Moderni transplantacije kose su dugo putovali i mogli bi biti vaš spasitelj folikula

Anonim

Za početak, ja sam dvadeset sedam godina star, koji je bio stalno proćelav od 18 godina.

Počelo je kad sam dosegla moj genetski predisponiran vrhunac "rastuću kosu" dok je u Uni. Imala sam potporu bivšeg, koji mi je, retrospektivno, zacijelo bio volio mene zbog čiste činjenice da je moja kosa izgledala prilično zastrašujuće.

Nikada nije govorio o mojoj ćelavoj prirodi (napomena: on je kolorist na Manhattanu), a nije mi bilo tek dok mi nije bilo 40-takvih prijatelja, "draga, kosa ti izgleda kao sranje", da sam došao iz mraka da prihvati tu činjenicu da I. u mladosti. bio je ćelav.

Možda je zbog toga dobio ovaj komad da napišem na prvom mjestu. Svatko u uredu D'Marge ima lijepu glavu kose? Zar ne pate od muških ćelavosti? Je li to način da ljubljeni tim predlaže da dobijem čepove za kosu?

Sva ta pitanja brzo su zamislila kad sam vidio ovu temu pop-up u moju pristiglu poštu. U svakom slučaju, ovdje smo. I dok sjedim ovdje, s hladnim naborom prolazi preko gotovo ćelavog vlasišta, ne mogu vam pomoći, ali se pitam je li sada vrijeme za čepove za kosu.

S obzirom na konačni priključak

Lewis Hamilton danas je djetetov poster plakata

Ne mogu lagati. Riječ "čepovi za kosu" nosi mi negativnu stigmu u glavi. Podsjeća me na moje loše uređene, Larry David-esque ujaka iz Bronxa koji puši previše cigareta na njegovom suncem izblijedjelom plastičnom vrtnom namještaju. On je kandidat za čepove za kosu. nisam ja.

Volite ga, ali ne možete pomoći da primijetite sedam dlakavih dlaka koje ne pokrivaju poliranu vlasište. Čepovi za kosu. čepovi. GAH. Kao ljepljivač za riječi, neke s kojima se ne mogu spustiti.

No, kada se prezentiraju u različitim kontekstima, ideja "spajanja" mrtvih folikula ne zvuči sve previše strašno. Znao sam hoću li nastaviti s tim mislima, morat ću odrediti svoje alternativne pojmove, poput "operacije presađivanja kose" ili "obnavljanje kose". Molim vas, nemojte me nazvati kosom za kosu.

Poznavanje postupaka

Jedan od postupaka

Nakon što sam to uspjela ostvariti, posegnuo sam do rođaka Tommy koji plastičnu operaciju na Long Islandu. Ne radi transplantacije kose posebno, ali znao sam da će imati informacije koje trebam utvrditi želim li oživjeti kosu ili ne.

Postoji nekoliko različitih načina kako to ne bi bilo čudno: "kirurgija leđa", "ekspanzija tkiva", "smanjenje vlasišta". što je stvarni f * ck? No, ono što je uistinu rezoniralo, a što je najčešće, bilo je transplantacija kose, tehnika koja se ukratko spominjala prije.

Proces je prilično jednostavan. Netko tko nije moja rođakinja podigne male dijelove bujne kose s donorskog mjesta i koristi ga kao graft da bude ugrađen u mrtvu zonu. To je bilo to ili sam se odlučio za tetovažu kosu na moju ćelavu glavu. Moje tijelo je već 25% pokriveno tintom - više mi nije potrebno, osim ako je doista umjetničko djelo koje se svakodnevno mogu diviti.

Moja mrtva zona je front-and-center, stil Larry David (hvala genetici), muška ćelavost. Budući da imam gustu kosu koja pokriva ostatak moje vlasišta, moj rođak je predložio da napravim briljantan kandidat za transplantaciju.

Ima partnera koji to rade i zapravo sam otišao naprijed kako bih zakazao konzultacije s jednim od njih.

Pusti da odeš svoje nesigurnosti

Ewan McGregor transplantacija nakon kose

Osjećam li se uzaludno ili manje muževan jer želim kosu natrag? Ne. Jesam li zbunjen kad kažem da razmišljam o plastičnoj operaciji za kosu? Apsolutno ne. Ne vjerujem da bi se čovjek trebao osjetiti jer bi želio imati ponovno punu glavu kose.

Vrlo iskreno, glavni razlog zbog kojeg nisam razmišljao o čepovima za kosu. Mislim, operacija obnavljanja kose je zato što sam se navikla na moje dvotjedne zujanje. Radi za moj crno-crni, Dosadni Marten, koji se popeo u zimsko doba, kao i moj akromatski sivi, neophodni samo ljetni proljetni stil. Ja sam se ugodno osjećao s niskim održavanjem i čistim izgledom gotovo ćelavog glava.

Ali možda je sada vrijeme za promjenu stila? Ne u mojoj odjeći, već u mojoj kosi. Iako ne namjeravam izgledati kao Thor, više zato što sam uvjeren da genetski ne mogu, suženi češalj s neurednim, dugim slojevima bit će lijepa promjena u suprotnosti s utilitarističkim izgledom koji nosim za dosta neko vrijeme.

Ukratko, moj je odgovor da, da, dobit ću operaciju presađivanja kose - bez unosa srama, ispraznosti ili de-maskulizacije.

I vama ću vam pružiti tu istu gestu, čudesno čudesno.

Zanimljivi Članci

Smart Casual službeno je mrtav - ovo je kako nositi haljinu kod 2018. godine

Kako nositi smoking i gdje da biste dobili jedan

Lauren Engel i prijatelji dolje ispod za časopis C-Heads

Airbus predstavio 'Day & Night' suite prve klase kompletan sa spuštenim krevetom