Savjeti za štednju novca da biste dobili prljavo bogatstvo u tridesetim godinama

Anonim

Dobrodošli u velika stara tridesetih godina, definiranje razdoblja čovjekovog života koji često nestaje iz ničega da sluša poznati skup naloga. Odrastajte, ne idite na rave zabave, uživajte u stabilnosti, prestanite odlaziti na skladišne ​​zabave, vjenčati se, započeti s odlazom na slučajne dječje zabave i započeti obitelj. Borba je stvarna.

U svijetu upravljanja osobnim financijama, to je lakše reći nego učiniti. Čovjek u ovoj fazi više neće biti briga o sebi, nego eventualno partneru, djetetu i novoj monetarnoj rani koju zovu hipotekom. Raznolikost u tom razdoblju također je prepuna što znači da će većina muškaraca biti dobro zaokružiti svoju karijeru na temelju različitih potreba i okolnosti.

"Trebao bi vam postaviti hitni fond za one neočekivane, ali zasigurno će se dogoditi u nekom trenutku, troškove."

Svi ovi čimbenici još uvijek upućuju na jedan zadivljujući upit: kako čovjek može financijski napredovati tijekom ovog desetljeća?

Novac hrpa ne treba izvoditi tanke samo zato što je vaša kosa. Razgovarali smo s stručnjakom za financije kako bismo dobili pet savjeta za uštedu novca koji su posebno uređeni kako bi vam ostali na vrhu igre.

Očekujte neočekivane troškove

Zaboravite na prljave Thirties na sekundu i rezervirajte misli za svog odgovornog prijatelja, Thrifty Thirties. Ovaj tip dobiva nulu akciju, ali sve dosadne odgovornosti koje dolazi sa starenjem. Jedna od stanova njegova postojanja? Troškovi.

Luke Laretive, koji je viši savjetnik za privatno bogatstvo u tvrtki Shaw & Partners, objašnjava kako često postoji tendencija nadogradnje načina života kao povećanja dohotka. To se posebno odnosi na neke ljude tijekom tridesetih godina.

"Mogli biste se preseliti na ljepše mjesto, kupiti kvalitetniju odjeću i umjesto povratka u Južnu Ameriku rezervirate luksuznu jahtu u Hrvatskoj".

"Ovo je prirodno i točka za stvaranje više novca. Dobra je praksa ipak imati proračun, prvo spasiti i potrošiti novac na stvari koje su vam važne. "

Te stvari koje su važne mogu doći u obliku rastućih cijena najma, povećanja naknada za brigu o djeci, premija zdravstvenog osiguranja i troškova podizanja obitelji i stavljanja kruha na stol. Za mnogo muškaraca u tridesetim godinama njihova života više nije samo o njima.

Kao što je Laretive prije rekao u našem prethodnom vodiču za upravljanje novcem u vašem dvadesetom stoljeću, "najlakši način za kretanje po lifestyle-vs-saving spektakla je da odlučite i postavite svoje ciljeve ranije, a zatim postaviti svoje financije tako da ne morati razmišljati o tome. "

U idealnom slučaju, sada ste imali i vaše proračunske navike. "Proračun je dosadna i depresivna stvar za sve, tako da ključ je pronaći sve što vam radi - aplikaciju, obiteljski računovođa, bilo što - samo pazite da je to jednostavnije i jednostavnije upravljanje", kaže Laretive.

Promijenite navike trošenja

Oprosti, ali trideset nisu novi dvadeset. Pogotovo ne kada se radi o navikama potrošnje.

Kako se šanse za nesreće povećavaju s dolaskom voljenih osoba ovisnih o vama, važno je imati stvari kao što su hitni fond koji leži okolo. To može pomoći sa stvarima poput neočekivanih bolesti, prirodnih katastrofa koje mogu štetiti vašem domu ili partneru koji gubi posao.

Laretive kaže da bi u dobi od trideset godina muškarac mogao nadati da će živjeti kao odrasla osoba i biti odgovoran za upravljanje novcem.

"Vaši prihodi vjerojatno će biti veći nego u dvadesetim godinama, pa biste trebali imati hitni fond za one neočekivane, ali zasigurno će se dogoditi u nekom trenutku, kao što su popravci automobila ili kuće."

