Nova studija objašnjava zašto mi volimo brzu hranu nakon izlaska iz velike večeri

Anonim

Izbačete iz kluba, sedam piva teža (i nekoliko kilograma srama upaljača) nakon što se vaš unutrašnji Casanova tako spektakularno nije pojavio. "Bez obzira na to, " misliš, "možda sam izbacio - ali barem mogu doći do kebe ili pak kriške pizze na putu kući." Sigurno, već ste večerali, ali ovo je 2 za 1 Meatlovers posebnu je previše dobar da se odupre.

Zatim, nakon što konzumirate više masnoća u jednom sjedećem položaju nego što biste inače normalno imali tijekom cijelog tjedna, spavate s bebom brzom hranom u trbuhu i probudite se pitajući se: zašto je to, dovraga, to učinio? Svatko zna da alkohol smanjuje inhibicije, tako da znate zašto ste postupali na vašem pijanom žudnji, ali zašto ste to dobili na prvom mjestu?

Ako se ovaj trening zvuči poznat, ne brinite, sada postoji objašnjenje: nakon što je vidio oglas u kampusu koja promiče nezdravu kasnu noćnu hranu, istraživači sa Sveučilišta Buffalo odlučili su istražiti postoji li biološki opravdanje za vašu pijanog cravings.

"Pozvani su kao" drunchies ", ili pijan munchies. To je želja za konzumiranjem slane, masne, nezdrave hrane tijekom ili nakon jedne noći jakog pića "(Science Daily).

"S obzirom na epidemiju pretilosti i stopu konzumacije alkohola na koledžima, moramo biti svjesni ne samo negativnog utjecaja konzumacije alkohola, nego i utjecaja na ono što ljudi jedu dok pije", rekla je Jessica Kruger, glavni autor ove studije.

Prema Kalifornijskom časopisu za promicanje zdravlja, dosadašnja istraživanja već su otkrila da se žudnja za junk foodima za studente povećava (i da imaju tendenciju jesti manje voća i povrća) kada piju alkohol. Ova je studija istražila zašto je to slučaj, proučavajući "teška epizoda" i "prehrambene izbore" kako tijekom pića, tako i sljedećeg dana.

Kako su izvijestili Science Daily, "Kruger i njezini kolege sa Sveučilišta Michigan, Sveučilišta u Toledu i Bowling Green State University proveli su svoju studiju na uzorku od 286 studenata na velikom javnom sveučilištu u Srednjem zapadu".

Sudionici studije popunili su anonimno online istraživanje, koje je započelo s općim pitanjima oko prehrane poput: "Što obično jedete za svoj prvi obrok dana?" I "Koliko često jedete nešto prije nego što odete u krevet?" Ovaj set mjerilo prema kojoj se njihova prehrambena navika prilikom izlaska iz pića može usporediti.

moje stadije pijanice su:

1. "Još nisam zurio."
2. * sjedi na mokroj travi negdje sa svojim cipelama od jela pizza *

- Pijana (@drunk) 3. kolovoza 2018


"Kasnije u anketi", izvijestio je Science Daily, "Pitali su se koliko su često jeli nešto prije noći, kad su pili alkohol i što su jeli. Oni su također pitali što su obično jeli za svoj prvi obrok dan nakon noći pijanog binge. "

Rezultat? Istraživači su otkrili da pijenje značajno utječe na noćne uzorke prehrane sudionika studije. "Svi alkoholičari su više vjerojatno da će nešto pojesti prije nego što ode u krevet nakon što piju alkohol, nego prije nego što odlaze u krevet", zaključuje izvještaj.

"Naime, imali su veću vjerojatnost da će se odlučiti za slanu grickalicu i pizze. Zdrava hrana, poput tamnozelenog povrća i drugih povrća koje bi obično jeli, nisu bila tako privlačna "(Science Daily).

Pa što se događa u tijelu cijelo ovo vrijeme? Je li to zapravo ~ fiziologija ~ da nas naređujemo 2:00 kebab, a zatim zamijenimo naš normalan doručak od žitarica i mlijeka s tacos? Jednom riječju: da. Ili barem, vjerojatno; "Vjeruje se da nakon pušenja alkohola količina glukoze u krvi u tijelu može porasti i pada što stimulira mozak da se osjeća gladan", objasnio je Kruger.

Složeni problem, napomenuli su i istraživači, činjenica je da sudionici nisu prijavili piti više vode ili drugih bezalkoholnih pića prije spavanja, pogoršavajući dehidraciju i dovodeći do još nezdravih izbora hrane.

S obzirom na obilje mogućnosti brzog hrane oko sveučilišta i urbanih noćnih zona, kao i američke sve veće epidemije pretilosti, ti nalazi upućuju na potrebu poticanja zdrave prehrane u svakom trenutku dana, uključujući kasno noću.

Zanimljivi Članci

Projektiranje nogometnog kompleta - David Beckhamov način

35 načina za rock osnovne majice - Inspiration Guide

Kako stojiti šarene hlače radi rada i igranja bez uzbuđenja

Jedinstvena koža od Bleu de Chauffe jesen / zima 2015