Upravo sam imao najveći 'WTF' kava koji je promijenio sve o tome kako ga pijem

Anonim

Kao što se smiješak nespretno na lijep barista, točan napitak kave vaš latte je zemlju iz vjerojatno je nepoznata za vas. Slično tome, kada pogodite igru ​​na jutarnjoj slanju, vjerojatno razmišljate više na liniji "Mmm.life-blood" ili "Ovo mirisno mirisno", umjesto: "Jesam li se ovdje podudarao s ispravnim profilima okusa? ”

Što je dovoljno pošteno. Kava će zarobiti osjetila, međutim, ona je otkrivena iz stroja (ili spaljena od strane hipstarista). To je rekao, on se uvijek može poboljšati, kao što smo otkrili u Nespresso nedavnom Master Origin Dinner.

Otkrivajući najnovije kreacije u rasponu Nespresso, odveli smo na senzualno putovanje iz Indonezije sve do Etiopije. Evo što smo naučili.

Dobivanje Double Shot nije jedini način kako bi vaš Latte jači

Moglo bi potrajati godinu dana, ili bi moglo trajati samo mjesec dana, ali u nekom trenutku vaš standardni latte više neće to izrezati. Ono što je započelo kao prekrasna melange gorčine i krema sada ima samo okus poput mlijeka. Bland, nadahnuti, kravlji šlag. Nema međusobnog djelovanja. Kava ostavite daleku memoriju. Ipak, espresso vašeg talijanskog prijatelja još uvijek je korak predaleko.

Što radiš? Počnete govoriti vašem barista da, "Učini jaku", pokušavajući se ne susresti s jezovitim narkoticima. Unatoč tome, postajete sve više i više zakačen, a prije nego što ga upoznate, dobivate trese ako ne sklizneš sirup najmanje dva puta prije 10 sati.

Srećom, to ne mora biti ovako. Kao što smo saznali od kava-ludi znanstvenici preko Nespresso, neke vrste kave, ovisno o tome gdje su uzgojene i kako se oni tretiraju, cut preko mlijeka bolje od drugih. Dakle, ako vaš single shot flat white ne radi za vas više, nemojte samo skočiti na dvostruko pucao-eksperiment s različitim grahom i roasts.

Nespressoov glavni podrijetlom iz Indonezije savršen je primjer intenzivne, "divlje aromatizirane" kave s "bogatom baršunastom teksturom", koja se mlijekom presijeca poput noža preko maslaca s mikrovalom. Zašto ga ne odustati?

Nisu svi espresso jaki i gorki

Ako želite razmisliti o poznatoj kavi, ali se osjećate kao da se radi o espressosima i dugim crncima, ne brinite: postoji rješenje. Nabavite svoje ruke na Nespresso's Master Origin iz Etiopije, nježne, dekadentno aromatske, lagane na jeziku jezgre, da čak i latte guzzlers će uživati ​​solo. Bonus: bogate, tople note zrelog voća i cvjetova naranče. Nakon što kušate ovo, vjerojatno više nećete željeti piti kavu s mlijekom.

Dobra kava će vas pjeniti

Odstupite od stranu (frooothin 'bra), 100% je istina da, osim ako upotrebljavate francuski tisak ili Moka posudu, bilo koja kava vrijedna vašeg vremena ima sladak sloj pjene na vrhu. Nema iznimaka. Tekući baršun ili gtfo.

"Dokaz dobre kave je sve u pjeni."

Dobra zrna kave će stvoriti savršenu kremu - pjenu koja se sastoji od tan-obojene boje koja leži na vrhu svježe izdanog aparata za espresso. Prisutnost ove kreme ukazuje na kvalitetnu, dobro ukusnu kavu i vještog barmista. Ona također pomaže davati kavu potpuniji okus i duži okus od kava od kapanja.

Ako vaša kava nema kremu, postoji svaka šansa da se grah nije pohranio u hermetični spremnik, nije bio svjež za početak ili je prebrzo ekstrahiran.

Mirisanje to čini bolje

Znamo da znate. Ali naš nedavni doživljaj kave nas je inspirirao da temeljito vrtimo iz pakla iz našeg sljedećeg espressa. Bilo bi iznenađeno koliko je više okusa nosa ispod vašeg machiato-inog mikro pjene i vašeg espresso-krema.

Kava ide dobro s bolognezom

Pospite malo svježe mljevenog zrna kave preko Nonna, ili gurnite u kuglu finog prženog espressa. Kada vas partner / obitelj / prijatelji zatraži preuzimanje dužnosti za kuhanje češće nemojte reći da vas nismo upozorili. Pogledajte recept ovdje. Oh, a ako neka druga kava ne pije značajan, ne voli čokoladu, to bi moglo biti bolji način da šunjano razviju svoje okusne pupoljke od Mochasa.

Zanimljivi Članci

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Ed Westwick, David Gandy i Dougie Poynter

Učenje čvrste gospođe Look

Najbolji blazers i marke za muškarce za kupnju Right Now

5 Must-imati muške svijeće za gospodin