Povećajte zaradu tijekom ovog desetljeća

Evo što su novacnici došli čuti. Pod pretpostavkom da bi se većina muškaraca u tridesetima smjestila u karijeru kako bi stekla stabilan dohodak, kako bi inače mogao zaraditi više?

"U smislu prebacivanja poslova ili zalaganja za promociju, svaka pojedina situacija bit će različita", objašnjava Laretive.

"Vjerujem da je najvažnija stvar imati strategiju i biti vrijedna i jedinstvena. Ako želite zarađivati ​​više novca, ne možete čekati da vam netko dadne. Učinite svoje ambicije poznatim i radite za to. "

Što je još važnije, Laretive kaže da je najlakši način da ostvarite svoju pravi tržišnu vrijednost da dobijete još jednu ponudu za posao za više novca.

"Uzmite to svom trenutnom poslodavcu i možda ćete moći pregovarati o podizanju. Većina pametnih menadžera razumije da je trošak gubitka dobrog osoblja često veći od plaće koju bi osoba trebala ostati. (* uz pretpostavku da ste dobri) "

"Ulaganje treba promatrati kao sastavni dio vašeg financijskog plana. U smislu ulaganja u karijeru ne biste trebali zanemariti jedan u korist drugog, to je oboje. "

Budućno planiranje

Nije raketna znanost da vidite da planiranje za svoju budućnost će dugoročno olakšati život. Vaša rana tridesetih godina je optimalno vrijeme za početak.

"Ako imate partnera, oni bi također trebali biti uključeni u raspravu, tako da ste na istoj stranici i radite prema istim ciljevima", kaže Laretive.

"Stvari poput osiguranja i volje postaju osobito važne nakon što ste dobili dug i obitelji. Vaši poslovi redovito će uštedjeti svakome puno gnjavaža ako vas udari autobusom. "

Superfund također treba dobro akumulirati u ovoj fazi vašeg života. S obzirom da je u posljednjih deset godina (ili više) ostvareno 9, 5% štednje, čovjek bi trebao početi razmatrati dob za umirovljenje i kvalitetu života nakon što ste prošli posljednji pomak ikada napravili.

Moglo bi zvučati zastrašujuće, ali postoji legitiman razlog za to prema Laretiveu.

"U toj dobi još uvijek imate dovoljno vremena prije nego što ste ponovno prilagodili ako niste na putu da biste mogli priuštiti mirovinu koju želite."

Inteligentno poduzimanje rizika

Postoji novi trend među profesionalnim muškarcima i ženama koji vide početak trideset kao znak da bacaju ručnik za utrku štakora u korist da postanu vlastiti šef.

Tamo je lako spašeno kapital od deset godina, životno iskustvo je tamo i znate kako se netko drugi gurati, pa zašto ne za sebe, zar ne? Zatvoriti.

"Poduzetništvo je stvarno moderan u ovom trenutku, ali stvarnost je da pokretanje poslovanja nije pogodno za sve", kaže Laretive.

"Morate se znati i odrediti je li to ono što stvarno želite ili slijedite samo trend?"

Laretive vjeruje da je pristup stranoj gužvi puno bolji izbor, a to je razmjerno rizičan način da zamočete nožni prst u vodu bez napuštanja sigurnosti vašeg posla.

"Počnite svoju tvrtku i radite na njemu nakon posla i vikenda. Ako dođete do točke u kojoj možete opravdati odricanje od vaše plaće (i većinu slobodnog vremena) za poslovnu priliku i to je ono što želite učiniti, idi za to. "

Posebna zahvala Luke Laretiveu koji je viši savjetnik za privatni bogatstvo @ Shaw i partneri. Ovo je općeniti savjet i trebao bi ga razmotriti u svjetlu vaših osobnih okolnosti.

Značajka slike: Pacifico Optical.

Zanimljivi Članci

Real Wally je pronađen na Instagramu

Specijalni put u opatiji: Range Rover NW8 Limited Edition

John Legendova odjeća je budućnost putovanja zrakoplovom

Korak Unutar Švedskog zadivljujućeg ledenog hotela za zimu 2018