Kako putovati s prijateljima i ne završiti ubijanje drugoga

Anonim

Arthur je živčani letak. Barney postaje bolestan. Calvin je izbirljiva jedenica. Danny je kontrolna nakaza. Ed je jeftin koncert. Fabio ne može zadržati svoje lice iz telefona dulje od 5 minuta, a Gus je bio MIA otkad ste stigli. Jedva si dan u svoj put i već vam treba odmor sa svog odmora. Možda je Contiki, naposljetku, bila bolja ideja.

Kao što je Mark Twain rekao: "Ne postoji sigurniji način da saznate jeste li voljeli ljude ili ih mrzite nego da putujete s njima". Blagdanje sa svojim prijateljima moglo bi biti epsko iskustvo koje je ispunjeno sjećanjima jednom u životu - ili skupo smrtonosno podudaranje neugodnosti, neprijateljstva i podvojenog kucanja.

Ipak, unatoč očitim rizicima, dobiti dovoljno piva i gotovo je neizbježan da će netko predložiti dobivanje benda natrag zajedno za brocation završiti sve brocations. Prije nego što krenete na avanturu sa svojom pratnjom, evo što trebate znati kako biste zadržali razum i prijateljstva.

Odaberite Slave mudro

Čuvajte pogrešnu tvrtku i vaš odmor u grupi završi prije nego što počne. Svaki kandidat mora se procijeniti ne samo po tome koliko se dobro slažu s vama, već i koliko će dobro povezati s ostatkom posade. Cilj je sastaviti ekipu s sličnim - ili barem komplementarnim - interesima, razinama energije, putovanjima, proračunima, navikama, komunikacijskim stilovima i društvenim vještinama. Ako volite kasno jutro i lounging pored bazena, nećete htjeti putovati s vašim preživjelim backpacker prijateljima. Također čuvajte se: Henryja odrľivog odrľavanja, Pete-pincete, Slankog pijanog Dennisa i Ivanu koji je društveno neugodan.

Postavi jasne očekivanja

Nakon što skupite Avengers, provjerite jesu li svi na istoj stranici o osnovama. Samo zato što svi želeš otići na Tajland, ne znači da želiš ista stvar iz toga. Postoji sukob ako jedna osoba razmišlja o plažama, a druga je u hramovima, a trećina je riječ o Full Moon Partyu. Isto tako, bitke se piju, ako jedna osoba očekuje boravak s pet zvjezdica, a drugi samo ima proračun za hostel. Svatko treba uzeti u obzir svoje ciljeve, očekivanja i putne stilove prije nego što rezervirate bilo što, i izgraditi grubu itinerar s kojim se svatko može dogovoriti prije polijetanja.

Planirajte put

Osim ako putujete kao dio pakirane turneje, očekujte da gubite vrijeme razgovarajući o tome što činiti. Izgubit ćete dragocjene minute raspravljajući o zaslugama podzemnih željeznica i taksista i turističkim naglascima naspram lokalnih vrućih mjesta. Minimizirajte te trenutke sastavljanjem plana koji eliminira potrebu za bilo kakvim većim odlukama na letu. Dajte svima priliku da doprinesu. Zatim organizirajte itinerar tako što ćete uključiti što je moguće više zahtjeva, spajanje sličnih ili prikladno smještenih aktivnosti i pokušavanje nekih stvari koje su svima potpuno nove.

Provjerite organiziranje lako

U teoriji ste na istoj stranici, a sada je doslovno. Organizirajte pojedinosti svoje avanture na način koji je dostupan i razumljiv svim uključenim stranama. Upotrijebite Google Dokumente i proračunske tablice da biste dijelili itinerere, proračune, telefonske brojeve, popise pakiranja itd. Izradite zajednički kalendar za zakazivanje aktivnosti. Koristite privatnu Facebook grupu ili događaj kako biste centralizirali sve komunikacije. Preuzmite aplikaciju poput TripIt da biste stavili sve svoje planove putovanja na jednom mjestu.

Novčani razgovori (Imaju ih)

Novac stvara svijet, ali kad ideš po svijetu, to može biti ozbiljan izvor sukoba. Razgovarajte o putnim troškovima unaprijed jer bi to mogao biti prekidac posla za neke ljude, a najosjetljivije predmete najbolje rješavaju prije polijetanja. Stvaranje putnog fonda u bankroll zajednički troškovi dobro funkcioniraju za neke grupe, dok drugi vole platiti sve troškove pojedinačno. A to je samo dvije od mnogih, mnogih permutacija održivog financijskog plana putovanja grupe. Vaša se kilometraža može razlikovati, ali su ove stvari sigurne: ne vrijedi se fiksirati na nekoliko dolara tu i tamo, a jedini odgovor koji je pogrešan jest "Eh, shvatit ćemo kasnije."

