U potrazi za savršenim praškom: Vodič za skijanje Japan

Anonim

Najimpresivnija slika Japana obilježena je zapanjujućim krajolikom, naseljena proljetnim trešnjama ili spektakularnim jesenskim lišćem.

No, Japan nije ni kratko za zimski prizor koji oduzima dah, a sve veći broj ljudi posjećuje zemlju samo kako bi postavio svježe tragove u netaknutom snijegu.

"Japanski skijaški odmor ima oko tri stvari: skijanje, jedenje i onsen-ing".

Japan je dom na stotine i stotine skijališta - čak i Sjedinjenih Država, u nekoj zemlji dio dimenzija. Zapravo, rečeno je da gotovo svi japanski stanovnici žive u roku od nekoliko sati skijališta.

Od svjetske dubokog praha, čuvenih tradicionalnih sela, u nekadašnje Olimpijsko selo, širina izbora otvorenog za pustolovne putnike u Japanu ne odgovara. Powderhounds, dodajte ovo na svoj popis kantina.

Što pakirati

Brojni entuzijasti smatraju japanskim snijegom najbolje na Zemlji. Zemlja može dobiti čak 18m u jednoj sezoni, i unatoč tom impresivnom količinom, ne zagušuje kvalitetu. Richard Ross iz Aussieskier.com nudi sljedeće savjete o izradi većine:

"Vrijeme koje Japanu čini tako snježnim snijegom puše ravno iz Sibira, pa vam je potrebno prelijepo pranje. Merino je uvijek najbolja opcija za osnovne slojeve i zaštitu lica, a čak možete ići na rukavice i čizme s punjivim toplinskim pakiranjima kako bi ti ekstremiteti bili topli ako vam cirkulacija nije sjajna. Definitivno idite na naočale s niskim svjetlosnim lećama jer možda nećete vidjeti sunce!

Japanski jedinstveni uvjeti za snijeg diktiraju veliku opremu kako bi se povećala užitak. Snažne prašine će vam omogućiti da skijaš više sati dnevno, a više dana u tjednu. Potražite nešto više od oko 110 mm u širini struka, sa smotanim savjetima i repovima i relativno mekim savijem kako biste iskoristili najveći snijeg. Stari školski puristi će se ismijavati, ali zadnji će se smijati kad ih otpuhnete pokraj prašine.

Kada napraviti putovanje

Sezona skijanja u Japanu obično počinje od sredine do kraja prosinca i traje do kraja ožujka ili početkom travnja. Neki odmarališta otvorena su još krajem listopada, često uz pomoć strojeva za izradu snijega.

Putovanje u prosincu može značiti tjeskobno čekanje za snijegom, ali isplata može biti izvrsna. Na drugom kraju sezone, odmarališta otvorena nakon kraja ožujka obično idu u "proljeće skijanje" način, a mnogi nude niže cijene ulaznica za dizanje.

Vrhunac japanske sezone je od sredine siječnja do kraja veljače. Snježna kvaliteta tada je na najvišoj razini, ali tako je i popularnost. Očekujte nagibe da budu prepun i planirate naprijed (možda čak i sada).

Vikendima i nacionalnim praznicima također su zauzeti. Novogodišnji praznik, 3-dnevni vikend sredinom siječnja, 3-dnevni vikend sredinom veljače i kineska nova godina posebno su popularni među skijašima. Radna tjedna, s druge strane, može biti neočekivano prazna. U manje poznatim odmaralištima možete se čak i naći kako biste željeli više ljudi.

Gdje najbolje snijeg padne

S više od 500 mjesta koja možete izabrati, odlučivanje o tome gdje skijati u Japanu je zastrašujući zadatak. Mnogi letjeti pod radarom međunarodnih skijaša, ali šašavi su postali poznati diljem svijeta. Najbolja odmarališta i snježni uvjeti nalaze se u sjevernom Japanu (Hokkaido i Tohoku) iu planinama uz obalu Japanskog mora (osobito Niigata i Nagano).

Hokkaido

Hokkaido je najhladniji i najsjeverniji japanski otok i vjerojatno dobiva najbolji snijeg u prahu. Najdraža odredišta u ovom području su Furano, Rusutsu i, najpoznatiji, Niseko. Mnogi smatraju da je Niseko najbolji resort u zemlji.

Nagano prefektura

Nagano je dom spektakularnim sjevernim japanskim Alpama i nekoliko svjetskih klasičnih zimskih sportskih odmarališta (od kojih su mnogi korišteni tijekom Zimskih olimpijskih igara Nagano 1998.). Glavna područja skijanja su Hakuba i Otari, Shiga Kogen i Nozawa Onsen - svi su bili domaćini olimpijskim događanjima.

