Evo koliko kave trebate dnevno piti kako biste ostali zdravi

Anonim

Svi znamo da izvrsna kava može biti glavni faktor između mentalno ubojstva vašeg šefa u 9 ujutro ili im se lirsko s njima pjevao o sinoćnjem EPL bodovanju.

Conor McGregor je ormar za kavu

Pa za ljubitelje graha, sada postoje još bolji vijesti od znanstvenika. Istraživači sa Sveučilišta Southampton tvrde da možemo uživati ​​u više kave dnevno od onoga što se prije smatralo sigurnim. Točnije, ovi laboratorijski slojevi sugeriraju da ukupna korist kave za piće zapravo nadmašuje rizike. Uzmite to, visoki krvni tlak.

Studija objavljena u BMJ-u čudno se temelji na 220 drugih postojećih studija o kavi i sugerira da pijenje do četiri šalice smeđe tkanine dnevno može imati značajne zdravstvene prednosti. Ove prednosti uključuju smanjenje rizika od bolesti jetre, dijabetesa, demencije i nekih vrsta raka. Istraživanje je čak otišlo toliko daleko da tvrdi da je manje alkoholičara umrla od moždanog udara.

Gledajući fige još bliže, otkriveno je da su tri do četiri šalice dnevno izjednačene s 17% smanjenjem mogućnosti smrti - od svih uzroka. Za one koji idu sve i piju do sedam šalica dnevno? Čestitamo - vi ste daleko od umiranja od eksplodirajućeg srca s istraživanjem koje tvrdi da je 10 posto smanjene šanse za smrt s tim iznosom.

Naravno, ove se tvrdnje moraju uzeti u obzir uz oprez i znanje da zdravstvene koristi nisu univerzalne. Na primjer, trudnice se upozoravaju na visoku potrošnju kave. Pretpostavljamo da je isto vrijedi i za one s problemima srca (što je čudno ako pokušavate ne umrijeti pijenje kave).

Ova nova studija potkrepljuje preporuke kofeina Britanske nacionalne zdravstvene službe koje navode da ne-trudnice mogu konzumirati do 400 mg kofeina dnevno. U kavi kažu da su četiri šalice kave sa 100mg kofeina po šalici, tri šalice filter kave s 140mg kofeina po šalici ili pet šalica čaja s 75mg kofeina po šalicu.

Kao što je navedeno u Refinery29, ta se zdravstvena tvrdnja temelji na opservacijskim podacima koji podržavaju postojeće studije, a ne čvrste dokaze.

"Čimbenici poput dobi, bilo da su ljudi pušili ili ne i koliko su vježbe uzeli, mogli su imati učinak", rekao je profesor Paul Roderick, koautor studije, rekao BBC-u. Njegov je uvid ipak podržavao konzumaciju kave.

"Postoji ravnoteža rizika u životu, a prednosti umjerene konzumacije kave nadilaze rizike."

Možda bi mogla biti hladna kava?

Zanimljivi Članci

Smart Casual službeno je mrtav - ovo je kako nositi haljinu kod 2018. godine

Kako nositi smoking i gdje da biste dobili jedan

Lauren Engel i prijatelji dolje ispod za časopis C-Heads

Airbus predstavio 'Day & Night' suite prve klase kompletan sa spuštenim krevetom