Kako smo izvukli 8Gs i nismo prolazili (ili bacili)

Anonim

"Ja ću uzeti avion na 12G, možemo uzeti avion na 8G, ovisno o tome kako idete. Većina ljudi izlazi na 4G. "

I tako je naš ponedjeljak ujutro započeo pilot australskog pilota Red Bull Air Race, Matt Hall.

Ovo nije bio prosječni početak radnog tjedna s Red Bullom koji nam nudi priliku za let u jednom životu ne samo s jednim od najljepših pilota zrakoplova, nego i ukrasnim pilotom koji je služio za australsku i američku zrakoplovnu službu,

Porijeklo Red Bull Air Race

Izvadimo vitale s puta. Red Bull Air Race sastavni je dio Red Bullove gusjenice od svog osnutka 2003. godine. To je međunarodni niz vožnji zrakoplova koji privlači svjetske najbrže, najiskusnije i najslabije igrače u letećem poslu.

Postavljeni tijekom cijele sezone, koji se mogu kretati od veljače do studenog, ovi piloti sudjeluju u odvažnoj utrci protiv satova kroz postavljene slalomske tečajeve. Manevriranje kroz "Air Gates" u preciznim brzinama također je obavezno u ocjenjivanju stilskih bodova protiv konkurenata. Pilot s najviše bodova na kraju godine okrunjen je Red Bull Air Race svjetskim prvakom.

Jahanje sačmarica s čovjekom koji trenutno sjedi u trećoj seriji Master Class serije 2016.? Tvoj doista.

Crash Course U natjecanju lete

Nema sumnjivog talenta Matt Halla iza kokpita. On je pilot treće generacije u svojoj obitelji, dok je njegov djed bio svjetski ratni pilot. Kad je imao osamnaest godina, Dvor je imao dugogodišnje iskustvo letenja pod pojasom i mogao je letjeti avionom prije no što je mogao voziti. Na kraju ga je privukao zrakoplovu.

Shvativši svoje prirodne sposobnosti da osvoji nebo, Hall je brzo izveo lokalne škole za borbu protiv zračnih snaga (uključujući i našu verziju Top Gun-a) i pozvan je u SAD kako bi dodatno razvio njegov trening.

"Bila sam ispod trideset i postigla sve što mogu u zrakoplovnim letećim borcima. Otišao sam u Ameriku tri godine na treningu, "kaže Hall.

Naposljetku je otišao od pada bombama u središte Bagdada prije nego što završi u Americi nakon sukoba. Tamo je ponovno zapalio svoju strast za lakšim zrakoplovima. "Ne letim samo zbog zraka, pa sam kupio aerobatic avion i počeo se natjecati", kaže on.

Nakon bezbrojnih pobjeda, Red je krenuo prema Hallu kako bi isprobali svoju elitnu ekipu - 25 najboljih svjetskih pilota od 20.000 kandidata. Dvorana je uspjela i od tada je porasla Red Bullovim redovima kako bi letjela protiv najboljih pilota iz Njemačke, Austrije, Sjedinjenih Država, Francuske, Velike Britanije i Japana.

U svojoj trenutnoj ulozi u Red Bull Air Race seriji, Hall je dužan pozvati osamnaest godina vježbanja borbenog pilota kako bi dokazao milijunima diljem svijeta da je najbolji.

"To je potpuna dominacija zrakoplova tako da čini upravo ono što želite da učini", kaže on. "Kad letim avionom u natjecanju mora pokazati da sam u potpunom autoritetu aviona. Uopće ne ide u turbulenciju, jer se protivem tome. Moram točno znati kamo staviti avion, ne mislim na to kako letjeti. "

Kakve se pritiske ti piloti suočavaju u Red Bull Air Race seriji? Mislite dvanaest puta da se sila gravitacije koja se stisne protiv tebe tijekom trikova s ​​brzinama od preko 300 km / h.

