Gubitak kose nije kraj, Evo kako ga nositi kada ga izgubite

Anonim

To utječe na oko 70% muškaraca u životu. I 25% muškaraca će pokazati prve znakove zrele starosti od 30 godina. Govorim o ćelavosti muškaraca ili o gubitku kose . Od prorjeđivanja oko krune ili hramova do pune kapljice, statistike pokazuju da niste sami zbog toga što ste bili izloženi foliku.

Idemo raspravljati o problemu i naučiti kako raditi oko nje u svakodnevnom životu.

Zašto se gubitak kose događa

Gubitak kose uzrokuje i ekološki i genetički čimbenici. Siromašna prehrana, stres, a ne brinuti o sebi uopće, spadaju u bivšu kategoriju; dok je potonji nasljedan i stoga se ne može kontrolirati.

Definiran kao ćelavost muškog uzorka ili androgena alopecija, ova vrsta gubitka kose uzrokovana je viškom razina dihidrotestosterona (DHT), muškog hormona koji uzrokuje slabljenje folikula i prestanak rada.

Kao način pripreme za budućnost ćelavosti, pogledajte svoje rodoslovlje - osobito, vaš djed majke. Gen za gubitak kose (poput vaše visine) govori se o tome da ga prenosi majčina strana, pa pogledajte njezinog oca kao pokazatelj koliko ste vremena ostali.

Bez obzira na to je li to istina ili ne, vjerojatno ste jedan od sedam-od-deset muškaraca koji doživljavaju neki oblik nanošenja ili gubitka kose u vašem životu.

Morate prihvatiti

Vaša kosa linija je porasla palac u posljednjih 12 mjeseci i počinjete se paranoični; neprestano gledajući u ogledalo za nekakvu vrstu znaka da to nije tako. Zatim, prijatelji prolaze kroz 'ćelav' šalu dok grudice kose počnu blokirati tuširanje dok pranje brave. Događa se. Umjesto panike (stres uzrokuje gubitak kose, sjetite se?), Dobiti hvat.

Kosa ne čini čovjeka, to je samo prirodna prednost, kao da ima široka ramena ili snažna čeljust. Izvući utjehu od činjenice da su neki od 'najseksi' muškaraca na svijetu ćelav ili ćelavi (čuju se Jude Law, Bruce Willis ili Jason Statham?). Plakati 24 sata i krenuti dalje.

Evo nekoliko savjeta za proliveno frizure o tome kako se suočiti gubitak kose i izgleda dobro to radi.

Stiliranje i priprema

Styling stanjivanje kose zahtijeva dobar šampon zadebljanja kose (Kiehl's, Swell ili Aveda su neki primjeri) kako bi se pojačali svaki folikul. Koristite široko zubni češalj kako biste lagano češaljili kroz zadebljani styling sprej, a zatim slijedite s dobrim suhim puhanjem (vjetar podiže kosu i dodaje volumen). Jednostavno nanesite matski proizvod (ništa na bazi ulja) i zabrljati niti za punije izgled.

Savjet: Izbjegavajte otprilike ručnik-sušenje vaše kose ili preko četkanja kose (osobito kada je vlažan kao kosa je najslabija od tada).

Smooth Receder

Kad se linija kose počinje odmažiti, vrijeme je za kratko. Krećite se do renomiranog brijačka ili frizera i naručite sljedeće: Kratki leđni i stražnji dio rezani s jednim do dva inča duljine na vrhu i palac duljine bočne strane. Izigrati je držati strane i natrag kraći stvoriti iluziju 'deblji' kose na vrhu. To dobro funkcionira za muškarce s ranim početkom ćelavosti, ili onima koji još uvijek imaju većinu svoje kose na kruni, leđima i stranama.

Vojna buzz cut

Zujanje je posebno dobro ako vaša kosa počinje tanka na kruni i vrhu glave, što vam izgleda više poput redovnika nego muškarca. Zujanje rez daje čist, ali nadražen izgled s duljinom brijanja ovisi o tome kako teški balding je. Zamolite za sve brijanje s brojem 3 ili 2 duljine britve.

Ove prozirne frizure izgleda ne zahtijevaju bilo koji stil, što ga čini nepogrešivim i lošim pogledom za proćelavog čovjeka.

Goli brijanje

Glava brijanja je jedna od prolivenih frizura koje je sjajno za muškarce koji imaju vrlo ćelavo s malo, da znaju dlake na većini glave. Vodite do brijača još jednom za to (ne radite kućni posao dok ne potražite stručnu pomoć) gdje stilist može bez pogreške izvesti najoštrije brijanje na kožu.

Sada s ćelavim vlasištem, pazite da hidratizirate glavu nakon tuširanja i redovito ga brišite kako bi je ostala svježa i bez pahuljica.

Au Naturale

Neki muškarci vole imati malo dlake na glavi, zbog straha da izgledaju poput razbojnika potpuno obrijane. Mogućnost je da pustite sve dlačice koje ste ostavili rasti, čuvajući ih urezanim i urednim. Bitno je voditi brijaču svaka četiri tjedna, održavajući kosu skrivenu i zakržljanu.

Ova metoda izlučuje povjerenje u dopuštanje da priroda izvodi svoj put i da radi kosu koju ste ostavili. Osim toga, to je dojam boem i umjetnost - ako ste tako skloni.

Ne 'Češalj'

Izbjegavajte 'češalj' kao da nikad nije postojao. To nije opcija za moderan gosp. Ne skriva se činjenica da ste prelijepeni na vrhu tako da stranice zadržite kratke za smanjenje područja kose prema ćelavima. Češalj krikni zbog nedostatka povjerenja i poput čaše, zapravo naglašava vašu ćelavost. Ljudi će vidjeti kroz njega.

Postanite heroj za kosu lica

Mnogo poznatih osoba s nijansama kose obuhvaća dlake na licu. Kosa oko brade, čeljusti i obraza privlači pozornost od vaše proćelavih glava. Važno je napomenuti: brkovi i koze rade najbolje, za razliku od grudastih bradica. Punom bradom brada dodaje preveliku težinu donjem dijelu glave / lica, naročito kada je uparen s ćelom glavom.

I uvijek zapamti.

Kosa nije sve. Da, već je posljednjih godina postao ogroman dio kanona za njegu muškaraca, ali bez ikakvog kose olakšava vas stres stylinga svakog jutra.

Umjesto opsjednutosti gubitkom kose, usredotočite svoje vrijeme i pažnju na orkestriranje odijela ubojice za posao ili vikend - ostavljajući kolege i prijatelje koji žele da vam se izgledaju - kosa ili nema kose.

Zanimljivi Članci

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Ed Westwick, David Gandy i Dougie Poynter

Učenje čvrste gospođe Look

Najbolji blazers i marke za muškarce za kupnju Right Now

5 Must-imati muške svijeće za gospodin