Prefektura Niigata

Zbog praktičnosti, Yuzawa Town u Niigata prefekturi je teško pobijediti. Više od 20 obližnjih skijališta u gradu i susjednom području Minamiuonuma dostupni su od Yuzawa. To uključuje poznata mjesta kao što su Naeba, Kagura, GALA Yuzawa i Iwappara.

Tohoku

Tohoku je sjeverni dio glavnog otoka Honshua. Na ovom području može se naći više regija snijega, ali najpoznatiji je Zao Onsen u preambuli Yamagata. Zao Onsen jedno je od najstarijih turističkih mjesta u zemlji i dom je poznatih '' ledenih čudovišta ''.

Možda imate poteškoća s pronalaženjem odmarališta koje krpelji sve kutije, pa se usredotočite na označavanje najvažnijih. Razmotrite teren za različite sposobnosti, prašak, infrastrukturu dizanja, lokalnu kulturu, obiteljsku prilagodljivost, veličinu mjesta, troškove, jezične vještine, količine snijega, noćni život, mogućnosti skijanja na skijalištu i vjerojatnost pronalaženja "freshies".

Što učiniti kad niste skijanje

Nakon dugog dana na padinama možda ne želite ništa više od vrućeg tuša i udobnog kreveta, ali s Japanom koji vas čeka, spavanje bi bilo otpad.

Za hranu, uzmite nativnu cijenu na lokalnim sushi-ya (sushi barovima) i restoranima. Umjesto fondue koji ćete naći u Alpama, japanska skijaška kuhinja znači mramoran Wagyu govedinu, katsu curry, yakisoba ili nešto nalik na ramen bujicu. Za piće, glavu u grad doživjeti užurbanu izakaya scenu i druge ugodne, često gole kosti, barovi.

Kao ozbiljni kao što su japanski o skijanju, ozbiljni su i za opuštanje. Slijedite dan alpskog atletizma s umakom u onsen - tradicionalnu vruću kupu koja se nalazi na ili blizu mnogih odmarališta.

Očekuje se da ćete se smanjiti (ostavite svoje nesigurnosti kod kuće) i pročišćite se čistim prije ulaska u parne vode. Pripremite se za zvukove užitka koji se kreću od uznemirujuće do opscene.

Četiri stvari koje trebate znati

Prije nego što pakete svoje zimske kapute i mlazite u prah, postoji nekoliko stvari koje trebate znati o skijanju u Japanu.

Jeftinije nego što mislite. Veći gradovi u Japanu imaju međunarodni ugled za plaćanje proračuna, no ruralna područja (gdje ćete naći skijališta) iznenađujuće su ekonomična. Što je naselje veće, to ćete potrošiti, ali čak i najveći možete se kretati bez ušiju u životnu ušteđevinu. U Japanu je jeftinije skijati od Australije, Sjeverne Amerike ili Europe.

Dođite s gotovinom. Japani su poznati po svojim tehnološkim napretcima, ali ne očekujte da će vidjeti mnoge kada je riječ o valuti. Bankomati se naizgled teško mogu naći na japanskim skijalištima. Do najbliže bi moglo zahtijevati dugačku vožnju autobusom kroz snijeg. Nemojte očekivati ​​da će i vaša kreditna kartica biti prihvaćena. Japan je društvo s novcem. Dođite spremni.

Istražite mala mjesta. Japan ima stotine skijališta, a glavna mjesta su sada poznata internacionalnom klijentelu, ali zemlja je također puna mnogih mikro skijaških područja. Padine nisu uvijek strme, ali staze su jeftine i gužve nisu nepostojeće. Možda ćete čak naći svoj osobni brdo za prašinu.

Nemojte očekivati ​​kratku scenu. Osim ako ne posjetite jedno od glavnih skijališta, nećete naći mnogo noćnog života na japanskoj planini. Japanski skijaški odmor iznosi oko tri stvari: skijanje, jedenje i onsen-ing. Samo mjesta s teškom populacijom stranih posjetitelja imaju barove zauzet. Odlučite želite li isprazniti prazne staze i minimalni utjecaj u inozemstvu ili zauzeti vožnje uz živahnu noćnu scenu.

Zanimljivi Članci

Aussie Doctor otkriva stvari koje vjerojatno niste znali o vašem muškosti

Najtraženijih muških maraka za odjeću koja će vam pomoći da prežive svaku zimu

Vodič za najfinije tenisice marki na planeti

Tom Ford i Jared Leto dokazuju da su nagrade za umjetnost i film mjerilo za besprijekoran stil