Pro savjet: ako je vaša posada dovoljno velika, potražite grupne popuste na aktivnosti i atrakcije. Usluga planiranja putovanja može biti najbolje opremljena da vam pomogne, a vaša lutalica može iskoristiti status grupe.

Podijelite i osvojite

Igrajte svoje snage. Dodijelite svakom članu grupe ulogu na temelju svojih interesa i vještina. Učinite najčasniju i najodlučniju osobu voditelja skupine. Napravite Bourdainu da napusti kuharicu putovanja. Stavite opsesivnog organizatora zaduženog za istraživanje i raspoređivanje. Ostali članovi mogu biti rezidentni fotograf, vozač, knjigovođa, stručnjak za jezik, meteorološka oprema, tražilica za smještaj ili GPS navigator. Nitko ne voli kontrolu nakaza, a oslanjajući se na jednu osobu za sve planiranje i rezerviranje, siguran je način izgradnje neugode u vašim odnosima.

Budite savjesni paker

Ključna riječ ovdje je "svjetlo". Nemoj biti šupak koji vuče oko pola njegovih posjeda, držeći grupu na zahtjev prtljage i postavljajući svaki put kad naiđete na neočekivano stubište. Pakirajte ono što je potrebno kako ne bi bilo iscrpljeno na sve ostale resurse i ostavite ostatak kod kuće. Odlučite unaprijed hoćete li provjeriti vrećice ili strogo upotrebljavati nosače, a za određene dijelove koji se mogu dijeliti, izradite popis suradničkih pakiranja kako biste izbjegli kopiranje duplikata koji vam nisu potrebni.

Uređujte smještaj za smještaj

Budite iznimno zainteresirani za odabir smještaja. Ima dovoljno spavaćih soba? Koje su veličine kreveti? Tko dobiva gospodara? Hoće li snorer imati cimericu? Postoji li dovoljno prostora za pohranu? Koliko kupaonica je potrebna za smještaj svih jutarnjih tuševa? Zajednički životni prostor može se osjećati kao povratak na vaše slave dvorane ili zatvorsku kaznu bez uvjetnog otpusta. Porazgovarajte unaprijed o tome što je najvažnije za grupu: uštedjeti novac tako što ćete se skočiti ili prskati da biste imali više prostora.

Idi s protokom

Praksa strpljenja, komunikacije i kompromisa. Znajte da nećete vidjeti ili učiniti sve što je na vašem popisu (u tom slučaju, niti će vaši prijatelji). Neki dani možete platiti više od vašeg pošteno dijeliti za večeru. Neki bi vam dani kasnili jer je netko trebao odmor u kupaonici. Neki dani možda ćete morati uzeti srednje sjedalo ili dno na kat. Učinite mir s njom. Imajte na umu da u zamjenu za malo davanje i uzimanje dijelite nevjerojatno iskustvo sa svojim omiljenim ljudima na planeti.

Komunicirati

Ponekad toka samo ne teče. Kada se to dogodi, javite se prije nego što problem ima šansu da se zgušnjava i pojačava. Postoji nešto što je previše polagano, ako to znači burnooning ljutnja. Ne možete ništa zanemariti u podnesak. Suočite se s problemima kada se pojave, prije nego što se previše napetosti gradi i netko baci udarac.

Odmori se

Previše zajedništva je recept za katastrofu. Najlakši način da putujete skladno je malo dijeliti tvrtku, dajući pojedincima vremena da napunite i istražite interese koje grupa ne dijeli. Provjerite slobodno vrijeme dio vašeg plana, možda čak i raspoređivanje cijeli dan ili dva da biste potrošili zasebno. Netko se može vratiti s vašom sljedećom velikom grupnom pustolovinom.

Ne:

Budite pretjerano ambiciozni. Zaboravi planirati stanke. Učinite bilo kakve odluke dok ste umorni, gladni ili naglašeni. Provedite previše vremena zalijepljenog na zaslon. Osuđujte kada pritisci putovanja dovesti najstrašnije i najgore u vaše prijatelje. Maim, netko iz frustracije.

RELATED: Top Odredišta za muškarce Putuju Solo

Zanimljivi Članci

Projektiranje nogometnog kompleta - David Beckhamov način

35 načina za rock osnovne majice - Inspiration Guide

Kako stojiti šarene hlače radi rada i igranja bez uzbuđenja

Jedinstvena koža od Bleu de Chauffe jesen / zima 2015