High Times: 2015. Red Bull Cliff Diving World Series

Anonim

Tvoje srce se natječe. Jedan, dva, tri koraka naprijed na rampu. Na rubu ploče osjeća se kao da gori rupu na nogama, odvažava te skakati. Gledate pogled na vodu, svjetlucanje 27 metara ispod i nagnuto s čamcima u nadi da će svjedočiti akciju u neposrednoj blizini.

Posljednji duboki dah, onda - skok! To je samo nekoliko sekundi slobodnog srušenja, ali u to vrijeme morate obavljati gležanjske kapljice koje većina nije mogla ni izvesti na čvrstom tlu. Hit na površini vode je teško, ali dobrodošao. Doslovni valovi i figurativni valovi olakšanja prati nad vama dok završite ronjenje.

U redu, možda ne. Nećete se skoro skočiti s litice u bilo koje vrijeme, a sigurno nećete to raditi u konkurenciji da biste bili okrunjeni najbolji ronilac stijene na svijetu. No, za one koji su, Svjetsko prvenstvo serije Red Bull Cliff Diving 2015. će doći do spektakularnog zatvaranja ovog vikenda u Španjolskoj.

Ultimate High

17 sportaša. 11 zemalja. 5 mjesta. U svjetlu ovogodišnje serije Cliff Diving World, 17 ronilaca iz gotovo desetak zemalja natjecalo se za kvalifikaciju za Red Bull Cliff Diving World Series. U prestižnom događaju bilo je dostupno samo 5 mjesta koja su tijekom cijele godine trebala putovati kroz 8 različitih odredišta.

Konačni popis ronilaca je očvrsnuo tijekom kvalifikacije u Cali, Kolumbija. Meksikanac Jonathan Paredes vodio je leđa, a slijede britanski Blake Aldridge, Češka Michal Navratil, američki Andy Jones i pridošlica Jucelino Junior iz Brazila. Pridružili su se skupini ronilaca već zakazanih za natjecanje i, uz punu liniju na mjestu, natjecanje je započelo svoju međunarodnu potragu za 8-stopom za krunu prvaka.

Cartagena, Kolumbija. La Rochelle, Francuska. Texas, SAD. Kopenhagen, Danska. Azori, S. Miguel, Portugal. Mostar, Bosna i Hercegovina. Polignano a Mare, Italija. Kroz jednu prekrasnu lokaciju poslije drugog, vrhunski svjetski ronilac stijene borio se da impresionira suce, izvodeći 4 ronjenja sa visine 27 metara na svakoj stanici. Ovog vikenda stižu do posljednjeg zaustavljanja: Bilbao, Španjolska.

Uzimanje urušavanja u Bilbau

Ako ćete se suprotstaviti svim instinktima očuvanja ljudskog bića da biste se (umjetno) bacili s litice, možda biste i mogli učiniti negdje veličanstveno.

Baskijski grad Bilbao je prekrasna pozadina za ovogodišnji veliki finale. Smješten na sjevernom vrhu Iberijskog poluotoka, grad se nalazi u jednoj od najnaseljenijih gradskih područja u sjevernoj Španjolskoj. Bilbao je trgovački centar od 14. stoljeća, a nedavno je prošao kroz društveni, gospodarski i estetski proces revitalizacije.

Ronjenje je most Salve. Nakon velikog uspjeha prošle godine, La Salve Bridge se vraća i kao strip za polijetanje za posljednje estetske slapove godine i na mjestu gdje će se nagrađivati ​​trofej prvaka 2015. godine. Ikona struktura i muzej Guggenheim bit će zaslijepljujuća pozornica za 50. natjecanje u Red Bull Cliff Divingu.

Čovjek koji stvara valove

Ako postoji jedan čovjek koji će gledati ovogodišnju Cliff Diving World Series, to je Gary Hunt. Ovo nije prvi put na rodeu (ne miješati sportske događaje). Do sada je osvojio 6 pobjeda u globalnoj turneji 2015. godine - što znači da nije uspio osigurati pobjedu na 1 događaju.

Britanski ronilac je čudan pothvati atletske snage su bili na zaslonu od kada je završio drugoplasiran u prvom Red Bull Cliff Diving World Series u 2009. U 2010, 6 podijka od 6 catapulted Hunt ispred prethodnog prvaka, Orlando Duque. Hunt je postao prvi ronioc koji je osvojio 4 uzastopna natjecanja tijekom 2011. na putu do drugog naslova. Godinu 2012. osvojio je treću uzastopnu pobjedu Svjetske serije.

2013. godine Hunt je izgubio vrhunski spot Ruskinje Artem Silchenko, ali do 2014. ponovno je bio na pobjedničkom postolju kao pobjednik Svjetskog prvenstva. Ove godine, Hunt se može lako odmoriti u finale. Sa pola tuceta pobjeda pod pojasom, već je potvrđen kao prvak Svjetskog prvenstva Red Bull Cliff Diving 2015. godine.

Zanimljivi Članci

Real Wally je pronađen na Instagramu

Specijalni put u opatiji: Range Rover NW8 Limited Edition

John Legendova odjeća je budućnost putovanja zrakoplovom

Korak Unutar Švedskog zadivljujućeg ledenog hotela za zimu 2018