U zračnoj luci Sjeverno-korejske diktature koja samo odlazi na dva odredišta

Anonim

Sada ukrcaj: najgora zračna luka na svijetu.

Zrakoplovna ocjena web stranica Skytrax daje starenju sovjetske ere flota i sumnjive sigurnosne standarde Air Koryo samo jedne zvijezde, ali za holandski fotograf Arthur Mebius, nacionalni prijevoznik Sjeverne Koreje dobiva punu maraka za fasciniranost.

Mebius nudi rijedak pogled na državnu zrakoplovnu tvrtku Dear Sky: zrakoplovi i ljudi Sjeverne Koreje . Foto-knjiga pruža rijetki uvid u nevjerojatno krutu kulturu zemlje i datiranu estetiku, isprepletenu s izmišljenim anegdotima koji isprepliću ponosnu povijest nacionalne zrakoplovne tvrtke Sjeverne Koreje.

"Bio sam zadivljen ljubavlju za letenje", kaže Mebius o svom iskustvu. "Namjera mi je bila zamisliti predanost posada koje sam tamo vidio i pričati o ljudima i njihovim zrakoplovima."

I kakva je to jedinstvena priča. Zbog niza sankcija i ekoloških ograničenja zrakoplovi zrakoplova zrakoplova Air Koryo dozvoljeni su samo na dva međunarodna odredišta: Kina i Rusija. Veteranska flota Antonovs, Ilyushins i Tupolevs su ionako prestar za međunarodne letove, ali posada je još uvijek spremna, a charter letovi posvećeni sjevernokorejskom zrakoplovstvu brzo ispunjavaju znatiželjne turiste.

"Postoje neke ekscentrične dojmove, kao što su prikazani različiti scenski nastupi sjevernokorejskih glazbenih bendova, zajedno s pozadinom vojnih manevara."

Mebius je vozio na osam klasičnih zrakoplova Air Koryo, neki s unutrašnjim uvjetima koji su se nalazili u Jetovu dobu i preuzimali su 20 letova. Dovršio je seriju fotografija tijekom tri izlaska na poznatu tajnu naciju.

Prema The Telegraphu, putnici zrakoplova Koryo primijetili su "perfinktivne" postupke hitne pomoći nosača, napitke koji su "teško identificirati" i "neugodno glasno" zvuk motora, ali Mebius opisuje ugodnije iskustvo.

"Na redovitom letu iz Pekinga, zrakoplov je novi gradili Tupolev ili Antonov, koji se ne razlikuju od suvremenih Airbusa ili Boeinga", kazao je CNN. "Iako je vrijeme leta samo 90 minuta, poslužuje se besplatan obrok uz topla i hladna pića (i prvi ukus izvrsnog piva iz Sjeverne Koreje) nevjerojatno pristojne i polirane kabinske posade".

Ali ako ste se nadali za čudnim, nećete biti potpuno razočarani.

"Postoje neke ekscentrične dodira", dodao je, "kao što je prikazivanje raznovrsnih scenskih nastupa sjevernokorejskih glazbenih bendova, zajedno s pozadinom vojnih manevara, s soundtrackom koji svira kroz zrakoplov PA. Prijelaz rijeke Yalu u sjeverni korejski zračni prostor najavljen je preko AP-a. "

Upišite u srcu Draga Neba i Klima Koryo u galeriji iznad.

1/16

2/16

3/16

Zanimljivi Članci

50 načina za crtanje cvjetnih grafika i ne izgledaju kao baka's sofa

Apartman s novim suvremenim nogometašem

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Conor McGregor, Floyd Mayweather i Channing Tatum

Justin Bieber nosio je 300.000 dolara vrijedan dijamantni sat kako bi vidio njegovu svadbenu pastoru