Low carb dijeta su velike za izgubiti težinu. Ali postoji jedna ulov

Anonim

Naravno, krafne pune su šećera i kolesterola, ali vaša omiljena prehrana s niskom razinom ugljena može potrajati godinama. Ako ste Keto zagovornik, Paleo ratnik ili Atkins ovisnik, vjerojatno ste prolio nekoliko kilograma - i zbog toga vas pozdravljamo. Međutim, nova studija provedena na dugoročnim učincima low carb dijeta sugerira da biste trebali staviti #goodvibes na čekanje.

Prije nego što skočite na zaključke, ovo nije bilo dvostruka anketa provedena od strane biologa pripravnika. Ova studija koju je financirao Nacionalni institut za zdravstvo promatrao je podatke koji se vraćaju u osamdesete i služi kao upozorenje onima koji jedu odreske za doručak, jaja za ručak i slaninu za večeru.

Istraživanje, objavljeno u Lancet Journal of Public Health, otkrilo je da li ste počinili sveto ponašanje zamjene špageta s tjesteninom tikvice ili ste bez ikakve studentske prehrane od kruha i krekera, uopće ste pijan.

Kako je izvijestio Maxim, "Istraživači su otkrili da su i visoki i mali postotak ugljikohidratnih dijeta povezani s povećanom smrtnošću, uz minimalni rizik koji je primijećen pri 50-55% unosa ugljikohidrata." Dakle, u osnovi: moderiranje je ključno.

Nažalost, za ljude koji zamjenjuju većinu svojih ugljikohidrata proteinima i masnoćama (od izvora kao što su janjetina, govedina, svinjetina i piletina), ova vrsta prehrane bila je povezana s kraćim životnim vijekom. To je bilo suprotno onima koji su dobili većinu svojih bjelančevina i masti iz "povrća, orašastih plodova, maslaca od kikirikija i kruha od cjelovitog zrna", za koje je utvrđeno da žive duže.

"Low-carb dijeta mogla bi skratiti trajanje života do četiri godine", ( BBC ).

Istraživači su zaključili da "izvor hrane značajno mijenja povezanost unosa ugljikohidrata i smrtnosti", ( Maxim ). Dakle, u osnovi, ako uzimate nisku prehranu ugljikohidrata, nemojte samo zamijeniti sve s mesom. A ako želite unaprijediti svoje zdravlje, "puni keto" nije jedina opcija - možete se prebaciti na tanku narezanu bijelu tost za neku dobru zrelost.

Naš izlet? Sve u umjerenosti. Uključujući rebra i treći čokoladni kolač.

Zanimljivi Članci

Smart Casual službeno je mrtav - ovo je kako nositi haljinu kod 2018. godine

Kako nositi smoking i gdje da biste dobili jedan

Lauren Engel i prijatelji dolje ispod za časopis C-Heads

Airbus predstavio 'Day & Night' suite prve klase kompletan sa spuštenim krevetom