Vrijeme je da svaki čovjek nauči razliku između formalnog i poluslužnog

Anonim

Jednom na više sartorially sklon vrijeme, ljudi su redovito prisustvovali događajima na kojima su nosili crne kravatu i bijele kravatu. U tim više ukrašenim danima formalno je značilo bijelu kravatu i repove, a polu-formalno se odnosivalo na večernju odjeću, tuxedos i druge iteracije crne kravate. Alaz, ti dani su iza nas, a mi smo uronjeni u svijet koji više nema razliku između formalnog i poluformalnog. Živimo u mračnim vremenima, gospodo.

Ali krenite! - Što je to u daljini? Je li to svjetlo na kraju tunela? Zvijezda u mraku? Mala svjetlost nade?

Zašto je to tako, jer danas razbijamo šifru za odijevanje u smislu čak i najzahtjevnijeg čovjeka koji razumije. Evo što formalno i poluformalno znači, što čini i ne morate svima, i inspiraciju za sljedeći događaj.

Razlika između formalnog i poluslužnog

U svojoj najosnovnijoj, suvremenoj formalnoj haljini općenito se odnosi i na bijele kravate i crne kravate. Poluformalno, kao što to ime govori, malo je opuštenije - misli mračno odijelo i kravata, ili bilo što što bi se odnosilo na "koktel" haljinu.

Muška odijela

Tom Ford

Tuxedo je srce formalne haljine. Za najčudnije prigode, pramčana kravata je nužno - obješena jakna, bijela košulja i bijela pramčana kravata. Za malo manje ušivenih prilika, crna kravata je redoslijed dana - besmislena jakna, crna kravata ili prsluk i crna pramčana kravata. Ostali događaji mogu zahtijevati jutarnju haljinu, dnevnu formalnu odjeću koja se sastoji od jutarnjeg kaputa, prsluka i prugastih hlača. Napomena: Da, možete otići u plavu smoking, ako to ne želite formalno formalno.

RELATED: Kako nositi smoking i gdje dobiti jedan

Formalno je i ne

Suitsupply

Upoznajte se s tradicionalnim smoking.

Evo gdje je došao. Evo kako ga nositi.

Nemoj improvizirati.

Ovo nije vrijeme za crnu košulju (ili bilo koju drugu boju osim bijele), izražajnu kravatu ili dizajnersku tenisicu. Držite se klasika i gledajte na Rat Pack besprijekoran.

Upoznajte svoje veze.

Iznenađujuće je dobro nositi crno-bijelu pramčanu kravatu ili se odlučiti za običnu crnu tradicionalnu kravatu vrata.

Učinite noktiju.

Vaš krojač je vaš najbolji prijatelj. Budite sigurni da vam hlače nisu predugo, a jakna vam nije previše labav. Vaša formalna odjeća trebala bi stati kao sportski automobil, a ne SUV.

Nemojte zanemariti svoj dotjerivanje.

Tuš. Obrijati se. Primijenite Köln (ali ne pretjerano). Ukloni iznenadan nakit. Oduprite sebi da isprobate podebljivu novu frizuru.

Uzmi stvari u svoje ruke.

Saznajte kako vezati pramčanu kravatu. Živite u doba YouTube udžbenika - nema izgovora za bilo što predbilježeno. I dok ste na njemu, izbjegavajte iznajmljivanje tuxedosa s jednakim žarom.

Ne podudara se s vašim datumom.

Ovo nije prom. Bez obzira koliko je uporna ona, svrha vašeg smokinga nije da se pohvaliti njezinom haljinom. Ono zaslužuje da sjaji u središtu pažnje sve sami.

Upoznajte mušku polutku odjeću

Canali

Tuxedo ne bi bio prikladan za poluformalni događaj, ali ipak je važno ostati elegantan, sofisticiran i uredan. Tamno odijelo i kravatu očekuju se za poluformalne priredbe u večernjim satima. Tijekom poluformalnih događaja, prihvatljivi su lakši odijela (ali zadržite majice i veze prema konzervativnom kraju spektra). Cipele bi trebale ostati odijevane, a pribor, poput džepnih kvadrata i ručnih satova, trebao bi biti podcijenjen.

Na kraju dana postoji jedan DO koji je važniji od bilo čega drugog: ako niste sigurni što očekuje vaš domaćin, pitajte. Možete biti sigurni da ćete pogledati dio, i cijenit će vaš trud kako biste je postigli. Osim toga, ti će vas učiniti i nećete dobiti:

Polu-formalni učiniti i ne

Zegna

Nosite pravo odijelo.

Tuxedo je previše. Ljetni seersucker odijelo je premalo. Tamna vuna, gabardin ili kašmirski odijelo je upravo u redu. Ako se događaj održava tijekom dana, opcija je lakša odijela.

Nemojte se bojati zakucati kravatu.

Ovih je dana u polu formalnim događajima u redu. Ako vam je draže polirani izgled koji pruža kravata, izbjegava sve previše glasno. Spremi novčanu kravate za vaš ured božićne zabave.

Nemojte pothranjivati.

Imajte na umu da polu-formalno i dalje sadrži riječ "formalno". Odjenite se u skladu s tim. Khakis, traperice i kratke hlače nemaju mjesta na poluformalnim događajima. Ni polo majice. Ni tenisice. Dobivate sliku.

Ali slijedite Zlatno pravilo.

Ako ste u nedoumici, bolje je prevladati nego pokvariti. Ako odlučite između dvije stavke, pogrešno se bliži formalnijoj opciji. Ako vam se dogodi da se pojavi na nekom događaju, možete deformalizirati svoju odjeću s malo trikova poput uklanjanja kravate.

Tako da ga imate. Sada se možete pohvaliti svojim daleko manje prijateljima pametnih modela o jasnoj razlici između formalnog i polu-formalnog. Zapamtite, ako vas je zamoljeno da se u formalnoj odjeći, idi za smoking i ne improvizirati ili zanemariti važnost fit.

Ako vas je zamoljen da otiđete u poluformalnu službu, ipak, tamno namještanje je vaš najbolji kladiti se za večernji događaj, a konzervativno lakše obojano odijelo prikladnije je za taj dan. Nemojte se bojati zakloniti kravatu, ali što je najvažnije, zabavite se sa svojim izgledom i zapamtite zlatno pravilo: ako ste u nedoumici, bolje je prevladati nego podcrtavanje.

1/10

formalan

Becks zna svoje stvari.

2/10

Poluotvoreno

Izvrsna dvostruka opcija za toplijih mjeseci.

3/10

formalan

Klasična crna kravata / formalni izgled.

Zanimljivi Članci

Smart Casual službeno je mrtav - ovo je kako nositi haljinu kod 2018. godine

Kako nositi smoking i gdje da biste dobili jedan

Lauren Engel i prijatelji dolje ispod za časopis C-Heads

Airbus predstavio 'Day & Night' suite prve klase kompletan sa spuštenim krevetom