Otvaranje e-pošte nakon što vam sati mogu biti ubojica, proučavanje nalaza

Anonim

Krivim ne-užitak, utjelovljenu naviku, ono-što-morat-učiniti-za-zadržati svoj posao - sve što zovete osjećaj strahovite odgovornosti koja dolazi nad vama kad se odlučite otvoriti sve to povećanu gomilu dopisivanje, vjerojatno je još gore za tebe nego što si mislio.

Svakako: dobro ste svjesni da je to bol, ali ono što vjerojatno niste znali, koju je tek nedavno otkrio tim znanstvenika u Virginiji, jest da čak i ako se oduprišite perverznoj želji za otvaranjem radne e-pošte u 15:00 sati subota, samo pomisao da trebate naštetiti svom mentalnom zdravlju - i ugroziti dobrobit vaše obitelji.

William Becker, autor studije "Mala ubojstva: praćenje elektroničkih komunikacija i zaposlenika i značajno drugo blagostanje", to je pokazalo istraživanjem učinka očekivanja da se očekuje da provjerite radnu e-poštu po satima na volonterima i razina anksioznosti njihove obitelji.

"Natječući zahtjevi rada i nezaposlenosti predstavljaju dilemu za zaposlenike koji izazivaju osjećaje anksioznosti i ugrožavaju rad i osobne živote", rekao je.

Ono što je pronašao bilo je iznenađujuće. Iako su prethodne studije dokazale da radni vanjski sati negativno utječu na obiteljski život, ova studija je pokazala da je samo očekivanje da će zaposlenici biti "na poziv" (s obzirom na e-poštu) značajno utjecalo na njihovo mentalno zdravlje i obiteljski život - čak i ako su bili nikad zapravo nije poslana e-poštom tijekom "nefunkcionalnog" vremena.

Kada pošaljete posljednju radnu e-poštu na Friday.pic.twitter.com/ocrYliLGsu

- brobible.com (@BroBible) 10. kolovoza 2018


Za razliku od zahtjeva vezanih za rad koji iscrpljuju resurse zaposlenika, tjelesno i psihološki, zahtijevajući vrijeme od kuće (npr. Poslovna putovanja), "podmukli utjecaj" uvijek na "organizacijsku kulturu često je zanemaren ili prikriven kao pogodnost povećana praktičnost, na primjer, ili veću autonomiju i kontrolu nad granicama radnog vijeka ", rekao je Becker.

"Naše istraživanje otkriva stvarnost:" fleksibilne granice rada "često se pretvaraju u" rad bez granica ", ugrožavajući zdravlje i dobrobit zaposlenika i njihove obitelji".

Budući da su ovi negativni zdravstveni ishodi (dugoročno) skupi za poslodavce, Becker je preporučio tvrtkama gdje je to moguće, smanjiti očekivanja za praćenje elektroničke komunikacije izvan posla.

Prema izvješću Science Daily, "Kada to nije opcija, rješenje može biti utvrđivanje granica kada je elektronička komunikacija prihvatljiva za vrijeme izvan radnog vremena postavljanjem izvanrednih e-mail prozora ili rasporeda kada su zaposlenici dostupni za odgovor".

Drugi ključni problem, rekao je Becker, bio je da organizacijska očekivanja treba prenijeti unaprijed.

"Ako priroda posla zahtijeva dostupnost e-pošte, takva očekivanja trebaju biti službeno navedena kao dio odgovornosti za posao".

Studija je pokazala da bi unaprijed poznavanje tih očekivanja moglo smanjiti anksioznost zaposlenih i povećati razumijevanje članova njihovih obitelji. Također je predložio da se ljudi koji se bore s ovim pitanjima istražuju umijeće razmišljanja i vještine razmišljanja koje vas poučavaju da se opustite i usredotočite samo na ono što možete kontrolirati.

Ovo područje studija postaje sve važnije, jer: "Zaposlenici danas moraju kretati složenijim granicama između posla i obitelji nego ikada prije", ( Academy of Management ). U međuvremenu, ovdje je stanje svijesti koje bismo svi trebali težiti.

Mrzim kako se nakon godišnjeg odmora ne mogu sjetiti zaporke za posao e-pošte ili zašto to radim sa svojim životom.

- Johnny Acronyc (@johnnyacronyc) 7. kolovoza 2018


RELATED: Cool Home Office Ideje koje će vas učiniti voljeti raditi

Zanimljivi Članci

Projektiranje nogometnog kompleta - David Beckhamov način

35 načina za rock osnovne majice - Inspiration Guide

Kako stojiti šarene hlače radi rada i igranja bez uzbuđenja

Jedinstvena koža od Bleu de Chauffe jesen / zima 2015