Znanstveni razlog zašto muškarci rastu brade

Anonim
Osim što izgledaš kao najsigurnija drvosječa na svijetu, što ti tvoji prelijevajuće čekinje rade za vas? Lako je pretpostaviti da kosa lica ima veze s privlačenjem partnera, ali znanost vjeruje da postoji složenija evolucijska razmišljanja iza toga zašto ljudi rastu brade.

"Kada vidimo razlike između muškaraca i žena", piše The Conversation, "objašnjenje se često svodi na evoluciju kroz seksualnu selekciju - proces koji favorizira osobine koje potiču mogućnosti spajanja".

Postoji samo jedan problem kada se radi o bradi: nitko se ne čini složenima. Neke studije su otkrile da žene vole malo dlake na licu, ili čak puno, dok su drugi pronašli sklonost čistom obrijanom izgledu.

Nedostatak dosljednih dokaza onemogućuje zaključak da su se brade razvile jer ih žene kopaju. Umjesto toga, istraživači vjeruju da je druga vrsta seksualne selekcije u igri. Nije dovoljno biti privlačan za reprodukciju - također se morate natjecati s istim spolom za mogućnosti parenja. I tamo je vaš kist može doći u ruci.

Studije su više puta otkrile da oba spola percipiraju muškarce s bradom starije, jače i agresivnije. Također znamo da dominantnim muškarcima pruža više mogućnosti parenja zastrašivanjem protivnika. Da li matematika: brada je jednaka dominaciji, dominacija je jednaka sreći s dame.

"Napetost između privlačenja partnera i natjecanja s drugima ne odnosi se samo na brade i glasove", nastavlja Razgovor. "Muškarci prosječno misle kako njihovo tijelo treba biti mišićavije nego što žene kažu da žele, a žene u prosjeku smatraju da trebaju biti razrjeđivači i nositi više make-upa nego što muškarci izvješćuju da žele."

Drugim riječima, Mars i Venera su strašni suci onoga što drugi planet želi, a to bi moglo biti zato što su naši instinkti usredotočeni na izvan konkurencije naših vršnjaka.

Zanimljivi Članci

Real Wally je pronađen na Instagramu

Specijalni put u opatiji: Range Rover NW8 Limited Edition

John Legendova odjeća je budućnost putovanja zrakoplovom

Korak Unutar Švedskog zadivljujućeg ledenog hotela za zimu 2018