Sadržaji ovisnosti o igralištu koji će vam osigurati više štete od dobitaka

Anonim

Čak podignete? Naravno da jesi. Možda čak i do točke gdje vam tijelo izlazi.

Zdravstvena ovisnost je sve veći problem kod muškaraca u današnjoj kulturi estetike. U studiji 2012 istaknuto je da je 0, 5% svjetske populacije patilo od toga. Moglo bi se činiti da ne izgleda mnogo, ali s obzirom na trenutni val prekomjernih zdravstvenih trendova koji brišu globus, taj lik će bez sumnje povećati svoj trag.

Prilikom guranja granica na drugom kraju fitness spektra, važno je vidjeti jasne i opasne znakove koji bi mogli ukazivati ​​na ovisnost o vježbi. Razgovarali smo sa stručnjacima kako bismo identificirali znakove prijetnje i kako postupati s njima.

Kako znati da si ovisnik

Obratite pozornost na kontrolne nakaze. Postoje vrlo očiti znakovi da ste ovisni o povišenjima težine prema Dr. Clive Jonesu koji je profesor u sportu i psihologiji vježbanja na Queenslandovom sveučilištu Bond.

"Dobivanje anksioznosti kada niste trening je velika", kaže on.

„Miješanje. Razdražljivost. Osjećaj krivnje. Nesposobnost da se prekine ili vidi važnost oporavka je samo intrapersonalna stvar. Interpersonalni dio je mjesto gdje počinje utjecati na vaše odnose; gdje je trošenje vremena u teretanu važnije nego trošiti vrijeme s drugim ljudima. "

Točnije, Inventar vježbi ovisnosti od strane Mark Griffithsa, iznosi glavne karakteristike ponašanja fitness ovisnosti kao:

ispust

Vježba postaje najvažnija aktivnost u životu ovisnika, potpuno dominirajući svojim razmišljanjima, emocijama i ponašanju

Modifikacija raspoloženja

Vježba proizvodi promjene raspoloženja kao što su poticanje uspona ili mentalnog utrnulost ili bijeg

Tolerancija

Ovisnici zahtijevaju povećanje količine aktivnosti kako bi se postigli željeni učinci

Simptomi povlačenja

Smanjenje ili zaustavljanje vježbanja rezultira nelagodom, razdražljivosti, tresti i drugim simptomima kliničkog povlačenja

Sukob

Vježba opsjednutost stvara sukob u ovisnicima odnosa jer počinje imati prioritet nad drugim radnim, obiteljskim i osobnim obvezama

povraćaj

Ovisnici o vježbi mogu reagirati na aktivirajući povratkom na iste obrasce aktivnosti, čak i nakon dugih razdoblja normalnosti

Prilikom započinjanja redovitog fitness programa provjerite navedene ključne pokazatelje. Ako smatrate da pretjerano opsesivno imate rigidne vježbe, unos energije, brojanje kalorija i vaganje više puta dnevno, držite glavu pod kontrolom - to bi moglo dovesti do vrlo opasnog puta.

Psihološki učinci

Gdje ženke često povezuju osobine idealne slike tijela s anoreksijom, muškarci imaju tendenciju da se oslanjaju više na tjelesnu disfmoriju, mentalni poremećaj koji obuhvaća razmišljanje da je vlastiti izgled ozbiljno manjkav i zahtijeva izuzetne mjere da se poboljša.

Slučaj u točki, prekomjerne razine fitnesa ili bodybuildinga kako bi postigli savršenu tjelesnu građu. Dr. Jones objašnjava da se psihološki učinci toga često pojavljuju na nekoliko razina.

"Ovisnost može biti u odnosu na sliku tijela i osjećaj sebe. I tako može biti simptomatsko za nisko samopoštovanje ili se ne osjeća ugodno sa samim sobom. "

"Postoji i ovisnost o prirodnim kemikalijama koje se proizvode u kontekstu treninga kao što su endorfini".

"To je osjećaj dobre kemijske, tako da može biti dobar način za rješavanje stresa. Vježba je dobra za mentalno zdravlje, upravo kada postaje ovisnost da ima štetne posljedice. "

Pa kakvu štetu to može učiniti vašem tijelu?

Kakva ovisnost o kondiciji na vašem tijelu

Profesor Aaron Coutts specijalizirao se za sport i vježbu na Sveučilištu u Sydneyu. On kaže da su ti endorfini često poznati kao 'sretni hormoni' u kojima se ljudi mogu rano ovisiti.

Fitness ovisnost često utječe na one koji se upuštaju na trening izdržljivosti, ali profesor Coutts upozorava da ovisnost u teretani može biti i stvarna mogućnost.

"To se može dogoditi ako se teretana iznimno napravi dva puta dnevno za svakodnevno bez oporavka", objašnjava on.

Točnije to se može dogoditi s ekstremnim treningom otpora ili obukom izdržljivosti. Ne postoji određena količina vremena koju osoba treba provesti u teretani prije nego što se smatra ovisnikom, iako je sve relativno.