Danas nam Hall namjerava dovesti do tih granica. Osam puta težina težine koja djeluje na tijelo točna i leti na 350 km / h od jednog do drugog u tri sekunde. Bacite u nekoliko okretaja od 360 stupnjeva, uronite i to je o tome. Pred zabavna vremena. Ako ne izlazim ili bacam, prema Hallu.

Iskustvo

Kao civilnik kojemu je najbliži doživljaj akrobatskog zrakoplova bio gurnut na park koji se prevrnuo, to je lako bilo jedno od najstrašnijih, očitovanih i nezaboravnih iskustava s kojima sam se susreo. Također smo napravili pogrešku pitajući Matte o tome što ćemo raditi tamo prije leta.

"Stvarno želite to znati?" Nasmiješio se. "Strpemo i agresivno otpustit ćemo. Ja ću vas educirati o tome kako ne prolaziti i ne bi se razboljeli. A one su dvije glavne stvari na kojima radimo. Pažljivo ćemo se gurati. "

"Onda ćemo vas naviknuti na povlačenje 2G okreta - to je malo više od zrakoplovne tvrtke. Na 3G ćete osjetiti kako vam se obrazi povlače, ali još uvijek nećete izaći. Onda ćemo ići na 4G - to je mjesto gdje možete izaći i to je mjesto gdje ću raditi na tome da ne prođeš s tehnikama disanja. "

Radni letovi Matt Hall Racing mogu trajati bilo gdje od 7 do 8 minuta, ali mnoštvo trikova koji prolaze kroz njega čini da se osjeća puno dulje. Precizno postavljen između prednjeg dijela vašeg nogu je motor od 300 KS koji pokreće lagani 670 kg zrakoplova do ludih brzina za nekoliko sekundi.

Dvorana je bila prilično lijepa za nas u početku, polazeći do 200 km / h ne prije nego što smo krenuli na brzi panoramski preljev jezera Macquarie. Kažemo početku, jer je njegov posao na kraju dana bio da testiram svoju ljudsku sposobnost izdržavanja G-snaga i testiranja.

2G okret bio je jedva primjetan. Drugi trik bio je 4G okret koji je na tijelo donio četiri puta težinu gravitacije. To je čudan osjećaj koji kombinira osjećaj bivanja na roller coasteru dok ima debeli tip koji sjedi na vama. Preživjeli smo taj test relativno neozlijeđen, pa čak i uspjeli ispucati neke šanse.

U 6G je mjesto gdje stvari počinju postići. Najjednostavniji način da se objasni osjećaj zamračenja može se usporediti s okretanjem u stroju za pranje rublja. U ciklusu spiniranja rublje bi se držalo na stranu zida. U ljudskom tijelu, zamijenite to rublje opterećenje s krvlju rushing iz glave i imate pravu ideju. Nismo prolazili, ali smo mogli osjetiti naše drapering obraze i svjetlo headedness. Hall je vidio moj užitak i pomislio je da je vrijeme da se usporedi.

Nakon nekoliko 360 stupnjeva role, leteći naopako, trik nazvan "Hammerhead", došlo je do 8G okreta - nešto što je Hall mislio da mogu podnijeti s obzirom da sam do sada ostala svjesna.

Okret 8G bio je kratak, ali lako jedna od najdužih snaga na tijelu. Pokušavajući pogledati u baldahin bio je gotovo nemoguć jer je sila gravitacije gurnula vaše očne jabučice natrag dolje uz svu krv u tvojoj glavi. Vaša vizija dobiva malo maglovit na uglu očiju, ali je gotov prije nego što možete izaći. Us - 1, gravitacija - 0.

Red Bull Air Race serija će sletjeti u Njemačku za sljedeći krug s Matt Hallom na trećem mjestu. Da biste doživjeli Red Bull Air Race, posjetite Matt Hall Racing Joyflights.

Zanimljivi Članci

50 načina za crtanje cvjetnih grafika i ne izgledaju kao baka's sofa

Apartman s novim suvremenim nogometašem

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Conor McGregor, Floyd Mayweather i Channing Tatum

Justin Bieber nosio je 300.000 dolara vrijedan dijamantni sat kako bi vidio njegovu svadbenu pastoru