Najkorisniji jezik za poduzetnika da nauče nije ono što biste očekivali

Anonim

Svi smo željeli superpowers kad smo bili djeca - ali nitko nije molio Djeda Božićnjaka za francuski gramatički udžbenik.

Međutim, u današnjem globaliziranom svijetu jezici su važniji nego ikad. Naravno, moguće je proći kroz cijelu vašu karijeru bez učenja čak i "hola", ali opcije su daleko ograničene, a dio vještina vašeg životopisa mnogo je manje privlačan bez drugog jezika.

Zapravo, 2015. osnivač i billionaire Bill Gates iz tvrtke Microsoft izjavili su kako mu je najveće žaljenje u životu da govori samo engleski. I prije nego što se isključite i pomislite: ako Bill Gates to ne može upravljati kako trebam, razmislite o učenju na ovom jeziku više o upornosti nego bilo što drugo. Cilj učenja drugog jezika kao odraslog (u poslovnom kontekstu) je uglavnom društven, a ne funkcionalan.

Drugim riječima, ako niste dvojezični, nećete voditi sastanke i pisati izvješća na svom drugom jeziku. Korisnost da ste je naučili dolazi od vaše sposobnosti povezivanja s kolegama u uredima u inozemstvu, moći ćete se sami odmarati na poslovnim putovanjima (i biti prvi izbor koji ćete poslati na te izlete) i dokazati da još uvijek imate neku vrstu mentalna vještina.

Isto tako, ako želite osvojiti srca i umove svog ciljnog tržišta, a na tržištu se događa da uključe ljude koji govore drugačiji jezik od vas, nastojanja da se nauče malo toga mogu ići dug put.

U većini australskih srednjih škola, učenje jezika obično se usredotočuje na europske jezike - francuski, španjolski, njemački itd. Međutim, prema Geoffu Quattromaniu, uredniku životnog stila na EFTM-u, najkorisniji jezik za poduzetnika koji govori engleski govoreći je :

"Mandarin - osobito ako planirate outsourcing bilo kakve proizvodnje ili prodaje u Kinu."

Ofer Shoshan, pisac magazina poduzetnica podupirao je ovo, objašnjavajući kako je Mandarin "Najčešći jezik na svijetu s 1, 1 milijardom izvornih govornika".

Rype, aplikacija za učenje jezika, istaknula je da se iz Kine godišnje proizvodi i uvozi trillion dolara vrijednih proizvoda. A s globalnim tvrtkama kao što su Alibaba, koji se upuštaju u zapadne zemlje, poslovanje s kineskim klijentima, partnerima ili dobavljačima je neizbježan.

"Ako želite imati prednost u međunarodnom poslu, mandarin vjerojatno je jedan od najvažnijih jezika za poslovanje."

Dakle, imate ga: ako niste odlučili na ciljno tržište: mandarin mogao bi biti dobro mjesto za početak. U suprotnom, na španjolskom se govori (relativno je lako naučiti u usporedbi s mnogim drugim poslovnim jezicima - omogućujući vam da dotaknete tržišta Južne Amerike i Srednje Amerike), njemački - službeni jezik pet zemalja i značajan sekundarni jezik u još četiri, ili Francuski - jedan od najpopularnijih jezika u riječi i nevjerojatno koristan jezik za učenje za poduzetnika koji pokušava razbiti globalno tržište.

Zanimljivi Članci

50 načina za crtanje cvjetnih grafika i ne izgledaju kao baka's sofa

Apartman s novim suvremenim nogometašem

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Conor McGregor, Floyd Mayweather i Channing Tatum

Justin Bieber nosio je 300.000 dolara vrijedan dijamantni sat kako bi vidio njegovu svadbenu pastoru