Marihuana prikazana kako bi zaštitila moždane stanice od Alzheimerove bolesti

Anonim

Ova je priča izvorno objavljena na Gizmodo

Nova studija sugerira da spojevi pronađeni u marihuani mogu ukloniti učinke Alzheimerove bolesti na mozak. To je obećavajuće otkriće, ali tvrdi da lonac može spriječiti ovaj poremećaj mozga povezan sa starenjem preuranjen.

Istraživači Salk Instituta pokazali su da tetrahidrokanabinol (THC) i drugi spojevi pronađeni u marihuani mogu pridonijeti uklanjanju toksičnih bjelančevina, poznatih kao amiloidni beta, koji su povezani s Alzheimerovom bolesti. Ovo istraživanje nudi novi uvid u ulogu koju upala u ovom neurološkom poremećaju, što bi moglo ukazati na nove lijekove.

Ali ovo istraživanje treba uzeti sa zrncima soli. Zaštitni učinci marihuane promatrani su u neurona uzgojenih u laboratoriju pa nije jasno da li je isti postupak primjenjiv na živote ljudi. Štoviše, ova studija ne govori o potencijalnim negativnim učincima marihuane na mozak starenja. Još je prerano tvrditi da je lonac nekakav čudotvorni lijek za Alzheimerove bolesti, ili čak i kao nešto što se može upotrijebiti kao zaštitna mjera. Samo će vrijeme i daljnja istraživanja doista reći.

Prethodna istraživanja pokazala su da spojevi u marihuani, koji se nazivaju kanabinoidi, štite mozak od simptoma Alzheimerove bolesti. Ova nova studija je jedinstvena po tome što je "prvi koji pokazuje da kanabinoidi utječu na upalu i nakupljanje amiloidne beta u živčanim stanicama", kako je to izjavio glavni autor studije David Schubert.

Znanstvenici su prilično sigurni da ti toksini pridonose rastu štetnih naslaga plaka u mozgu, ali nisu potpuno sigurni u preciznu ulogu koju igra amiloidni beta u procesu. Kako bi naučili više, Schubertov tim je proučavao živčane stanice koje su modificirane tako da proizvode visoku razinu amiloidnog betaa. Bez liječenja, te su stanice podložne upali i višim stopama smrti. No, kada su istraživači izložili te stanice kanabinoidima, razine amiloidnog beta proteina su smanjene. Upala je nestala, a neuroni su mogli preživjeti. Spojevi pronađeni unutar marihuane izgledali su da štite stanice od umiranja.

Kao što je navedeno, ovo istraživanje provedeno je na neuronima u zdjelici Petri, pa nije jasno da li će stvarni mozak na isti način reagirati na kanabinoide. Znanstvenici će morati obaviti klinička ispitivanja kako bi saznali.

Također će morati razmotriti potencijalne dogovore o korištenju marihuane kao droga za sprečavanje neurodegeneracije. Prethodna istraživanja pokazala su da se lonac može zeznuti s našim sjećanjima - što je očito loša stvar u bolesti koja već uništava uspomene. Nedavna istraživanja također pokazuju da marihuana mijenja sustav nagrađivanja mozga i da ta dugotrajna upotreba otežava pamćenje uspomena tijekom srednjeg vijeka.

Posuda može dobro pomoći Alzheimerovoj bolesti, ali moramo biti svjesni i njezinih negativnih učinaka. (Starenje i mehanizmi bolesti)

Gizmodo istražuje pametan dizajn, prodorne znanosti i tehnologiju koja nadahne strahopoštovanje koja oblikuje vašu budućnost.

Slijedite Gizmodo na Facebooku i Twitteru.

Georgea Dvorskog - Gizmodo

Zanimljivi Članci

50 načina za crtanje cvjetnih grafika i ne izgledaju kao baka's sofa

Apartman s novim suvremenim nogometašem

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Conor McGregor, Floyd Mayweather i Channing Tatum

Justin Bieber nosio je 300.000 dolara vrijedan dijamantni sat kako bi vidio njegovu svadbenu pastoru