Vodič za lijepljenje dobro, ali prikladno za pogreb

Anonim

Umjetnost odijevanja prikladno za tu prigodu uvijek je delikatna afirmacija, ali ni u jednom trenutku nije delikatnija nego kad je prisustvovao pogrebu.

Pogrebi su poštovanja, a dio poštovanja je pravilno odijevanje. Češće nego ne, stil se odnosi na odijevanje za sebe, izražavanje vaše osobnosti i prikazivanje vašeg jedinstvenog pristupa modi. Ali kada je riječ o tome što nositi na sprovod, odijevate se pokojnika i obitelji pokojnika.

Vaša odijela trebala bi predstavljati vašu tugu, stoga idi suptilno, poniženo i klasično.

Pogrebna etiketa

Pogrebne etikete su teme koje nikada ne prelaze vaš um sve dok ne shvatite da vam je to potrebno. Većina muškaraca razbjesni svoj put kroz pogreb pri ruci, nadajući se najboljem, a zatim zaboraviti na temu dok se ne smiju zbuniti kroz sljedeći.

Ali niste većina muškaraca, tako da biste željeli saznati što se očekuje od ponašajućeg gospodina na sprovodu. Vaš je posao biti izvor podrške tijekom teškog vremena, stoga postupajte s taktom, poštovanjem, osjetljivošću i dostojanstvom. Slijedi nekoliko smjernica koje slijede:

 • Ako ne namjeravate prisustvovati pogrebnoj službi, pošaljite pismo sućuti. Ne treba dugo, ali mora biti iskren. I molim vas, 21. stoljeće ili ne, nemojte pisati poruku sa sućutom ili Facebook postom. Ove okolnosti zahtijevaju osobni dodir vašeg rukopisa.
 • Ako ste obitelj ili bliska prijateljica pokojnika, posjetite obiteljski dom kako biste izrazili svoju suosjećajnost prije sprovoda. Ponudite svoju pomoć na neki način. Donesite hranu tako da obitelj ne mora razmišljati o kuhanju dok grieving, babysit, ili pokrenuti errands za njih.
 • Ako prisustvujete probuditi ili pogreb i nisu u blizini obitelji, upoznajte se i objasnite kako poznajete pokojnika. Ne ostavljajte ih nespretno nagađajući za već teško vrijeme.
 • Uvijek idite na sprovod ako to možete. Oni su neugodno i emocionalno, ali to je važan izraz poštovanja i čovječnosti, a obitelj nikad neće zaboraviti vašu podršku.
 • Isključite smartphone tijekom servisa. Vaša poruka e-pošte i Candy Crush mogu pričekati.
 • Nemojte kasniti, nemojte biti rani, i nemojte biti uznemirujući.
 • I na kraju se lijepo odijeva, što znači

  ,

  nastavi čitati

Odijela za sprovod

Crni ili sivi su jedini način

Tamne boje su nužne. Crno odijelo je najbolje, a slijedi tamno siva, a zatim mračna mornarica. Ako nemate dovoljno odijela, nosite tamne haljine hlače s košuljicom i kravate, a što je prije moguće pitanje zašto niste vlasnik odijela. Odmah ispravite situaciju.

Ako se pogreb održava u crkvi, ostavite svoju jaknu na ceremoniji. Ako se održava u toploj klimi, vani i tijekom dana, možete ostaviti jaknu.

Nikada nemojte prisustvovati pogrebnoj službi u trapericama, majici, tenisicama ili bilo što drugo što biste nosili na dan odmora. Čak i ako su drugi muškarci prisutni na taj način privučeni, oduprijeti se potrebi da odete u casual, osim ako ste primili određene upute od obitelji da to učine.

Košulje i kravate za pogreb

Odlučite se za bijelu ili crnu majicu s običnim kravama

Bijela košulja je standardna, ali crna košulja također je prihvatljiva opcija. Ako se radi o kravama, konzervativno. Čvrste ili jednostavne uzorke samo u crnoj ili drugoj tamnoj, suzdržanoj boji. Izbjegavajte ništa s glasnim uzorcima ili svijetlim bojama. Vaša novostna veza prekrivena martiničanim naočalama ili leopardnim mjestima morat će ostati kod kuće.

Bez obzira na konzervativnu odjeću koju odaberete, pobrinite se da vam odjeća bude prešana, čista i bez mirisa, da su vaše cipele polirane i da ste dobro njegovani. Pogreb nije vrijeme za haljinu na način koji vas čini isticati.

Dovršavanje Dodirnite Pogrebne pribor

Odaberite klasičnu crnu, srebrnu i sivu opremu

Uzmite u obzir temperaturu i vrijeme kada se odijevate na sprovod. Odaberite odgovarajuću gornju odjeću, osobito ako ćete biti na otvorenom. Planiraju nositi dugi crni kaput ili tamni kaput ako je vrijeme hladno, i donijeti tamni kišobran ako kiša bude u prognozi. Ako ste donijeli šešir, nemojte ga nositi tijekom servisa.

Kao pravilo, oblačite se kao na intervju za posao. Sve previše nejasno nije prikladno, stoga spasi svoj ružičasti džep svile za drugu prigodu. Obožavamo sjenčanja izjavama, ali se nalazimo klasičnim sunčanim naočalama za sprovod ako budu potrebni. Nakit treba držati na minimumu.

Jedna dodatna oprema koju skoro ne možete pogriješiti je cvijeće. Cvijeće se može poslati ili dovesti u pogrebnu kuću, crkvu ili pokojnikovu obiteljsku kuću. Priloži karticu koja izražava vaše simpatije. Različite vjere imaju različite tradicije u pogledu cvijeća za sprovode, stoga odredite što je prikladno prije poduzimanja akcije. Ako obitelj zatraži donacije umjesto cvijeća, poštujte njihov zahtjev.

Zapravo, poštujte sve zahtjeve obitelji, čak i ako vas (i naročito ako vas zanima) zamolite da nose novu kravu novca od martinija.

RELATED: Razlika između formalnog i poluslužnog objasnio

1/5

Burberry

KUPITI

2/5

Reiss

KUPITI

3/5

Jil Sander

KUPITI

Zanimljivi Članci

Španjolski hotel ima 25 luksuznih apartmana smještenih na blaženom brežuljku

35+ nevjerojatne blagovaonice i inspiracije

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Ben McKenzie, Firass Dirani i Simon Pegg

37 puta Russell Westbrook dokazao je da je NBA najsloženiji Mofo