"Ne samo da je vrijeme provedeno u teretani, nego i ciljevi", kaže Coutts.

"Ako se netko natječe prema nekom događaju, onda mora postojati određeno vrijeme posvećeno treningu za događaj, inače bi se mogli povrijediti sami."

Nažalost, ne postoji način za postavljanje objektivne brojke u vremenskom okviru.

"Imat ćete sportaše koji treniraju dva puta dnevno, ujutro i noć u bazenu, ali oni nisu ovisni. Ali možeš imati nekoga trenirao jedanput dnevno, mnogo manje vremena i pokazuju znakove ovisnosti. "

Poruka za uklanjanje je dovoljno jednostavna. Oni koji su najviše izloženi riziku od ovisnosti od gimnazije su muškarci koji obavljaju velike količine vježbanja, a da se ne podudaraju s odgovarajućom prehranom i oporavkom.

Profesor Coutts ocrtava učinke na četiri ključna područja tijela kao:

  • Fizičke promjene: Tijelo pati od neodgovarajućeg oporavka kako bi odgovarao fizičkom stresu koji dajete.
  • Metabolizam: U ekstremnim uvjetima, poremećaj metabolizma tijela i načina na koji regulira gorivo.
  • Hormonska regulacija: Hormoni reguliraju kako se tijelo prilagođava poticajima. Praksa pretreniranosti može utjecati na to kako bi se ti hormoni normalno i zdravo puštali u tijelo. Ovo zauzvrat vodi do nižeg testosterona i viših hormona stresa.
  • Imuni sustav: Sustav ne može biti slabo reguliran zbog pretreniranosti. To dovodi do slabe obrane od virusa i patogena, što znači da ćete se češće bolesni.
  • Mišićna masa: Zdravi trening može dovesti do nižeg tjelesnog masnoća, ali prekomjerne razine uzrokovat će gubitak mišićne mase, ovisno o prirodi vježbanja. To može potencijalno postati krajnji poremećaj.

Kako to popraviti

Ne postoji čarobna pilula kada je u pitanju sprječavanje nastupa ovisnosti o vježbi i pretreniranosti. Profesor Coutts ipak primjećuje da su kritične stvari jednostavne stvari u pogledu liječenja.

Adekvatan unos ugljikohidrata je neophodan

Ugljikohidrat je odmah dostupan izvor goriva. Fitness trendovi trenutno favoriziraju niske razine ugljikohidrata, ali ugljikohidrat je ključno gorivo za vježbanje.

"Ako imate nisku razinu ugljikohidrata i puno vježbate, imat ćete malu energiju, a to će dovesti do lošeg učinka i povećane bolesti - i to je mehanizam za pretreniranost."

Promijenite svoje mišljenje

Dr. Jones, specijalist u sportskoj psihologiji, kaže da je na mentalnoj razini uvijek oko izmjene misli i ponašanja prema treningu.

"Suzbijanje ovisnosti počinje s ponašanjem", kaže on.

"Zaustavite se i odmorite nekoliko tjedana da biste dokazali da niste ovisni. Kada odlazite na odmor i tražite mjesto za boravak, nemojte trčati sve dvorane oko lokalnog područja. To je stvar ponašanja. "

Kontrola stresa

Na emocionalnoj fronti, to je sve o obučavanju vašeg uma da upravljate stresom na pozitivan način.

"Vježbanje je jedan od načina rješavanja stresa, ali jednako je važno imati i druge načine", kaže on.

"Psihološka stvar je samo pazeći da vaš osjećaj vrijednosti i vrijednosti ne ovisi o tome koliko je dobar paket koji ste dobili."

Upoznajte svoje vlastite ciljeve

Također je dobra ideja da budete realistični u vezi s težnjama koje tijelo traži u ostvarivanju vlastitih ciljeva za fitness.

Konkurentski graditelji tijela koji imaju uravnotežene rutine i nisu ovisni će imati vrhunska godišnja doba i izvan sezone treninga.

"To znači da neće imati svoje tijelo stalno trim i ismijavati", kaže Jones.

"Nije nezdravo imati tijelo u obliku koji je prikazan u medijima kao savršeni oblik tijela, to je zapravo prilično nezdrav."

Donja linija

Dobro izgleda tijelo ne znači nužno zdravo tijelo.

"Ono što je zdravo oko tijela je u smislu biokemije i funkcije srca. Naša je percepcija "zdravih" nešto što moramo preispitati ", dodaje Jones.

Najodovoljavajući način testiranja vaših razina anksioznosti u fitnessu?

"Rock out, s vremena na vrijeme uživajte u sladoledu i dokazati sebi da niste ovisni."

Zanimljivi Članci

Smart Casual službeno je mrtav - ovo je kako nositi haljinu kod 2018. godine

Kako nositi smoking i gdje da biste dobili jedan

Lauren Engel i prijatelji dolje ispod za časopis C-Heads

Airbus predstavio 'Day & Night' suite prve klase kompletan sa spuštenim krevetom