Pagani razbijao rekord za najskuplji automobil na svijetu. I ne dobivate ni krov s njom

Anonim

17, 5 milijuna USD (otprilike 23, 71 milijuna USD). Pročitaj ga, neka se smjesti na trenutak, a zatim obrišite suze s prljavim računom od sto dolara. Ne zato što želite ovaj automobil, već zato što vjerojatno nemate tu vrstu novčića da bacate na kotače (a ni mi ne).

Najznamenitija stvar ipak nije rekordna cijena, ali činjenica da ovaj automobil nije ni pravi kabriolet. Tako je - možete ga voziti samo na najsunčanijim danima sa svojim dodgy toupee na full showu.

Oni koji su obožavatelji talijanske marke podsjetili su da je Zonda završila svoju osamnaestodišnju produkcijsku vožnju nedavno bar nekoliko finalnih specijalnih modela. Zonda HP Barchetta jedna je od njih, a na svijetu je samo tri - jedna od osnivača pagana Horacio Pagani i još dva modela za kupce kojima je već govoreno.

Stvarna cijena automobila, koju je objavio Top Gear, skuplja je od prethodnog rekordera Rolls-Royce Sweptail koji je iznosio 13 milijuna dolara.

Dakle, što vas osvaja cifra od osam likova? Manje. Mnogo manje. Zonda HP Barchetta (nazvana po Horacio Pagani) dolazi s tradicionalnim ručnim mjenjačem uparenim s tvrtkom 6-litarskom dvostrukom turbinom V12 za isporuku 590 kW snage.

Jesmo li spomenuli da nema krova? Čini se pitate gdje je preostalo 16 milijuna dolara. Oh, čekaj, naše loše.

Zonda HP Barchetta dobiva fancy dizajn prozora, prtljažnika na stražnjoj strani kotača i neobičnog izgleda za disanje koji može biti ili neće biti metafora za proširenje penisa.

Nije uvjeren? Niti nismo. Čekat ćemo Projekt One Mercedes-AMG-a. Pogledajte isječak iz Goodwooda ispod nas pa nas obavijestite ako mislite da je novac vrijedan automobil.

Zanimljivi Članci

Aussie Doctor otkriva stvari koje vjerojatno niste znali o vašem muškosti

Najtraženijih muških maraka za odjeću koja će vam pomoći da prežive svaku zimu

Vodič za najfinije tenisice marki na planeti

Tom Ford i Jared Leto dokazuju da su nagrade za umjetnost i film mjerilo za besprijekoran stil