Macallan 1926 Duo razbija rekord kao najskuplji whisky ikad prodan

Anonim

Zadnji smo vas puta donijeli vijesti o dvije izuzetno poželjne boce The Macallan 1926 single malt whiskeys naslova na aukciji u svibnju u Bonhams Hong Kong.

Pa noću, trgovac u zračnoj luci Dubai Le Clos pobijedio ju je, prodaje dvije od tih istih boca za rekordnih 1, 2 milijuna dolara.

Rijetke boce koje je privukao međunarodni poduzetnik čine The Macallan Peter Blake 1926 60-godišnji i The Macallan Valerio Adami 1926 60-year-old.

Bottled 1986 kao samo 24 primjera (12 za Blake i 12 za Adami), dinamični duo svjetskog whiskyja obilježava berba označavanja koje su osmislili slavni pop umjetnici Peter Blake i Valerio Adami.

Blake je čovjek koji je zaslužan za stvaranje Beatlesovog albuma za Lonely Hearts Club Band Sgt Pepper, dok je Adami poznat po svojim apstraktnim slikama koristeći crne crte.

Kada je u pitanju bilo koji vrhunski viski koji puknu čarobnu američku marku od milijun dolara, stručnjaci poput Martin Ebera objavljivanja pića Time for Whiskyja kažu da se sve svodi na rijetkost.

"Iako starost i provenijencija svakako imaju puno veze s tim, 60-godišnjak je drevni u pogledu viskija." Macallan se ponekad vidi kao vrh Scotch, a osobito njihove boce otpuštene od šezdesetih do devedesetih godina. "

"Glavna stvar koja vodi nevjerojatnu cijenu jest ta da su ove boce bile ograničene na 12 komada, tako da je iznimno rijetko da postanu dostupni. Također su bili destilirani u dvadesetim godinama, a vi ne vidite puno viskija toliko daleko prošlih dana. "

Trgovac Le Clos izjavio je da je originalna prodaja boce iznosila 20.000 funti, dok je posljednja službena prodaja pojedine boca iznosila 75.000 dolara putem aukcije na Christie's.

Za sada su barem Le Clos svjetski rekorderi najskupljeg whiskya ikad prodane. Zadržat ćemo vas sve o cijenama koje su boce na Bonhamsu donijele 18. svibnja.

Zanimljivi Članci

Real Wally je pronađen na Instagramu

Specijalni put u opatiji: Range Rover NW8 Limited Edition

John Legendova odjeća je budućnost putovanja zrakoplovom

Korak Unutar Švedskog zadivljujućeg ledenog hotela za zimu 2018