Crvene glave u rasutom Yakovom rasističkom oglasu dobivaju zabranu u Australiji

Anonim

Ne griješi svoje crvene glave. To je bila presuda predana najnovijoj reklamnoj kampanji tvrtke Carlton i United Breweries za Rusty Yak Gingery Ale, koja je službeno zabranjena na australskim ekranima.

Nakon reklamiranja javnosti da je oglas bio "uvredljiv", "rasistički", "nasilničko ponašanje" i "diskriminirajući" onima s crvenom kosom, promatrač je postupao u skladu s tim smatrajući da je zlostavljao potomstvo Sotoninih gingera.

U komercijalnoj publici Rusty Yak Gingery Ale-a traži se "zaustavljanje širenja Ginger Gena" koji "pluta u našoj DNA, generacijama iznenađuje obitelji". Dok je bio smiješan za mnoge (nas), drugi su ga potpuno uvrijedili i odigrali pakao iz PC kartice.

"Za oglašavanje je vrlo uvredljivo diskriminirati osobe s crvenom kosom, što sugerira da trebaju 'zaustaviti širenje gena' kao da je to neka vrsta bolesti. Djeca su već zlostavljana u školi za crvenu kosu, a takvi oglasi samo potiču takvu vrstu nasilničkog ponašanja ", napisao je jedan prigovor.

Stvoritelji oglasa u tvrtki Clemenger BBDO Melbourne namjeravali su poruku o zaustavljanju "širenja Ginger Gena" u skladu s skrivenim bocama Rusty Yak Ginger Alesa u redovitim šest paketima Yak.

Carlton i United Breweries reagirale su na zabranu govoreći kako se nije složila s odlukom jer crvene glave nisu utrka.

"Pritužbe se bave diskriminacijom i zlostavljanjem protiv ljudi zbog crvene kose, ali to svojstvo ne ulazi u rasu."

Nadalje, tvorci su objasnili da su suradnici Rusty Yak Ginger Ale i crvene glave ljubazni, svjetlosni i humoristični.

"Oglasi ne promiču diskriminaciju ili zavaravanje, kao što je gore definirano doslovno ili figurativno, s obzirom na temu i ukupni dojam oglasa nije negativan prema crvenim glavama, već humorističnu i komičnu najavu da smo otkrili 'đumbirski gen' u našem pivu ", dodao je CUB.

Standardi oglasa ponovno su potvrdili da crvena kosa doista spada pod utrku jer "DNK se može smatrati povezanim s podrijetlom i podrijetlom pa stoga smatra da u ovom kontekstu referenca na ljude s crvenom kosom ulazi u definiciju rase".

CUB je od tada povukao oglas iz poštovanja prema onima koji su bili uvrijeđeni.

Zanimljivi Članci

Real Wally je pronađen na Instagramu

Specijalni put u opatiji: Range Rover NW8 Limited Edition

John Legendova odjeća je budućnost putovanja zrakoplovom

Korak Unutar Švedskog zadivljujućeg ledenog hotela za zimu 2018