobitke, baš kao što je prodaja dionica ili imovine.

Skoči na web stranicu tvrtke Australia Business i oni pjevaju istu pjesmu.

"Bitcoin i druge kripto valute ne smatraju se novcem ili stranim valutama od strane australskog poreznog ureda (ATO). Umjesto toga, oni se tretiraju kao imovina za svrhe poreza na kapitalne dobitke, što ih čini više sličnim razmjeni.

Bez obzira na to, svaka transakcija "barter" mora biti zabilježena kako je navedeno od strane poreznog ureda.

Ako primate plaćanje putem Bitcoina, morat ćete zabilježiti:

  • datum transakcije
  • iznos u australskim dolarima (ugledna Bitcoinova razmjena može vam to reći)
  • što je za tu transakciju
  • koji je druga osoba ili posao (Bitcoin adresa je dovoljno)

Bitcoinove isplate koje su vam izvršili kupci postat će dio vašeg oporezivog dohotka. Također možete naplatiti GST kada dobijete Bitcoin u zamjenu za robu i usluge.

Ako držite kripto duže od 12 mjeseci.

Poput dionica ili imovine, ako se Bitcoin održava kao ulaganje pojedinih pojedinaca i povjerenja za više od 12 mjeseci, 50% CGT popusta može se primijeniti za smanjenje oporezive dobiti. Isto pravilo vrijedi i za Altcoins, ali morate dokazati kupnju originalnih Bitcoinovih kupnji za kupnju Altcoins.

Vaš Bitcoin može se smatrati "osobnom upotrebom".

Ako ste kupili Bitcoin za kupnju robe ili usluga za osobnu upotrebu (npr. Lattes and wishing machines), a originalni trošak kupnje bio je ispod 10.000 dolara, svaka dobivena dobit bit će besplatna od poreza jer je to "osobna upotrebljiva vrijednost". to su dobre vijesti!

Ako koristite bitcoin za kupnju robe ili usluga za osobnu uporabu ili potrošnju, bilo koji kapitalni dobitak ili gubitak od prodaje bitcoina neće se uzimati u obzir (kao osobna upotreba) pod uvjetom da je cijena bitcoina $ 10.000 ili manje.

ATO pruža više informacija o onome što klasificira kao sredstvo za CGT i ono što je izuzeto. Zapravo, vodič za kriptotalnosti ATO je izuzetno koncizan i jednostavan, čak i za idiote poput većine kriptografskih trgovaca.

Korištenje Bitcoina za prebacivanje roba i usluga.

Recimo da ste upravo zaradili $ 300, 000 na Ripple (XRP) i imali ste oko na novom Porsche 911 GTS. Možete potražiti trgovca automobila koji je sretan što će vam omogućiti kupnju novog Porschea s vašom kriptoterapijom.

Melbourne-based car dealership Motorbiz je jedno poduzeće koje iskorištava prednost ovog trenda. U trenutku pisanja motora Motorbiz potvrdili su da svakodnevno primaju upite otkad je najavio prihvaćanje dijela ili pune isplate svojih vozila pomoću Bitcoina.

Vlasnici malih tvrtki mogu pročitati kako prihvatiti Bitcoin kao plaćanje putem stranice Wikipedije. Bolje je vidjeti što australska vlada ima za reći o tome.

Sada postaje pitanje kako objasniti porezniku kako ste stekli tako lijepu, sjajnu novu Porsche 911

,

S druge strane, potom potražite tvrtke koje prihvaćaju kripto kao plaćanje usluga. Savjetovanje? Trening? Posebne masaže? Opcije su neograničene.

Ako želite znati sve tvrtke koje prihvaćaju Bitcoin plaćanja, onda skočite ovdje.

Učitajte svoje novčiće na debitnu karticu s Tenxom.

Singapur koji se temelji na Tenxu je svoju kriptoznu valutu, ali s razlikom. Oni nude mogućnost dobivanja debitne kartice (za $ 10) koja vam omogućuje da učitate Bitcoin, Etherium i druge kriptove na TenX karticu.

Tada možete koristiti svoju desetku debitnu karticu kako biste platili malo blago života

,

, fancy večere, soje, pakao čak i fancy novi Rolex. TenX također nudi praktičnu malu aplikaciju gdje možete pratiti vaš račun i učitati više Bitcoina. Definitivno veliki koncept i vrijedno istraživanje.

Riječ upozorenja sa Tenxom - vaša dobit se NE pretvaraju u novčanu valutu, već ostaju u njihovoj kriptekuričnosti, pa ste u milosti vrijednosti tržišne kriptekorute. Ako tržišni spremnici, vjerojatno ćete izgubiti svoju dobit.

Valja istaknuti da je VISA isključila ove vrste plaćanja u Europi.

"Mnoge Bitcoinove platne kartice rade putem Visa providera WaveCrest, tvrtke koja se temelji na Gibraltaru. WaveCrest navodno pošalje e-poštom vlasnike kartica koje su im obavijestile Visa je naložio da zatvori sve unaprijed plaćene kartice. "- Telegraph UK

Prijenos Bitcoin profita u Paypal.

Ako vjerojatno upotrebljavate svoju dobit za mrežne proizvode i usluge, Paypal bi mogao biti dobar izbor.

The downside s Paypal su naknade za prijenos i potrošiti biti prilično težak. Usluga poput Unichangea ima ograničenje od 500 dolara po transakciji koja je bol u magarcu. ExchangeMyCoins nudi sličnu uslugu, ali može potrajati do 3 dana kako bi sredstva udovoljila vašem Paypal računu.

Platite neke račune.

Neki pametni kopile pokrenuli su dnevni boravak Satosha. Najvjerojatnije najmanje doslovno ime, bez obzira na sve vaše račune možete platiti putem Bitcoina u australskim dolarima. Ako ste cijelu noć rudarili bitcoine, to bi mogao biti savršen način plaćanja tog računa za struju.

Umjetnost poslovanja je dobar posrednik

Dnevna soba Satoshi je upravo to.

Sve je to bilo veliko kockanje.

Pretpostavimo da ste prije godinu dana uložili veliku količinu na kriptoznu valutu. Tehnički, ovo je kockanje, a porezni ured mogao ga vidjeti na taj način. Ovo je dugačak metak i najvjerojatnije ćete biti revidirani, ali ako možete dokazati da niste dan trgovac, a ovo je točka, onda bi to moglo izgledati dobro za vas.

I ostatak vas.

Ako ste velika riba sa stotinama tisuća u kriptosprofitu, najvjerojatnije ćete htjeti razgovarati s dobrom računovođom što je prije moguće sa svim vašim lako zaradenim dobicima. Oni će vas moći uputiti u pravom smjeru prije nego što dobit ćete previše previše.

S obzirom na ovaj Bitcoinov mjehurić je novac za zastoj, plaćanje rezanja porezniku nije velika stvar. To samo znači da možete kupiti svoj dom na obali u Bondi prije, bez podizanja sumnjivih obrva.

Odricanje od odgovornosti - Ni na koji način ne odobravamo izbjegavanje vaših poreznih obveza kao australskog državljanina, već ovo je samo grubi vodič o tome što su vaša prava kao izvanredni kriptotrader.

Zanimljivi Članci

Real Wally je pronađen na Instagramu

Specijalni put u opatiji: Range Rover NW8 Limited Edition

John Legendova odjeća je budućnost putovanja zrakoplovom

Korak Unutar Švedskog zadivljujućeg ledenog hotela za zimu 2018